Delicatese Literare
Calatorii

Cucerind Vârful Arjana

Cucerind Vârful Arjana

Vârful Arjana a fost pentru noi, o țintă pe care am așteptat-o de câteva luni de zile. De multe ori, în drumurile noastre, am privit-o jinduind după imaginea ei! Nu știam ce ne așteaptă, dar am fost precauți și am apelat la un localnic pentru ajutor și îndrumare! În felul acesta, drumul ne-a fost fără „surprize” și foarte precis. Am fost întâmpinați de oameni extraordinari de primitori și foarte atenți cu oaspeții lor!
Traseul este marcat, dar e mai sănătos pentru cei ce merg prima dată să apeleze la localnici, pentru că ei cunosc toate potecile și scurtăturile. Pe deasupra poți dormi la ei, în condiții foarte bune. Ne-am bucurat de mâncarea bio și de aerul curat de munte! Ne-a uimit bucuria de a trăi a acestor oameni, peisajele de care sunt înconjurați, viața simplă pe care o duc!
Am urcat la o altitudine de peste 1300 m, am avut șansa unui timp foarte frumos, atmosfera curată și clară ne-a permis să vedem peisajele în toată frumusețea lor!
Valea Cernei de pe urcarea spre Cracul Mare
a2
O limbă de piatră deasupra Cheilor Prisăcinei, excelent punct de belvedere 360 grade. Plăcinţelele şi Arjana în fundal. Cu nişte amenajări ar fi un excelent punct de bungee-jumping

a3a17a19a28

Am pornit la drum prin pădure de-a lungul râului Prisăcina, traseul ales de noi.

colaj arjana

colaj arjana 2

colaj aAccesul de la Valea Cernei la culmea principala a muntelui este relativ dificilă.
Vârful Arjana (1511 m) este un bloc masiv de calcar aflat în capatul sudic al culmii înalte a Munților Cernei.  De pe vârf se poate privi în depărtare, peste Cazanele Dunarii și muntii împăduriți ai Banatului.

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *