Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 11 decembrie

Cutiuța cu surprize – 11 decembrie

A venit iarna!!! 🤩 
Din programul ei sunt nelipsite frigul, ninsorile, hainele cât mai călduroase, răcelile 😏 …. dar mai ales bucuria 🙂. Trecând peste aspectele mai puțin plăcute, luna decembrie are farmecul ei. Este perioada sărbătorilor de iarnă, sărbători ce sunt așteptate cu emoție și nerăbdare, de copii și adulți deopotrivă, peste tot în lume.
Fiecare popor are tradițiile sale, superstiții, obiceiuri. Dar parcă nicăieri nu e mai frumos ca la tine în țară, ca la tine acasă. Mai ales de Crăciun! Atmosfera de Crăciun este plină de farmec, magie, dar mai ales iubire. Îmi aduc aminte cum, copil fiind, așteptam cu frenezie împodobirea bradului și deschiderea cadourilor 🎄 și ardeam de nerăbdare să mănânc din cozonacul pufos al bunicii. 
Deși am crescut la oraș, vacanța de iarnă o petreceam la bunici, la țară. Aici, atmosfera era diferită, mai idilică. Sărbătorile de iarnă erau frenetice, gălăgioase și, an de an, tot mai surprinzătoare. Cu fiecare an care trecea, pentru mine, totul era diferit. Frumos, dar altfel! Acum, privind în urmă, îmi dau seama că toate erau la fel, doar eu mă schimbam, mă maturizam. 
Crescând mi-au devenit tare dragi colindătorii; îi așteptăm cu nerăbdare, poate si datorită faptului că nu am fost un copil care sa mearga prin sat sau pe la rude cu colindul. Îmi aduc aminte cu drag și nostalgie cum veneau la bunici colindători de toate vârstele iar la întrebarea „Primiți cu colindul?” răspunsul meu venea negreșit : „Primim, primim” . Sincer, îmi este dor de acele vremuri!! 💝
Din păcate, ai mei bunici s-au dus de mult dar au rămas amintirile. Ori de câte ori ascult un colind îmi fuge gândul la acei ani frumoși ai copilăriei, la acele momente atât de intense.
Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi iar colindătorii ne vor bate-n geam, vă recomand două colinde minunate, cântate cu aceeași măiestrie, ca întotdeauna, de veșnicul tânăr colindător Stefan Hrușcă .
Stefan HRUSCA – Dimineata lui Craciunu’ – „Dimineata lui Craciunu’”

Stefan Hrusca – Florile dalbe – „Florile dalbe”

https://youtu.be/C4mK0rvdJQY

Un alt motiv pentru care așteptam cu nerăbdare luna decembrie era noaptea de Anul Nou 🙂. În anii 1990 programele TV au luat amploare iar noaptea dintre ani era un moment de veselie deplină. Artiștii fără vârstă, cei cu care mulți dintre noi am crescut, aduceau în casele noastre  bucurie , căldură sufletească, râsete și…. speranță 💝. Mă uitam cu drag, alături de părinți, la scenetele actorilor noștri dragi și frumoși. Mulți dintre ei s-au dus într-o lume mai bună dar ne-au lăsat, aici pe pământ, ceva de neînlocuit: frumusețea inimilor noastre. 
Ce ziceti sa ne reamintim un astfel de moment???!! 🤩
Inegalabilul Amza Pellea!! Zâmbiți, vă rog! 😀
Amza Pellea – Nea Mărin, Sucă şi sarmalele „flombate” (Revelion 1979)

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *