Delicatese Literare
Prezentari carti

Cu zâmbetul pe… muze! de Marina Almășan, Editura Corint

O nouă apariție editorială: Cu zâmbetul pe… muze! – o carte despre „vremurile bezmetice” pe care le trăim, scrisă cu umor amar de Marina Almășan și ilustrată de caricaturistul Costel Pătrășcan

Cu zâmbetul pe… muze!

Noua carte a Marinei Almășan, un spectacol de inteligență în vremuri bezmetice   

 

București, 4 noiembrie 2021Cu zâmbetul pe… muze! este titlul noului volum semnat de Marina Almășan, care se adaugă unei serii de numeroase alte cărți ale autoarei, jurnale de călătorie și texte publicistice, apărute de-a lungul timpului la Editura Corint.

Cititorii obișnuiți cu impresiile de călătorie ale Marinei Almășan vor descoperi în acest nou volum „o călătorie cu totul diferită și surprinzătoare, în labirintul minții ei de femeie inteligentă și capricioasă, plină de imaginație și umor, capabilă de asocieri de idei rapide și spectaculoase. (…) Cartea Marinei Almășan, în întregime, este un spectacol de inteligență”, remarcă scriitorul și criticul literar Alex Ștefănescu în prefața volumului.

Marina scrie, printre altele, despre „noua eră pandemică”, despre imnul național, influenceri, jocuri politice, vedete de carton, strategii economice și culisele televiziunii. Textul este fericit completat de desenele satirice ale caricaturistului Costel Pătrășcan.

Cu umorul caracteristic, Marina își aseamănă cartea cu un vaccin anti-COVID: „Nu vă costă nimic s-o citiți. Se găsește pe toate drumurile și toată lumea vorbește numai despre ea (aș vrea eu!). O singură doza (lectură) e suficientă. Dar poate fi repetată, pentru un efect sigur (ca să vă intre bine-n cap!). Producătorul este oarecum controversat. Cei care au un interes (la producător!) o promovează intens, pe canalele media și în cercurile de cunoscuți. Nu e obligatorie, dar ar fi indicat s-o citiți. (…) În concluzie, înșurubați-vă zâmbetul pe buze (măcar pentru a savura delicioasele caricaturi ale lui Costel Pătrășcan) și dați-i o lectură. Chiar și pe diagonală! Căci cartea nu e numai despre Coronavirus, deși e scrisă în anii de domnie a acestuia. E despre mine, despre voi, despre… Ei și despre vremurile bezmetice care ne-au adunat împreună.

Vă invităm să descoperiți întreaga serie de autor aici.

*

Grupul Editorial Corint (GEC) are 27 de ani de experiență pe piața de carte din România, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istoriei, care are nu mai puțin de patru imprinturi distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu Blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii Urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual.

Cărțile apărute la Editura Corint pot fi comandate edituracorint.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii și prezentări cărți autori români

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *