Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 7 decembrie

Cutiuța cu surprize – 7 decembrie

Luna decembrie este o lună magică pe care o aştept tot anul şi de care mă bucur din plin. De când mă ştiu decembrie a avut o încărcătura emoţională mare, dar, de când au apărut copiii, parcă retrăiesc din nou copilăria. Noi intrăm în atmosfera sărbătorilor începând cu 1 decembrie.
De câţiva ani avem obiceiul de a merge la Sibiu, la Târgul de Crăciun. Eu, personal, mă încarc cu multă energie pozitivă acolo. Atmosfera, oamenii, locurile pe care le descopăr şi toate activităţiile le aştept un an întreg.

Vreau să vă vorbesc de un loc magic din Sibiu, unde pasiunea pentru cafea este la ea acasă. Vă invit să mergeţi să beţi o cafea la SIBIO, o cafenea micuţă, cochetă unde patronul este şi angajatul. Acolo simţi că eşti acasă. Domnul Adrian îţi prepară cea mai bună şi mai magică cafea băută vreodată. Când se mişcă în spatele tejghelei şi îţi vorbeşte, ai impresia că dansează cel mai frumos tango. Nu am văzut un barista mai pasionat, creativ şi plin de viaţă.

Dacă este luna decembrie, este musai să vedem un film în ton cu sărbătorile şi care ar fi mai potrivit decât Singur acasa 2?
Săracul Kevin este uitat în New York şi trebuie să se descurce singur. Cred că nu mai este cazul să vă povestesc despre film.
Este cineva care nu a văzut filmul de cel puţin trei ori?

Când vine vorba despre cărţi, în această lună eu prefer să citesc genul romantic. Nu ştiu dacă am o carte preferată în această perioadă, dar am grijă să aleg cărți cu final fericit şi foarte siropoase.
Irina mea, cum se face 1 decembrie, mă întreabă când facem “tremurici”, respectiv răcituri, piftie, depinde de zona. Reţeta mea este foarte simplă: se ia una bucată ciolan proaspăt, una bucată ciolan afumat şi doi “adidaşi” şi se pun la fiert în cea mai mare oala pe care o aveţi. Se pune dimineaţa devreme şi se lasă să fiarbă până seara târziu. Proba se face când se ia cu o lingură zeamă şi se lasă pe o farfurioară să vedem dacă se leagă. Cantitatea de usturoi şi restul de condimente este după gustul fiecăruia. Eu pun destul de mult usturoi, iar când o pun în castroane, îmi place să pun doar carnea şi zeama cât mai limpede.
Mâncarea, filmele şi cărtile sunt adiacentele acestei luni. Tot ce conteaza în această lună este sufletul. Să încercăm să fim mai buni, să încercăm să ajutăm mai mult, să ne bucurăm alături de familie, să stăm cât mai mult lângă copii pentru că ei vor creşte şi ne vom dori să îi mai avem mici, să le auzim paşii pe parchet când vin cu ochii încă închişi să vadă dacă Moşul a lăsat ceva lângă brad.
Bucuraţi-vă de această luna şi credeţi în minuni, ele chiar există!

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

21 Comments

Spune-ți părerea!