Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 21 Decembrie

Cutiuța cu surprize – 21 Decembrie

Cu pași mici dar siguri ne apropiem de finalul lunii Decembrie și, implicit, de cel al anului 2019. Vrem, nu vrem, timpul nu stă-n loc. Cu bune, cu rele, viața merge înainte iar noi, oamenii, suntem simpli călători pe cărările sale întortocheate.
Decembrie închide o ușă dar deschide alta. De aceea, întotdeauna este de dorit a privi spre viitor cu încredere, cu zâmbet pe buze, cu speranță în suflet.
Cu toate acestea, eu cred că este necesar a rămâne ancorat “sufletește” în trecutul nostru, dintr-un anumit punct de vedere: rădăcinile noastre. Sau altfel spus, pentru cei care ne-au dat viață – părinții noștri.
Copii fiind, eu și fratele meu, împreună cu părinții, sărbătoream Crăciunul la țară, la bunici. Era o zi specială! 🤩 În jurul mesei, ne adunam, alături de bunici, unchi, mătuși, veri. Gălăgie, râsete, glume, voie bună, îmbrățișări, urări de bine, dar mai ales iubire 💝. Era o explozie de fericire! Masa era plină de bucate tradiționale, nu lipsea cozonacul pufos al bunicii, merele coapte în sobă, turtele cu nucă 🤩 și, desigur, vinul roșu 🍷.

Îmi aduc aminte și acum chipul bunicii. I se citea atâta fericire!!! Deși vedeam totul în ochii ei, pe atunci, sincer, nu știam să interpretez, nu bănuiam imensitatea emoțiilor ei.
Mai târziu, peste ani, am revăzut aceeași fericire pe chipul mamei 🙂. Numai că acum știam ce înseamnă privirea aceea sclipitoare din ochi, știam să interpretez zâmbetul, eram conștientă de imensa fericire din sufletul ei. Și cel mai important, știam motivul: noi, copiii 💝.
„Bine ați venit, copii!” sunt simple cuvinte dar ascund o încărcătură emoțională puternică. Nu contează distanța, emoția este aceeași. Iar în preajma sărbătorilor de iarna cu atât mai mult.
Din păcate, părinții mei nu mai sunt. Nu voi mai avea parte de îmbrățișarea caldă a mamei și nici de privirea sobră dar atât de drăgăstoasă a tatălui. Dar mă hrănesc cu amintirile 🙂.
De aceea vă recomand să priviți atent chipurile părinților voștri – și ale bunicilor dacă mai sunt în viată! – și să nu le uitați niciodată. Pentru că în timp acest lucru vă va aduce zâmbetul pe buze 🙂 și vă va hrăni sufletul.
Intenția mea nu este să vă întristez ci să vă readuc aminte că suntem muritori iar părinții noștri, într-o zi, vor pleca de lângă noi. Acum, oferiți – le o îmbrățișare strânsă și caldă, sărutați-le mâna și spuneți-le „Te iubesc!”. Pentru noi nu este mult, pentru ei înseamnă totul!!!
Cu zâmbetul pe buze și cu inima plină de iubire, închin un pahar de vin tradițional în memoria părinților mei dar și în cinstea voastră 🍷😘.
Vă doresc „Crăciun fericit” alături de toți cei dragi, cu sănătate, zâmbet și voie bună și un sfârșit de an 2019 cu sufletul plin de iubire!!! 🤩💝

P. S. În cazul în care v-am întristat, încerc să dreg busuiocul 😏😀 și vă arăt o poză cu mine la 6 ani, alături de părinții mei. Trebuie să recunoașteți că eram o drăgălașă foc!!! De altfel, și acum sunt 😃😉😍 Trecut – prezent!

În încheiere, vă recomand o melodie tare dragă mie „Silent Night” interpretată de Kelly Clarkson împreună cu Trisha Yearwood și Reba McEntire, trei voci superbe.

Vă îmbrăţişez cu drag!

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole surpriză de Sărbători

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *