Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Cum a fost salvat Crăciunul de Sandra Grimm, Silvio Neuendorf, Editura Univers Enciclopedic – recenzie

Cum a fost salvat Crăciunul

Sandra Grimm, Silvio Neuendorf

Editura Univers Enciclopedic

Colecţia Univers Enciclopedic Junior

An apariţie: 2018
Nr. pagini: 32
Titlu Original: Luis rettet den Weihnachtsmann
Traducător: Marilena Iovu
Vârsta: 3-7 ani
Moș Crăciun cade din sanie și nu își mai amintește cine este. Tocmai în dimineață din Ajunul Crăciunului! Are noroc cu Luca, un băiețel inimos, care încearcă din răsputeri să-l ajute să-și revină. În cele din urmă, în fața bradului de Crăciun împodobit, cu luminițe strălucitoare, Moș Crăciun își amintește ce are de făcut. Exact la timp pentru a împărți toate cadourile. Și Luca? Va merge în sanie alături de Moș Crăciun! O poveste de Crăciun amuzantă și plină de farmec, care va face să treacă mai repede timpul în așteptarea marii sărbători!
De când mă știu am iubit poveștile. Să mi se citească, apoi să le citesc singură, apoi să le citesc băiatului meu când era mic. Chiar și acum îmi place să citesc povești, să simt magia copilăriei.
Și parcă nicicând nu au poveștile mai mult farmec ca în serile lungi de iarnă. Povești la gura sobei.
Se apropie Crăciunul, iar cărțile cu tema asta parcă au o magie și o putere a lor, de a ne aduce mai aproape spiritul Sărbătorilor.
Cum a fost salvat Crăciunul” e o carte fermecătoare, cu o copertă și ilustrații minunate, o prezentare grafică și o traducere de notă maximă, un cadou ideal de pus sub brad pentru copilași.
Povestea din carte se petrece în Ajunul Crăciunului, când Moș Crăciun cade, din sania sa trasă de reni, în zăpadă şi… îşi pierde memoria!
” – Ce fac eu aici? mormăie el nedumerit.
De ce port haina aceasta roșie și ciudată?”
Noroc că în apropiere se afla o fermă și casa proprietarilor acesteia.

Acolo locuia Luca, un băiețel prietenos și isteț care, după ce s-a mirat tare de oaspetele neașteptat din pragul casei, pe care el îl recunoaşte de îndată, dar care nu-si aducea aminte cine este, nu stă pe gânduri și, împreună cu tatăl său, încearcă să-l ajute pe Moș Crăciun să își recapete memoria.
Nu se putea așa ceva, mai erau câteva ore și moșul trebuia să pornească cu darurile, iar el habar nu avea cine e și ce are de făcut! Luca, inspirat, îl pune în diferite situații care să i se pară cunoscute moșului, dar aceasta, deși se distra de minune alături de băiețel și tatăl acestuia, nu avea nici o idee despre misiunea lui.

Povestea nu e doar foarte frumoasă, dar e și amuzantă, iar păţania îndrăgitului Moş îi va distra cu siguranţă pe cei mici.
” – Ai o sanie cu nouă reni, îi povestește Luca. Pe unul îl cheamă Rudolf. Îți amintești?
Moș Crăciun râde.
– Rudolf? Cum să-i spui unui ren Rudolf?”
Când Luca îl duce pe Moș la vecinii lui și îl îndeamnă să le dea un cadou (un joc de-al lui), în speranţa că acesta va avea o revelaţie, moșul exclamă: știu, cred că am fost poștaș!
Când îl invită la o plimbare cu tractorul, mergând cât de repede se poate – încercând să-l facă să-și aducă aminte de mersul cu sania- acesta concluzionează: precis am fost pilot de curse!

Dacă și cum își va aduce Moșul aminte cine e și ce are de făcut și de ce surpriză va avea parte Luca, veți afla citind cartea!
O recomand cu drag părinților să o citească copiilor micuți, dar și copiilor care au învățat deja să citească singuri, și care vor fi cu siguranță încântați de ea!

Cartea Cum a fost salvat Crăciunul de Sandra Grimmşi Silvio Neuendorf a fost oferită pentru recenzie de Editura Univers Enciclopedic

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

10 Comments

Spune-ți părerea!