Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize romantice – gânduri și recomandări Daniela

Iubirea este cel mai frumos sentiment în măsura să unească două suflete pentru totdeauna și pentru că suntem în luna iubirii, în care sărbătorim ,,Valentine’s Day” și ,,Dragobetele” am ales să îmi încep cutiuța cu câteva citate despre dragoste și iubire care mi-au plăcut foarte mult:
,, Iubirea este arhitectul universului ” – Hesiod
,,Iubirea este viața. Și dacă îți lipsește iubirea, îți lipsește viața” – Leo Buscaglia
,,Dragostea e speranță și fără speranță lumea nu ar fi existat” – Octavian Paler
,,Dragostea este genul de copac ale cărui fructe nu cresc pe crengi, ci la rădăcină” – Bruce Boyd
,,Te iubesc și te voi iubi toată viața, iar dacă și după moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna” – Dante Aligheri
Povestea mea de dragoste a început așa: eu, o tânără mămică cu doi copii după o relație eșuată; el, un tânăr scăpat din armată venit la unchiul său, care îmi era vecin, în căutarea unui loc de muncă! Pe vremea aceea serviciul îmi ocupa mai tot timpul și momente de relaxare aveam doar duminica, și, pentru că eram posesoarea unui ,,video player”, închiriam casete cu filme, și astfel mi-am transformat casa în cinematograf, bineînțeles doar pentru câteva prietene și vecine care veneau însoțite de familie. Și așa l-am cunoscut pe el, și, cu toate că îl știam de mai multă vreme, nu am avut curajul să intru într-o relație, dar la sfatul unei bune prietene am zis să încerc, și am încercat de tot! Nu am avut o lună de miere, pentru că în următorii ani familia noastră s-a tot mărit și nu am avut nici timp și nici posibilități pentru așa ceva! Am avut parte de multe probleme, necazuri și greutăți, dar împreună am reușit să trecem peste toate, marea noastră bucurie fiind întotdeauna copiii! Însă în urmă cu 10 ani am avut parte de o cumpănă foarte mare, atunci când soțul meu a avut un accident foarte grav și a fost nevoit să se pensioneze înainte de vreme, diagnosticul fiind crunt, dar după multă recuperare și-a revenit cât de cât, și cu toate că soțul meu nu e omul vorbelor ca să îmi facă declarații de dragoste, mă surprinde în fiecare zi făcându- mi mici surprize! Anul acesta împlinim 25 de ani de când suntem împreună, și copiii noștri ne-au făcut cadou o vacanță de sărbători la una din fiicele mele care locuiește de mai mulți ani în Franța. Am avut parte de o vacanță de vis și sărbători de iarnă minunate și, cu toate că nu ne-am putut reuni cu toții, am fost aproape unii de alții cu sufletul!
Așa că dacă vreodată ajungeți în Franța, provincia Bretania, vă recomand să o vizitați, pentru că veți descoperi câteva locuri magnifice, încărcate de istorie, cu oameni calzi și primitori, și mergeți în special pe ,,Coasta Sălbatică” unde pentru mine a fost raiul pe pământ!

(Fotografii din arhiva personală)

Sunt o mare amatoare de filme, în special cele de dragoste și comedii romantice, și recomandarea mea este filmul ,,Ghost ” – Fantoma mea iubită – cel mai popular film de dragoste al anului 1990! Sam Weath (Patrick Swayze) este bancher, Molly Jensen (Demi Moore) este artistă, iar cei doi sunt îndrăgostiți la nebunie. Atunci când Sam este ucis de prietenul și partenerul său de afaceri, bărbatul se transformă într-o fantomă și nu își poate găsi liniștea până în momentul în care nu o avertizează pe iubita lui de pericolele care o pândesc! Filmul a câștigat două premii Oscar la categoriile Cel mai bun scenariu original și Cea mai bună actriță în rol secundar ( hoopi Goldberg), iar scena olăritului a rămas celebră în istoria cinematografiei!

Cărțile sunt pasiunea mea de o viață, în special cele de dragoste și romantice, însă cu happy-end, de aceea biblioteca mea este plină în majoritate cu cărți de acest gen! În ultimul an am prins gustul de a citi cărți scrise de autori români contemporani, unii dintre ei foarte talentați, iar recomandarea mea este ”Întoarce-te la mine” de Simona Lungu, o carte răvășitoare, o poveste despre vieți și destine, prietenie și iubire într-o perioadă tulbure a istoriei! Dacă doriți mai multe detalii vă invit să citiți recenzia de pe blog!
Cine nu iubește muzica? Muzica este balsamul sufletului și ea ne însoțește mereu în orice moment de bucurie sau chiar de tristețe! Vă recomand să ascultați, după părerea mea una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste din toate timpurile, Don’ t know much – Linda Ronstadt și Aaron Neville !
Look at this face I know the years are showing
Look at this life I still don’t know where it’s going
I don’t know much but I know I love you
That may be all I need to know
Look at these eyes they never seen what matters
Look at these dreams so beaten and so battered
I don’t know much but I know I love you
That may be all I need to know
So many questions still left unanswered
So much I’ve never broken through
And when I feel you near me, sometimes I see so clearly
That only truth I’ll never know is me and you
Look at this man so blessed with inspiration
Look at this…

 

Nu am să vă recomand un desert anume pentru că știu că fiecare aveți cu siguranță ceva ce vă place foarte mult. Plăcerea mea nevinovată este ciocolata! Și dacă am început articolul cu citate, am să îl închei tot cu citate, despre ciocolată!
,,Dragostea este la fel ca atunci când bei ciocolată fierbinte, înainte să o lași să se răcească. Te ia prin surprindere prima dată, apoi îți ține de cald mai mult timp.”
,, Viața este ca o cutie cu bomboane de ciocolată! Niciodată nu știi ce ai să primești.”

cc3Fotografie preluată de pe popsugar.com.

,,Dumnezeu le-a dat îngerilor aripi și oamenilor ciocolata.”
,,Se spune că tot ce îți trebuie este iubirea, dar că puțină ciocolată din când în când nu strică! Voi ce spuneți?”
Vă doresc tuturor o lună Februarie plină de zâmbete, bucurie, dragoste și împlinire alături de cei dragi vouă! ❤️❤️❤️

 

Cutiuțe cu surprize romantice

15 Comments

Spune-ți părerea!