Delicatese Literare
Prezentari carti

Dans la miezul nopții de Nicola Cornick, seria Mirese scoțiene, Editura Litera/Alma

Dans la miezul nopții

(One Night with the Laird – 2013)

Nicola Cornick

Editura Litera/Alma

Colecția Iubiri de Poveste

Al doilea volum al seriei „Mirese scoțiene”/Scottish Brides, după DULCE RĂZBUNARE, apărut în luna noiembrie:

  1. Dulce răzbunare (The Lady and the Laird – 2013) – prezentare
  2. Dans la miezul nopții (One Night with the Laird – 2013)
  3. Nopțile unei lady (Claimed by the Laird – 2014) – prezentare
Lady Mairi MacLeod nu poate înțelege pasiunea întunecată care o leagă de Jack Rutherford. El este tot ceea ce nu-i place într-un bărbat, rafinat, arogant și fermecător și ar prefera să uite noaptea de pasiune pe care a petrecut-o în brațele lui.

Lady Mairi MacLeod, o văduvă tânără, frumoasă și moștenitoarea unei averi impresionante, este curtată de mulți vânători de zestre, dar ea nu își dorește să se recăsătorească, ci doar să alunge umbrele unei căsnicii care nu i-a adus împlinire. Dar într-o seară dă frâu liber tentației și petrece o noapte plină de pasiune în brațele unui bărbat necunoscut, pe care îl seduce la un bal mascat. Curând însă află că acesta nu este chiar un necunoscut, ci Jack Rutherford, un bărbat chipeș pe care îl știe prea bine și față de care are sentimente contradictorii – îl detestă pentru aroganța și felul lui de a fi, dar totodată se simte extrem de atrasă de el. Hotărâtă să stea departe de el și să uite acea noapte scandaloasă, face tot posibilul pentru a-l evita, dar destinul îi aduce din nou împreună: Mairi este amenințată de un vânător de zestre care o șantajează, iar cel mai potrivit să o apere este nimeni altul decât Jack Rutherford. Mairi și Jack reușesc să alunge pericolul, dar nu reușesc să stingă flăcările mistuitoare ale pasiunii sălbatice pe care au simțit-o în prima lor noapte împreună. Oare își vor da seama prea târziu că atracția s-a transformat într-o mare iubire?

„Blândețea lui amestecată cu o dorință puternică o nedumerea. Confuzia o ținu pe loc o clipă, permițându-i lui să se apropie și mai tare și să o ia în brațe.
O sărută, iar buzele i se mișcară peste ale ei cu o solicitare posesivă care le răpi amândurora respirația, iar ei – rezistența. Când el se opri în cele din urmă, sentimentele ei erau atât de răscolite, încât simțea lacrimile înțepând-o în gât.“
„Jack se aplecă mai mult spre ea. Buzele lui le atinseră pe ale ei încet, fără acea nevoie feroce care îi cuprinsese mai devreme. Încet, o dezmierdă cu sărutări dulci care promiteau atât de multe, dar care nu păreau de ajuns. Începu să respire sacadat, plină de dorință. Voia să se întindă spre el, dar el încă o ținea strâns cu ambele încheieturi deasupra capului în timp ce o împingea încet spre cel mai delicios extaz.
O parte din ea, pe care o credea îngropată, se trezi la viață. Nu putea nici înțelege și nici controla sentimentele pe care le avea pentru Jack Rutherford. O năpădiră furtunos și măturară totul în afară de dorință.“
„– Te căsătorești cu mine? șopti el când ea deschise foarte puțin ochii și se strădui să se concentreze la chipul lui.
El zâmbea, degetele jucându-se ușor cu părul ei. Era așa de multă tandrețe în ochii lui, încât ea ar fi vrut să țipe pentru că totul era nedrept. Îi arăta totul în afară de iubire.
– Nu, răspunse ea. Nu, mulțumesc.
– Atât de politicoasă!
O privi cu aceeași tandrețe, iar dintr-odată Mairi simți cum i se frânge inima. Încă puțin din această aventură, iar ea avea să fie de acord cu propunerea lui, în ciuda obiecțiilor raționale, împotriva judecății sănătoase.“

Veți citi întreaga poveste în romanul DANS LA MIEZUL NOPȚII de Nicola Cornick. De luni, 07.12.2020, la toate punctele de difuzare a presei!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *