Delicatese Literare
Recenzii

Curajul de a iubi de Nora Roberts, seria Familia O’Hurley, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Curajul de a iubi

(Skin Deep – 1988)

Nora Roberts

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Data apariție: martie 2020

Nr. pagini: 255

Traducerea: Irina Stoica

Volumul al treilea din Seria The O’Hurleys:

1. Aproape de paradis – Ed. Litera / Sacrificiu – Editura Z – The Last Honest Woman – 1988 – recenzie
2. Dansează în ritmul inimii – Ed. Litera – Dance to the Piper – 1988 – recenzie
3. Curajul de a iubi – Skin Deep – 1988
4. Oriunde ne duce timpul – Without A Trace – 1990 – prezentare
Frumoasa și talentata Chantel O’Hurley are tot ce își poate dori o actriță ca ea: este bogată, se bucură de faimă și de apreciere și este înconjurată de fani care o adoră ‒ printre aceștia numărându-se însă și unul a cărui adorație s-a transformat în obsesie. O obsesie care începe să o neliniștească pe Chantel în momentul în care admiratorul ei secret recurge la scrisori obscene și la amenințări. 
Deși obișnuită să se descurce în viață de una singură și prea încăpățânată pentru a cere ajutorul cuiva, Chantel simte că este pe punctul de a ceda nervos, așa că apelează la un detectiv particular, Quinn Doran, recomandat de agentul ei, care îi este bun prieten. Quinn acceptă fără tragere de inimă ‒ cu multe condiții și la un tarif scandalos de mare ‒ sarcina de a o proteja pe aparent glaciala actriță și de a descoperi cine este autorul scrisorilor și al telefoanelor anonime pe care aceasta le primește tot mai des.
Cei doi constată însă că atracția dintre ei reușește să dărâme zidurile ridicate cu grijă de fiecare dintre ei în jurul propriei inimi și ajung să se descopere reciproc dincolo de aparențe.
Alături de Quinn, Chantel are curajul de a înfrunta orice amenințări și orice temeri ce se ascund în ea. Dar va avea, oare, și curajul de a iubi și, mai ales, de a se lăsa iubită?
Irlandezul Frank O’Hurley și soția sa Molly, împreună cu cei patru copii ai lor – Trace, singurul băiat, și tripletele Chantel, Abby și Maddy – sunt o familie unită și plină de iubire, ce au format ani de zile o trupă de artiști nomazi, casa lor fiind acolo unde aveau următorul spectacol, petrecându-și viața pe scenă și pe drumurile între diferitele orașe, neprinzând rădăcini nicăieri. Însă lipsa stabilității pe acest plan a fost compensată de iubirea, buna-dispoziție și bucuria care le umplea zilele. Primul care ”și-a luat zborul din cuib” a fost Trace, urmat de Abby – a cărei poveste am aflat-o în primul volum al seriei, ”Aproape de paradis”.
A venit timpul să aflăm povestea celei de-a treia triplete O’Hurley, Chantel (prima născută, mai mare cu câteva minute decât surorile ei). Dacă Abby s-a retras din lumina reflectoarelor, Maddy (protagonista celui de-al doilea volum al seriei, ”Dansează în ritmul inimii”) și Chantel au devenit vedete – Maddy în lumea dansului, pe Broadway, după cum știm din volumul anterior, iar Chantel a devenit o stea de cinema datorită frumuseții ei extraordinare și șansei, e drept, dar și talentului și muncii asidue pe platourile de filmare de la Hollywood. O vom însoți pe Chantel pe platou și vom arunca o privire în spatele camerelor de filmat, văzând cât efort se depune de întreaga echipă implicată, ore și ore de muncă, pentru fiecare scenă de câteva minute în parte.
Însă celebritatea are prețul ei, iar Chantel s-a trezit că este victima „atențiilor” unei admirator obsedat de ea. Dacă inițial nu și-a făcut griji, crezând că e doar un fan prea înfocat, după trei luni de hărțuială din ce în ce mai insistentă, tânăra a devenit de-a dreptul îngrijorată. O speriau telefoanele șoptite ale acestuia și trandafirii însoțiți de mesaje deplasate. Simțindu-se amenințată, a apelat la agentul ei de publicitate, Matt, având încredere că va găsi o soluție, altă în afară de a apela la poliție. Nu dorea să se afle, nu-și permitea o astfel de publicitate și nici nu dorea să-și îngrijoreze familia. Iar Matt a știut ce trebuie făcut: a solicitat serviciile lui Quinn Doran, un detectiv particular care avea o firmă de securitate. Doran, un tip dur și nesociabil (chiar necizelat, după cum o avertizase Matt în privința acestuia), acceptă să preia cazul în schimbul unei tarif piperat, nefiind convins inițial că e vorba de un pericol real și nu de fițele unei vedete răsfățate.
Relația dintre cei doi a pornit cu stângul, ea fiind extrem de inabordabilă (avea propriile motive pentru a fi neîncrezătoare în bărbați, după o poveste de dragoste care a lăsat-o cu inima frântă), iar el destul de reticent în privința ei. Însă sunt nevoiți să se suporte, mai ales că el o însoțea peste tot, inclusiv pe platourile de filmare, dându-se drept iubitul ei. Treptat, el este cucerit de felul ei de a fi, descoperind în spatele fațadei o persoană caldă, muncitoare, profesionistă. Chantel la rândul ei capătă încredere în el, deși nu era de acord cu metodele acestuia de a suspecta și cerceta toate persoanele din jurul ei. Nu voia să creadă că cel ce o speria ar putea cineva cunoscut. Însă Quinn era convins că hărțuitorul face parte din persoanele apropiate lui Chantel, cineva care îi cunoștea programul. Așa că a investigat trecutul tuturor acestora, iar secretele ieșite la iveală au fost surprinzătoare, ajungând să aibă mai mulți suspecți. Finalul e dramatic, lucrurile iau o întorsătură urâtă, iar obsedatul din umbră iese la lumină, amenințând viața lui Chantel. Cine era acesta și care este deznodământul poveștii, veți afla citind cartea.
Pe lângă povestea cu tentă de thriller, avem bineînțeles frumoasa poveste de dragoste dintre Chantel și Quinn, atât de diferiți și nepotriviți la prima vedere. Dar scânteia care a fost între ei de la început s-a transformat în foc de artificii… O poveste intensă și romantică, o lectură caldă care vă va merge la suflet!
Aștept cu nerăbdare apariția volumului următor, ”Oriunde ne duce timpul” (care va apărea pe 3 aprilie) în care vom afla povestea misteriosului Trace – despre care nu se știe mai nimic de când a plecat, neținând legătura cu ai lui – și în care, cu siguranță ne vom reîntâlni cu tot clanul O’Hurley, aflând ce a mai făcut fiecare, ca în fiecare volum de altfel.
Citate:
„– Chantel, te doresc atât de mult în clipa asta, încât abia dacă mai pot respira. Dar… Își alunecă mâinile pe încheieturile mâinilor ei. Nu știu dacă aș putea trăi cu faptul că asta s-a întâmplat între noi pentru că ai fost speriată și nesigură.
Un surâs îi curbă buzele în timp ce și le apropie de ale lui.
– Încă nu ți-ai dat seama că știu prea bine ce vreau?
Își întoarse ușor capul, în așa fel încât sărutul ei îi atinse bărbia. Nu ai spus că un bărbat știe chiar și doar după felul în care o femeie îl privește? Nu poți vedea felul în care te privesc?
– Poate că văd doar felul în care îmi doresc să mă privești.”
„Niciodată înainte și, era sigură, niciodată după aceea, vreun alt bărbat nu reușise și nu avea să reușească să o aducă la viață în felul acela. Niciodată până atunci și niciodată după aceea nu avea să dorească astfel. Trupul ei era ca un cuptor, pompând fierbințeală și energie în timp ce mintea îi era inundată de un caleidoscop splendid de senzații. Nu, niciodată nu avea să îi mai dea un bărbat asta, pentru că exista un singur bărbat. Cumva, știuse asta încă de la început.”
„Un bărbat își putea pierde mințile și sufletul în fața ei. Quinn își simți pieptul strângându-i-se când își trecu mâinile pe deasupra ei. Durere și putere… erau ambele împletite împreună în nevoia lui de ea. Îl făcea să sufere și să zboare, prin simpla ei prezență în brațele lui.
Nu era doar perfecțiunea formei și a chipului, ci sexualitatea sălbatică, dezlănțuită pe care o încastrase în gheață scânteietoare. Lăsată liberă, aceasta era o cutie a Pandorei de emoții, unele întunecate, unele periculoase, altele disperat de incitante.”

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librariadelfin.rolibrex.ro

Listă cărți apărute în Colecția Cărți Romantice ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

Colecția Cărți Romantice martie 2020

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *