Delicatese Literare
Prezentari carti

Cum l-am cucerit pe duce de Evie Dunmore, Editura Bookzone

Cum l-am cucerit pe duce

(Bringing Down the Duke – 2019)

Evie Dunmore

Editura Bookzone

Nr. de pagini: 416

An apariție: 2021

1. Cum l-am cucerit pe duce – Bringing Down the Duke – 2019

1.5. Bringing Down The Duke: The Wedding Story

2. A Rogue of One’s Own – 2020

3. Portrait of a Scotsman – 2021

Cea mai bine vândută autoare USA TODAY, Evie Dunmore, a scris Cum l-am cucerit pe duce. Între raţiune şi pasiune inspirată de peisajul magic de la Oxford și de pasiunea sa pentru povești de dragoste, pentru femeile care fac pionierat și pentru tot ce ține de epoca victoriană. În viața obișnuită, este consultant de strategie cu un masterat în diplomație, obținut la Universitatea Oxford. Este membră a British Romantic Novelists’ Association (RNA). Evie locuiește la Berlin și transmite prin scrierea ei fascinația pe care o are pentru Britania secolului al XIX-lea.

Descoperă romanul unei iubiri interzise, în care Annabelle, o eroină a luptei pentru drepturile femeilor, reușește să-l îngenuncheze pe ducele impunător și sexy.

O revoluție spirituală de neuitat. O poveste care va schimba modul în care vezi lumea.

Anglia, 1879: Annabelle Archer, strălucita și săraca fiică a unui vicar, își câștigă locul în prima cohortă de femei la renumita Universitate Oxford. În schimbul bursei sale, tânăra se angajează să susțină mișcarea al cărei scop este obținerea drepturilor politice pentru femei.

Sarcina Annabellei nu este deloc simplă: trebuie să câștige susținerea bărbaților influenți pentru cauza sufragetelor.

Ținta sa? Sebastian Devereux, recele și calculatul Duce de Montgomery care conduce politica britanică după ordinele reginei. Iar provocarea este să nu cedeze în fața puternicei atracții pe care o simte pentru bărbatul care este în antiteză cu toate lucrurile în care crede. Sebastian este îngrozit de faptul că sufragetele s-au infiltrat în casa lui ducală, dar adevărata amenințare este reprezentată de sentimentele sale pentru frumusețea cu ochi verzi pe nume Annabelle. Sebastian este în căutarea unei soții de rang egal pentru a-și asigura moștenirea la care a muncit atât de mult pentru a o reconstitui. Însă o femeie de rând, cum este fiica unui vicar, nu ar putea fi niciodată ducesa lui. 

Celebrează dragostea și lupta pentru drepturile femeilor

„Volumul cu care debutează Evie Dunmore este o bijuterie. Având ca fundal mișcarea britanică pentru sufragiu, Cum l-am cucerit pe duce. Între raţiune şi pasiune este o carte inteligentă, cu o mulțime de detalii cu semnificație istorică și cu o doză mare de romantism, care celebrează puterea dragostei și pasionata luptă pentru drepturile femeilor. Un amestec uimitor de istorie și iubire care îi va încânta pe cititori.” – Chanel Cleeton, autorul bestsellerului New York Times, When We Left Cuba

Ne fascinează

Cum l-am cucerit pe duce, scrisă de Evie Dunmore, ne fascinează și ne reamintește de ce ne plac romanele de dragoste istorice.” – Julia London, autoarea bestsellerului The New York Times, Seduced by a Scot 

Pur și simplu superb

„Pur și simplu superb! Evie Dunmore vă va uimi.” – Gaelen Foley, autoarea bestsellerului The New York Times, Duke of Shadows

Cel mai bun roman istoric de dragoste din acest an

Cum l-am cucerit pe duce este cel mai bun roman istoric de dragoste pe care l-am citit anul acesta. Am fost fermecată de această poveste a iubirii interzise dintre o eroină a luptei pentru dreptul la vot, spirituală și inteligentă, și bărbatul care dovedește că focul e mai intens atunci când arde sub gheață. Evie Dunmore e o nouă voce, minunată și proaspătă, în literatura de dragoste, care va ajunge departe, cu siguranță. Nu ratați debutul ei extraordinar!” – Anna Campbell, autoarea bestsellerelor din seria Dashing Widows

O poveste de dragoste pasională, combinată cu un roman istoric

„Cartea lui Evie Dunmore, Cum l-am cucerit pe duce, surprinde ce e mai bun din două lumi diferite – o poveste de dragoste pasională, combinată cu un roman istoric a cărui greutate e conferită de o minuțioasă cercetare. Povestea mișcării pentru drepturile femeilor din Britania este la fel de captivantă ca povestea de iubire dintre Annabelle și Sebastian. Cititorii vor vedea fascinați cum Annabelle, o femeie cu mult înaintea timpului său, reușește să-l îngenuncheze pe ducele sexy.” – Renée Rosen, autoarea cărții Park Avenue Summer

Fragment din carte 

„– Atunci, poate reușești să-mi explici de ce era corect ca vărul meu complet stupid să mă comande pe mine, fără vreun alt motiv în afară de acela că el era bărbat și eu sunt femeie? De ce era corect să stăpânesc latina și greaca la fel de bine ca oricare student de la Oxford, dar să mi se predea deasupra unei brutării? De ce era corect ca un bărbat să îmi spună că am creierul greșit construit, când cea mai mare realizare din viața lui este nașterea sa într-o viață de privilegii? Și de ce trebuie să mă rog de un bărbat să fie interesat de această problemă și totodată conștient că și eu pot avea drept de vot asupra legilor care îmi guvernează viața de zi cu zi?

Vocea îi era repezită și aspră și strângea stiloul în pumn ca pe un cuțit, dar se înfierbântase cumva fără să vrea și își simțea sângele vuindu-i surd în urechi. Montgomery o privea perfect imperturbabil și ei îi venea să ia prespapierul lui lucios și să-l izbească de perete, numai ca să audă spărgându-se ceva.

– A, nu, n-ai să faci asta, spuse el mișcându-se cu o viteză surprinzătoare; înainte ca ea să clipească, fu în fața ei, lipind-o de birou.

Ea se uită în sus la el cu ostilitate. Apropierea lui ar fi trebuit s-o irite, căci îi simțea acum mirosul, mirosul familiar și amețitor, iar asta o făcea să șovăie. Tulburarea începu să se strecoare în mintea ei, subminându-i furia.”

Cartea Cum l-am cucerit pe duce de Evie Dunmore poate fi comandată pe bookzone.ro (folosiți în coș codul EXTRA20 pentru a obține o extra-reducere la prețul afișat)

Recenzii și prezentări cărți historical-romance

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *