Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 15 decembrie

Cutiuța cu surprize – 15 decembrie

Crăciunul se apropie cu pași repezi și ne simțim cuprinși tot mai mult de atmosfera magică a sărbătorilor.

În spiritul Crăciunului, care ne îndeamnă să fim mai buni, mai toleranți și mai generoși, vă recomand o carte deosebit de complexă, memorabilă, cu multe idei profunde, scrisă cu mult umor și sensibilitate, care îți stârnește un noian de sentimente contradictorii, de amuzament, revoltă, duioșie,  empatie, indignare, admirație, respect ca la sfârșit să te lase cu multă speranță în suflet – Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett.

Cartea a fost ecranizată în anul 2012 în regia lui Tate Taylor. Filmul a câștigat premiul Oscar la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar și a avut încă 3 nominalizări la premiile Oscar la categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rolul principal și Cea mai bună actriță în rol secundar.

Eu vă recomand călduros atât cartea, cât și filmul!

Pentru cei mici, vă recomand o carte de Crăciun încântătoare – Darul lui Moş Crăciun de T.O. Bobe. Copiii vor adora această carte, iar părinții și bunicii își vor aduce aminte cu drag și nostalgie de copilăria lor!

Mi-a plăcut mult modul în care autorul a adaptat basmul lui Moș Crăciun la specificul nostru național, introducând în poveste multe elemente din cultura noastră: nume, costume, obiceiuri, datini, tradiții românești.

Într-un limbaj simplu și ușor de înțeles, condimentat cu un umor savuros, autorul reușește să transmită un mesaj important și profund: dragostea este cel mai de preț dar!

Doresc să remarc și ilustrațiile, foarte sugestive și frumos realizate, întărind foarte bine mesajul textului.

Intriga este foarte jucăușă și interesantă, purtându-i pe copii pe aripile imaginației, alături de eroii cărții, tocmai până la căsuța lui Moș Crăciun!

Un Moș Crăciun foarte pitoresc, șugubăț și pus pe șotii… 😍

O poveste minunată, tocmai bună de citit de întreaga familie în jurul bradului de Crăciun!

O melodie foarte caldă și romantică, foarte bună de ascultat în această perioadă, este „All I Want for Christmas Is You”, interpretată de Mariah Carey.

„All I Want for Christmas Is You” este cea mai ascultată piesă de Crăciun din toate timpurile pe Spotify, cu peste 217 milioane de streamuri, și cea mai vizionată pe YouTube, la aceeași categorie, cu peste 370 de milioane de view-uri.

În ceea ce privește destinațiile de călătorie, vreau să vă propun ceva cu totul inedit. În Cutiuța cu surprize – 6 decembrie și în Cutiuța cu surprize – 12 decembrie, am recomandat Târgurile de Crăciun de la noi din țară – cel din Sibiu și cel din localitatea mea natală, Craiova.

Astăzi vă invit să plecăm într-o călătorie virtuală spre o locație complet diferită – Insula Tenerife. Eu am fost acolo vara, însă niște prieteni de familie au petrecut Crăciunul și Anul Nou acolo și mi-au spus că a fost o experiență cu totul neobișnuită, clima fiind aproape la fel de caldă ca și vara.

Tenerife este una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță, peisajele exotice superbe, clima blândă și atracțiile turistice atrăgând în fiecare an milioane de turiști.

În localitatea Icod de Vinos, un orășel viticol atrăgător de pe coasta de vest, se găsește un arbore dragon (Dracanea draco) milenar, cel mai vechi copac de pe insulă, protejat într-o mică grădină botanică. În jurul lui se găsesc numeroase magazine de suveniruri, care profită din plin de atmosfera plină de mister din jurul lui.

Ar fi un pom de Crăciun cu totul original, ce ziceți?

DSCN5522

O croazieră pe apele Atlanticului din jurul insulei vă poate prilejui și o întâlnire spectaculoasă cu câteva balene. Noi ne-am bucurat ca niște copii când le-am văzut, iar soțul meu a reușit să imortalizeze în poză  patru exemplare superbe!

1383337_739733619429942_121980678327962122_n

În ceea ce privește meniul de Crăciun, vă invit să ne lăsăm purtați pe aripile imaginației și să ne întoarcem în timp, în anul 1925, la curtea Regelui Ferdinand și să savurăm bunătățile servite atunci, după cum am descoperit în cartea Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust de Ștefania Dinu.

Poftă bună! 

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *