Delicatese Literare
Prezentari carti

Curtezana de Loretta Chase, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Curtezana (Your Scandalous Ways

Loretta Chase

Editura Litera

Colecția Iubiri de poveste

  1. Curtezana (Your Scandalous Ways – 2008)
  2. Nu mă ispiti (Don’t Tempt Me – 2009) – prezentare
James Cordier, prin venele căruia curge cel mai pur sânge albastru, este un maestru al deghizării, un hoț excepțional, un amant de primă clasă – totul pentru Rege și Țară –, dar viața aceasta palpitantă a început să-l plictisească.
Ultima lui misiune este să obțină un pachet de scrisori compromițătoare de la o doamnă cunoscută în înalta societate. După aceea poate să se întoarcă la Londra și să cunoască o moștenitoare blândă și cumsecade, lăsând în urmă aventurierele și femeile de moravuri ușoare.
Francesca Bonnard a îndurat o despărțire sfâșietoare, urmată de un scandal pe măsură și de oprobriul public. Este independentă, fericită, nu dă doi bani pe moravuri și a învățat că „gentlemenii“ provoacă prea multe necazuri ca să merite vreo atenție.
Toată această experiență o ajută să-și dea seama că noul ei vecin, incredibil de atrăgător, nu-i va aduce nimic bun. Oricât de rău ar fi James, sunt alții și mai răi care vor să pună mâna pe scrisorile Francescăi.
Brusc, totul se complică pe fundalul pasiunii cu scântei născute din întâlnirea dintre cele două suflete blazate, poate cele mai păcătoase din Europa. La fel de brusc, asumarea unui risc uriaș devine tentantă, dată fiind răsplata de la final…
„– O femeie virtuoasă are un singur amant, îi răspunse ferm Giulietta. Dar, uneori, soţul reacţionează nebunește, ca și cum ar avea din nou douăzeci de ani. Acesta al dumitale era cu capsa pusă se pare, pentru că se certase cu amanta. E foarte neobișnuit ca un bărbat veneţian să facă atâta caz despre lʼamoroso al soţiei.
– Eu zic că este normal pentru o doamnă măritată să aibă unul, cel mult doi amanţi, își dădu și Francesca cu părerea. De la douăzeci în sus mi se pare cam ciudat, recunosc. Oamenii încep să bârfească.”
„Continuă s-o sărute urmând conturul rochiei și dezvelind tot mai multă piele. Gustă aerul rece al nopţii pe pielea ei, inhală amestecul de iasomie și briza sărată a mării, alături de niște note misterioase, excitante, pe care nu reușea să le identifi ce. Hotărî că acesta era mirosul ei personal, un fel de esenţă pe care o secreta. Amestecul îi invadă mintea, îi umplu lumea și deveni un ocean în care era punctul să se înece.
Totul la ea conducea un bărbat spre autodistrugere. Nici măcar el nu era imun, deși așa ar fi trebuit. În realitate, în aceste clipe, nu-și dorea să fie imun. O voia pe ea și atât.”
„Era prea târziu ca să mai controleze ceva. Îl dorea din momentul în care îl văzuse prima dată, și tot ce mai putea face acum era să-l posede cu totul, să se bucure de el. Trebuia să guste această clipă și să fi e a lui, numai a lui. Se abandonă instinctului sălbatic într-o fericire nebună, urmându-l în timp ce asalturile lui deveneau mai rapide și mai feroce, până când, în sfârșit, lumea explodă.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul CURTEZANA de Loretta Chase, primul volum al unei mini serii, „Femei scandaloase“ – disponibil de sâmbătă 12.05.2018 la chioșcuri alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Loretta Chase pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net

Cărțile apărute la Editura Litera în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Loretta Chase

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *