Delicatese Literare
Recenzii

Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată de Deepak Chopra, Editura Litera – recenzie

Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată

(Creating Affluence: The A-to-Z Steps to a Richer Life -1998)

Deepak Chopra

Editura: Litera

Colecția: Introspectiv

Traducere din limba engleză: Irina Nicolaescu

An apariție: 2021

Nr. pagini: 112

DR. DEEPAK CHOPRA, pionier al medicinei integrative, s-a născut la New Delhi, iar la 23 de ani a emigrat in Statele Unite. Este întemeietorului The Chopra Foundation, organizație neguvernamentală preocupată de sănătatea fizică și psihică a oamenilor, și al Chopra Global, companie de sănătate care activează la intersecția dintre știință și spiritualitate.

Deepak Chopra este astăzi profesor de sănătate publică și medicină de familie la Universitatea din California, San Diego, și specialist principal la Gallup Organization. A publicat peste 90 de cărți, multe dintre ele bestselleruri New York Times, printre care Angeles Body, Timeless Mind, Cele 7 legi spirituale ale succesului, The Healing Self, You are the Universe, Total Meditation, Metauman, traduse în peste 40 de limbi și vândute în peste 10 milioane de exemplare. Revista Time l-a numit unul dintre cei 100 de ,,eroi și idoli” ai secolului XX. A fost consilier spiritual pentru un mare număr de vedete, între care Michael Jackson, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Lucy Lui și Madonna.

Veți descoperi, în această carte remarcabilă, secretul unei vieți prospere material și spiritual. Cu înțelepciunea simplă și elegantă a unui adevărat guru, Deepak Chopra explorează în toată profunzimea ei conștiința bogăției și ne prezintă un plan clar prin care, pas cu pas, putem obține prosperitatea și împlinirea în toate domeniile vieții. Bogăția este starea noastră naturală, ne convinge el, căci universul fizic, în abundența lui, este de fapt creația unui câmp nelimitat al tuturor posibilităților. Pe baza unor pași simpli și a unor gesturi de zi cu zi, Cum să obții prosperitatea ne ajută să cultivăm acea conștiință a bogăției de care avem nevoie ca să ne conectăm la acest câmp și să realizăm orice ne dorim în viață.

„Dacă suntem ancorați în natura realității și știm totodată că această realitate este propria noastră natură, atunci ne dăm seama că putem crea orice, deoarece toată creația materială are aceeași origine. Pentru a da naștere unui gând, natura folosește exact aceeași sursă și aceleași mecanisme ca și pentru a crea o nebuloasă, un roi de stele, o pădure virgină, un organism animal sau un corp uman.“ DEEPAK CHOPRA

Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată editată sub egida Editurii Litera este o carte de non-ficțiune de mică întindere, îmbrăcată însă în simplitate și complexitate deopotrivă. Autorul cărții este o personalitate marcantă a medicinei integrative, cunoscută și apreciată la nivel mondial în ciuda criticilor vehemente aduse de mulți oameni de știință și medici, adepți și practicanți ai medicinei tradiționale. În opinia Dr.-ului Deepak Chopra, cele trei laturi ale omului – minte, trup și suflet – sunt inseparabile, prin urmare acestea trebuie privite în același mod și conștientizate deopotrivă în orice moment al vieții, chiar și în timpul unui proces de vindecare/tratare a unei boli. Degeaba încerci să vindeci trupul dacă la nivel psihic și emoțional sunt probleme asupra cărora nu acționezi pentru a găsi cauza și, implicit, vindecarea!

În cartea Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată, Deepak Chopra invită cititorul la introspecție și cugetare asupra puterii cunoașterii și a înțelepciunii ca mijloc de abundență în toate aspectele vieții sale. Conform autorului, ”prosperitatea este pur și simplu realitate”, este ”acea stare în care nevoile ne sunt îndeplinite cu ușurință, iar dorințele ni se realizează imediat.” Altfel spus, autorul încearcă să ofere o conștientizare a termenului de abundență, dincolo de conotația sa de bogăție, motiv pentru care ne oferă pașii de urmat, în opinia sa, de la A la Z pentru a ne crea propria prosperitate și împlinire pe toate planurile vieții noastre .

Oscar Wilde, adult fiind, spunea: ”Când eram tânăr, credeam că banii sunt cel mai important lucru în viață. Acum, la maturitate, știu că așa este.” Era o glumă de-ale sale în care însă se poate recunoaște cu ușurință sensul și adevărul afirmației. Bogăția se referă și la bani, dar nu numai. De ce? Pentru că ea este mult mai mult de atât!

„Este abundență, curgerea, generozitatea universului, în care orice dorință a noastră trebuie să devină realitate, deoarece, după cum am spus mai devreme, mecanismul îndeplinirii ei este inerent dorinței însăși.” 

Care sunt pașii de la A la Z recomandați de   Deepak Chopra, de urmat și conștientizat deopotrivă în vederea creării prosperității, rămâne să descoperiți singuri citind cartea.

Dacă vă plac cărțile de dezvoltare personală, dacă sunteți adepții medicinei alternative sau dacă, pur și simplu, sunteți curioși să cunoașteți o parte din învățămintele și principiile lui Deepak Chopra asupra bogăției, cunoașterii și înțelepciunii, asupra vieții în general, atunci nu ezitați să citiți cartea Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată, un ghid scurt și rapid de recomandări referitoare la dezvoltarea noastră și schimbarea propriei mentalității în ceea ce privește crearea și menținerea prosperității.

Cartea Cum să obții prosperitatea. Pașii de la A la Z către o viață mai bogată poate fi comandată de pe litera.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări Editura Litera

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *