Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 13 Decembrie

Cutiuța cu surprize – 13 decembrie

Luna decembrie este clar cea mai frumoasă şi mai aglomerată luna din an, dar în acelaşi timp este şi luna pe care o petrecem lângă cei dragi, când stăm mai mult unii lângă alţii.
Crăciunul acasă la Hunedoara era magic, ajunul Crăciunului măprindea lângă tatăl meu, împodobind bradul şi cântând colinde.
Îmi amintesc cât de şocată am fost, când micuţă fiind, după ce a venit moşul, am plecat la bunica să vedem dacă a venit şi acolo şi pe drum l-am văzut pe Moşul pe o motocicletă. A fost ceva foarte fain, o amintire pe care o păstrez în suflet. Voi ce amintiri aveţi legate de Moş?
Acum, mare fiind şi având doi copii, treaba se schimbă. În primul rând, moşului trebuie să îi facem cornuleţe. Şi ca să fim siguri că vor ieşi, folosim o reţetă pe care o testăm cu vreo două săptămâni înainte ca nu cumva să dăm greş.
Fursecuri cu unt şi nucă
Ingrediente: 200 g făină albă superioară, 200 g unt proaspăt, 110 g zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, 110 g nucă macinată, 1 gălbenuş, puţină sare. Pregătim aşa: cernem faina, o frecam cu untul moale, punem zahărul, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi nuca măcinată. Frământăm un aluat din care modelăm apoi suluri subţiri pe planşeta presărată cu puţină făină. Se taie bucăţăle din aluat, se dau copiilor forme şi să înceapă distracţia. Se coc la cuptor în tava unsă şi pudrată cu faină. La scoatere, se dau prin zahăr vanilat şi poftă bună!
Nu simt că este luna decembrie şi nu simt că vine Crăciunul dacă nu ascult Wham – Last Christmas. Aceasta melodie este semnificativă pentru a intra în atmosfera acestor sarbători magice.

Şi dacă vreţi să vă răsfăţaţi într-o seară răcoroasă de decembrie vă propun: faceţi-vă o cană de ciocolată caldă, mergeţi în faţa bibliotecii şi scoateţi primul volum al seriei Salem, Dragoste şi mătase albă, de Corina Cindea şi începeţi să citiţi. Petreceţi momente frumoase de Crăciun alături de Logan şi Faith şi bucuraţi-vă de povestea lor de dragoste care trece peste toate obstacolele. Nu veţi regreta.

Şi până nu uit, dacă aveți patinoar în oraşul unde locuiţi, mergeți şi daţi o tură, două sau trei. Este cea mai bună detoxifiere pentru suflet, minte şi organism.

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

17 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *