Cutiuța cu surprize – 22 Decembrie

11

Cutiuța cu surprize – 22 Decembrie

Cutiuța mea cu surprize de azi se numește ” BUCURIA DE A DĂRUI”
Sărbătorile, atât cele de iarnă cât si cele Pascale, sunt pentru mine cele mai frumoase momente ale anului, în care ” A dărui” este cel mai înălțător sentiment !
Gestul de a dărui ar trebui să existe în obiceiurile noastre zilnice, nu doar de sărbători , pentru că „a dărui” înseamnă a oferi din suflet cuiva, ceva, oricând !
Crăciunul, pentru mine, reprezintă o perioadă plină de emoții profunde care îmi încarcă inima și sufletul, când gesturile față de oamenii fără posibilități sau singuri înseamnă enorm atât pentru mine cât și pentru cel căruia îi dăruiesc: atenție, înțelegere, timp sau bunuri materiale.
Din păcate, nu toți avem ce pune pe masă în perioada sărbătorilor și nu numai, nu toți știm ce gust are portocala sau prăjitura, nu toți am auzit o vorbă bună sau am primit atenție, nu toți știm ce înseamnă prietenia, familia sau iubirea.
Pentru cei mai puțin norocoși decât noi, pentru cei singuri, pentru cei triști sau bolnavi, pentru cei vârstnici cărora le lipsesc copiii de lângă ei sau pentru copiii cărora le lipsesc părinții, eu am un „obicei”: DARUIESC: O îmbrățișare, o mângâiere, atenție, un sfat, compasiune, o porție de mâncare, dulciuri, jucării.

Au fost ierni la rând când, medic rezident fiind, am petrecut sărbătorile cu bolnavii, cântând colinde cu asistentele și cu colindătorii în saloanele spitalului. Au fost sărbători când am mers la „bătrâneii” mei de la azilurile la care dau consultații și am petrecut cu ei vorbind și urându-le „Sărbători fericite”. Sau fac pachete consistente cu alimente și dau celor fără posibilități materiale.

Sunt gesturi care contează mai mult decât vă puteți imagina, sunt priviri care înseamnă mai mult decât o mie de cuvinte, sunt strângeri de mână, îmbrățișări sau lacrimi pur si simplu, care mă marchează. Atunci simt ca am făcut BINE, atunci mă simt BINE.
Sa facem un gest, nu contează cât de mic sau mare, un gest din toate acestea și vom fi fericiți pentru că am reușit să facem oameni fericiți!

Vă doresc Sărbători cu liniște, pace în suflete și armonie în case și DĂRUIȚI din sufletul vostru un strop de compasiune, o picătură de înțelegere, o mare de IUBIRE.

 

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole surpriză de Sărbători

About Author

11 comentarii

  1. Mirela Barbălată on

    Minunat!
    Câtă dreptate ai! Știu ce spui, cunosc acest sentiment, înțeleg emoția. Din experiența personală știu ce înseamnă să schimb o vorbă cu un bătrân, cu un om singur. Este atât de înduioșător dar și dureros!

  2. Un articol deosebit de emoționant! Așa este, cu toții ar trebui să dăruim iubire, compasiune și înțelegere în fiecare zi a anului!

  3. Tu esti cu adevarat un lucrator al binelui. Putem sa incercam aceasta rezolutie, de a face orice bine putem, oamenilor dar si animalelor, oricat de mic ar parea. Nu numai de Craciun sau de Paste, ci oricand. Multumesc pentru gandurile frumoase si raspandirea lor!

  4. Un articol care mi-a mers până în adâncul sufletului, mulțumesc Carmen pentru gândurile tale bune și pentru mesajul tău minunat!

Spune-ți părerea!