Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 6 decembrie

Cutiuța cu surprize – 6 decembrie

Încă de mic copil am adorat luna decembrie, o lună atât de caldă, în ciuda frigului de afară! Este o lună a bucuriei, a surprizelor plăcute, a sărbătorilor pline de strălucire și culoare.

Tradiții strămoșești, vin fiert, turtă dulce, cozonaci, cornulețe cu scorțișoară, mese îmbelșugate, povești la gura sobei, colinde, cântece vesele, filme romantice, căldura și ospitalitatea gazdelor, toate acestea fac din luna decembrie o lună fermecată, în care oamenii devin mai buni, mai generoși și mai optimiști.

Și cum poți să intri cel mai bine în această atmosferă magică decât citind o carte romantică, în care descoperi că, dacă speri cu tărie, miracolele chiar se produc?

Parfumul dragostei de Lisa Kleypas ne oferă o încântătoare poveste de dragoste, condimentată cu umor și un strop de magie, acțiunea cărții desfășurându-se în preajma Crăciunului.

O FETIȚĂ ÎȘI CAUTĂ O FAMILIE

Într-o noapte rece și ploioasă de toamnă, Holly, o fetiță de doar șase ani, își pierde mama. Din acea noapte, Holly refuză să mai vorbească.

UN BURLAC ÎȘI CAUTĂ O SOȚIE

Mark Nolan recunoaște că ultimul lucru de care ar avea nevoie în viața lui, este o fetiță de șase ani. Totuși, foarte curând, el va constata că ar fi dispus să facă orice ca viața fetiței să fie din nou așa cum și-o dorește ea. Sora lui Mark i-a lăsat un testament prin care îi încredințează copila și i-a scris : „Ești singurul care poate avea grijă de ea. La început va trebui pur și simplu să o iubești. Restul va veni de la sine.“

CÂTEODATĂ E NEVOIE ȘI DE PUȚINĂ MAGIE…

Maggie Conroy nu mai are curajul să creadă în iubire, după ce și-a pierdut soțul în urmă cu un an. Totuși, ea crede că imaginația poate face minuni. Proprietară a unui magazin de jucării, Maggie trăiește într-o lume care îi este foarte dragă. Când îl cunoaște pe Mark Nolan, care vine în magazinul ei însoțit de o fetiță, ea își dă seama imediat că aceasta are nevoie disperată de puțină magie. Iar magia vine în viețile lor însoțită de dragoste…

”Dragă Moș Crăciun,

Anul acesta vreau un singur lucru

O mămică

Te rog, nu uita că acum locuiesc în Friday Harbor.

Mulțumesc,

Cu dragoste,

Holly”

Finalul îți demonstrează din plin că puțină magie poate readuce lumina și bucuria în viața cuiva, care încetase de mult timp să mai spere la miracole!

”În sfârșit, Mark Nolan începuse să creadă în minuni.”

Se știe că dulciurile stimuleaza formarea serotoninei (hormonul senzației de bine), astfel că prăjiturile sunt nelipsite de la toate masele festive.

Vă recomand o rețetă foarte apreciată de familia mea, care îmi cere să o fac în fiecare an de Crăciun – prăjitură cu ciocolatăIngrediente: 10 ouă, 250 g unt, 500 g zahar, 250 g nuci măcinate, 50 g cacao, o ciocolată.

Mod de preparare:

Blat: Cele 10 albușuri se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat  250 g zahăr, bătându-se în continuare până când compoziția devine lucioasă și face țurțuri. Se adaugă treptat 250 g nuci măcinate și 25 g cacao, mixându-le cu compoziția de albușuri.

Împărțim compoziția în două și coacem pe rând două blaturi într-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsă cu unt și tapetată cu făină). Mai întâi dăm cuptorul tare timp de 10 minute, după care micșorăm focul la minim şi mai lăsăm aproximativ 50 minute la  foc mic. Adaptaţi timpul în funcţie de puterea cuptorului. Dacă aveţi cuptorul puternic, micşoraţi timpul de coacere, eventual deschideţi uşa cuptorului să nu se ardă blatul, care trebuie să fie uscat, nu copt.

Crema: Se amestecă bine cele 10 gălbenușuri cu 250 g zahăr. Se încorporează  250 g unt și 25 g cacao, mixându-se până se obține o cremă omogenă. Se pune pe foc la bain-marine și se amestecă într-una până se îngroașă crema și se ține pe lingură.

Asamblare: Pe un suport mai mare așezăm unul dintre blaturi, îl acoperim cu jumătate din cremă, așezăm deasupra al doilea blat, pe care îl îmbrăcăm cu restul de cremă, iar pe deasupra radem ciocolata.

Cu o muzică bună în fundal, toate pregătirile pentru sărbători le faci mai cu spor și cu plăcere.

Un cântec celebru cu tematică de Crăciun, care mie îmi place foarte mult, este „Last Christmas” al formației britanice Wham!, scris și produs de George Michael.

Filmele cu tematică de Crăciun îți încântă sufletul și te fac să speri într-o lume mai bună, aprinzând mici luminițe în sufletele noastre.

Vă recomand să vizionați, dacă nu ați făcut-o încă, filmul Pur și simplu dragoste – un film britanic din 2003 creat în genurile comedie, romantic, dragoste, scris și regizat de Richard Curtis.

Scenariul prezintă diferite aspecte ale iubirii prin prezentarea a zece povești separate care implică o mare varietate de personaje, mai multe dintre ele fiind interconectate. Situat în Londra, filmul începe cu cinci săptămâni înainte de Crăciun, fiind prezentată o numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă, urmată de un epilog care are loc o lună mai târziu.

În distribuția filmului veți recumoaște mai mulți actori britanici îndrăgiți: Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson.

Târgurile de Crăciun, evenimente devenite tradiții de sute de ani, sunt un alt prilej de bucurie al lunii decembrie. An de an, orașele din întreaga lume se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri de Crâciun, încărcate de luminițe și decorații strălucitoare. Vin fiert, miros de scorțișoară, turtă dulce, mâncăruri și produse tradiționale, cadouri speciale, colinde vesele, jucării – toate aceste elemente le regăsești la orice târg de Crăciun.

Anul trecut am vizitat Târgul de Crăciun din Sibiu, care m-a impresionat prin strălucirea și splendoarea sa.

Vă doresc să aveți parte de o lună magică, cu multe surprize și bucurii care să vă încânte sufletul!

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

21 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *