Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 2 Decembrie

Cutiuța cu surprize – 2 decembrie

Decembrie este luna în care, mai mult ca oricând, vrei să stai cuibărit în pat sau în fotoliu, cu o cană de ceai sau ciocolată caldă în mână, citind o carte bună sau  vizionând un film în ton cu sărbătorile de iarnă.
O carte pe care v-o recomand cu mare placere este „Proiectul Rosie” de Graeme Simsion, o  poveste romantică savuroasă, un basm al vremurilor noastre, o lectură amuzantă și inedită scrisă cu mult umor. Cu un personaj principal, Don Tillman, pe care o să-l îndrăgiți, care vede „altfel” lumea înconjurătoare, un inadaptat social dar care funcționează după propriile reguli bine stabilite, și care își caută o soție care să corespunda unei liste, cartea este o sursă de bună dispoziție. Splendida recomandare a acestei  minunate cărți o găsiți pe site-ul Delicatese literare.

Nu poate lipsi un film bun în perioada sărbătorilor de iarnă, iar atenția mea s-a îndreptat spre o comedie romantică, The Holiday (Vacanța). Un film fermecător, plin cu  umor în care două femei plictisite de viața lor, o englezoaică și o americană, se cunosc pe internet și decid să facă schimb de locuințe pentru perioada sărbătorilor de iarnă, tocmai pentru a ieși din monotonia vieților lor. Ceea ce le dă însă viețile peste cap este întâlnirea fiecăreia cu câte un bărbat care le acaparează atenția. Cu o distribuție excelentă – Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law și Jack Black în rolurile principale -, veți avea parte de o poveste de iubire la pătrat vizionând acest film.

Pentru că ceaiul sau ciocolata caldă merge bine cu fursecurile cu unt, vă recomand acest desert delicios cu preparare rapidă, în diverse forme (mie îmi plac cele în formă de steluțe). Iată ingredientele folosite: 100 grame unt, 100 grame zahar, 1 linguriță extract de vanilie, 1 ou, 200 grame făină, 1 linguriță praf de copt și 1/2 linguriță coaja de lămâie/ portocală rasă fin. Se amesteca untul cu zahărul, apoi adăugăm vanilia, încorporăm oul, apoi punem făina și praful de copt și punem mixerul în funcțiune până obținem un amestec omogen. Punem aluatul într-un posh (eu folosesc o folie de plastic și îi tai vârful) și modelăm fursecurile în tava unsă și tapetată cu făină sau în tava cu foaie de copt. Se coc la cuptor preîncălzit la 180 grade celsius, aproximativ 10 minute. Se lasă să se răcească și putem să le decorăm cu ciocolată topită. Vă doresc „pofta bună”! Ușor de făcut și delicioase!
Vacanța de iarnă, pentru unii dintre noi, înseamnă și călătorii. O destinație extrem de interesantă ar fi Norvegia, unde iarna este la ea acasă  iar întunericul și zăpada îmbracă totul. Mirosuri de citrice și brad, zăpadă peste tot, turtă dulce și un ceai cald, localnici care se adună în piețele de Crăciun și, nu uitați, superbele lumini nordice „aurorele boreale”, toate acestea oferind un spectacol garantat.

Pentru mine, Surprizele de Crăciun sunt deliciul sărbătorilor de iarnă, așa că îmi place să primesc în aceeași măsură în care îmi place să ofer, cadouri personalizate: o cană cu mesaj, un tricou cu un logo drăguț, un album cu fotografii-amintiri. De fiecare dată îmi bucură sufletul o asemenea surpriză, dar nimic nu egalează o carte bună pe care mi-am dorit-o și nu mi-am achiziționat-o!
Sper să vă placă aceste idei în spiritul sărbătorilor de iarnă  și sper că v-am oferit câteva sugestii care vă vor bucura sufletul vouă și celor pe care ii iubiți.

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

 

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *