Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize romantice – gânduri și recomandări Carolina

Cutiuța cu surprize romantice – gânduri și recomandări

Sunt de acord că nu trebuie să avem o singură lună în care să ne serbăm iubirea, dar luna februarie are ceva în plus. Parcă simţim că începem să renaştem după iarna grea, primul pas către primăvară. De când mă ştiu, am fost o romantică incurabilă. Îmi plac poveştile de iubire spuse de prieteni sau aflate întâmplător, mă încarcă, îmi dau o stare bună. Cred în iubire cu toată fiinţa mea. Soţul mi l-am cunoscut prin intermediul aplicaţiei Mirc, o aplicaţie online. Cu cât vorbeam mai mult, cu atât credeam că nu poate exista un asemenea bărbat. Era exact ce îmi doream, parcă ştia ce să zică ca să mă cucerească. Aşa că am făcut singurul lucru posibil, am venit la Piteşti să îl cunosc şi am ştiut că el este alesul meu, și, chiar dacă soarta ne-a mai pus la încercări, iubirea noastră a învins.

Pentru mine luna aceasta are o încărcătură mult mai mare, deoarece este luna în care ne-am căsătorit. La început de lună februarie, în urmă cu nouă ani, am păşit împreună cu Daniel pe drumul comun în întemeierea unei familii. A fost ziua în care din doi oameni am ajuns să fim o familie. O familie care s-a înmulţit cu două minuni de care suntem tare mândri şi pe care i-am învăţat de mici totul despre iubire, iubirea în forma cea mai pură.
Prima noastră ieşire în calitate de tineri căsătoriţi a fost la Vatra Dornei, unde am sărbătorit sfintele sărbători pascale şi se pare că mi-a priit tare bine pentru că am plecat doi şi ne-am întors trei. Prima minune era pe drum.
Până să mă mut eu în Piteşti, Daniel îmi trimitea scrisori, una sau două pe lună, şi fiecare scrisoare conţinea un CD cu un film de dragoste. Aşa am ajuns să văd sau să revad toate comediile romantice de mai multe ori, îmi alina dorul de el. Nu mai ţin minte care a fost primul film pe care l-am văzut împreună, dar ştiu că în această vacanţă de iarnă ne-am uitat amândoi, plus copiii, la „Hanul cu Noroc”, de pe Netflix şi ne-a plăcut foarte mult.
După ce a rămas fără serviciu și fără iubit, Gabriela (Christina Milian), o fată de la oraș, participă la un concurs și câștigă un han rustic în Noua Zeelandă. După o călătorie interminabilă, ajunge la Bellbird Valley Farm, unde descoperă că fațada se năruie, o capră îi este colocatară și vecinii băgăcioși îi invidiază proprietatea. Nerăbdătoare să renoveze și să vândă rapid proprietatea, îl angajează pe Jake Taylor (Adam Demos), constructorul local care se amuză de șocul cultural al fetei obișnuite cu traiul la oraș. Gabriela trebuie să se hotărască dacă va continua viața pe care a început să o construiască sau se va întoarce la cea lăsată în urmă.

În vremurile noastre bune, mă alinta cu „ îngeraşul meu”, acum am devenit scorpie, drac împieliţat, dar şi aşa, nu trece o zi fără să nu îmi zică că mă iubeşte şi nu a existat nicio seară în care să ne culcam supăraţi unul pe celălalt. Naşa mea mi-a zis că, indiferent câte greutăţi sau probleme ar apărea peste zi, niciodată seara să nu ne culcăm supăraţi.
„Te iubesc nu doar pentru ceea ce ești, ci și pentru ceea ce sunt când sunt în preajma ta” – Roy Croft
„Nu luptați împotriva celor ce se iubesc: indiferent de armă, veți pierde bătălia, fiți siguri”– Dante Alighieri
Când vine vorba despre cărti, cele cu multă iubire şi happy end sunt preferatele mele. Nu există nici măcar o lună în care să nu citesc cărti de dragoste. Acestea îmi dau speranţă, mă binedispun şi îmi creşte optimismul. Sunt de părere că şi aşa viaţa este grea, toată ziua alergăm în toate direcţiile, măcar seara să ne-o petrecem alături de o carte romantică. Si cum nu pot să trec aşa de uşor peste cărţile romantice vreau să vă ispitesc cu „Micuţa Balerină” a Corinei Cîndea, cea mai frumoasă, mai tandră şi mai romantică carte de dragoste. Corina Cîndea emană iubire prin toţi porii ei.

La noi doi, iubirea se asociază cu îngheţata mâncată din cutie cu aceeaşi linguriţă şi povestind câte în lună şi în stele. Asta în vremurile când eram doar noi doi, acum desertul preferat este cel pe care îl decid copiii, dar musai trebuie să conţină multă ciocolată.
Iubirea este ceea ce ne face mai buni, ceea ce ne motivează şi ne ajută să mergem mai departe. Fără iubire lumea ar fi urâtă, ostilă şi plină de oameni trişti. Cum avem nevoie de apa şi aer, aşa avem nevoie şi de iubire.
Nu contează unde călătoriţi, că sunt hoteluri de cinci stele, sau plecaţi cu cortul, sau dormiţi în maşină, cel mai important este să fiţi împreună, să trăiţi acea experienţă în doi. Cel mai nesemnificativ loc de pe pământ se poate transforma în raiul vostru. Locul unde îmi doresc cel mai mult să ajung cu Daniel este New York. Mă văd cu el de mână plimbându-ne prin Central Parc, apoi oprindu-ne la o cafenea, la o masă lângă geam şi servind o cafea în timp ce admirăm atmosfera locului. Când voi ajunge acolo, o să vă reamintesc despre această dorinţă a mea.
Vreau să vă zic să iubiţi, să iubiţi mult din tot sufletul vostru. Iubiţi prima ninsoare, primul mugur al unui copac înflorit, iubiţi-vă copiii, părinţii, bunicii, prietenii adevărati!

 

Cutiuțe cu surprize romantice

 

30 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *