Delicatese Literare
Recenzii

Dansează în ritmul inimii de Nora Roberts, seria Familia O’Hurley, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Nora Roberts

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Data apariție: februarie 2020

Nr. pagini: 254

Traducerea: Irina Fulger

Volumul al doilea al seriei „Familia O’Hurley“/The O’Hurleys Series:

  1. Aproape de paradis/ The Last Honest Woman – 1988 – recenzie
  2. Dansează în ritmul inimii/ Dance to the Piper – 1988
  3. Curajul de a iubi/ Skin Deep – 1988 – recenzie
  4. Oriunde ne duce timpul – Without a Trace – 1990 – prezentare
Deși și-a făcut un nume în lumea artistică și e o prezență apreciată pe scenă, Maddy O’Hurley nu cade în capcana celebrității. Tot ce contează pentru ea este să danseze și să se bucure de sentimentele care o învăluie când pășește pe scenă. Asta până când îl întâlnește pe charismaticul și aparent imperturbabilul Reed Valentine.
Reed Valentine pare să fie interesat doar de bogăție și de putere. Este un om de afaceri stăpân pe sine, care știe în ce să își investească banii – și spectacolul în care joacă Maddy promite să îi aducă un câștig mulțumitor. Așadar, când Maddy își face apariția în viața lui, Reed rămâne precaut, în ciuda scânteilor de atracție ce se aprind între ei. Maddy este o visătoare, iar el a încetat să viseze cu mult timp în urmă.
Dar dragostea pentru dans și pofta de viață ale lui Maddy au un efect neașteptat asupra lui Reed. Și, fiind o adevărată O’Hurley, Maddy nu poate să renunțe la bărbatul care a fermecat-o fără să lupte din răsputeri să îl câștige. Însă după ce a trăit atâta vreme cu convingerea că femeile nu sunt demne de încredere, va putea Reed să accepte un dans al inimilor?
Irlandezul Frank O’Hurley și soția sa Molly, împreună cu cei patru copii ai lor – Trace, singurul băiat, și tripletele Chantel, Abby și Maddy – sunt o familie unită și plină de iubire, ce au format ani de zile o trupă de artiști nomazi, casa lor fiind acolo unde aveau următorul spectacol, petrecându-și viața pe scenă și pe drumurile între diferitele orașe, neprinzând rădăcini nicăieri. Însă lipsa stabilității pe acest plan a fost compensată de iubirea, buna-dispoziție și bucuria care le umplea zilele. Primul care ”și-a luat zborul din cuib” a fost Trace, urmat de Abby – a cărei poveste am aflat-o în primul volum al seriei, ”Aproape de paradis”.
Chantel – care va fi protagonista următorului volum al seriei, ”Curajul de a iubi” – a devenit o stea de cinema, iar Maddy o dansatoare de succes.
În volumul de față aflăm povestea lui Maddy.
Poveștile cu familii frumoase, iubitoare, ai căror membrii se sprijină unii pe alții și se adună unul în jurul altuia atât la bucurie, cât și la necaz, ocupă un loc special în inima mea, iar cărțile Norei Roberts sunt inegalabile din acest punct de vedere.
Cartea mi-a oferit o după amiaza foarte plăcută în compania lui Maddy O’Hurley și Reed Valentine.
Acțiunea ne poartă pe scenă și în sălile de repetiții și suntem martorii exercițiilor istovitoare, al muncii susținute și al antrenamentelor dure, demne de un atlet, depuse de Maddy și de ceilalți dansatori pentru a străluci sub luminile rampei în seara spectacolului.
Reed deținea, alături de tatăl său, Valentine’s Records și era finanțatorul spectacolului în care juca Maddy, din care spera să obțină un profit generos.
Prima întâlnire dintre aceștia a fost memorabilă, cu Maddy la picioarele lui, strângându-și lucrurile din geanta scăpată pe jos după ce încercase să i-o fure un hoț. Mi-a plăcut și amuzat atitudinea lui Molly, care, în timp ce era jefuită, încerca să se înțeleagă de bună voie cu hoțul, care în final a luat-o la fugă, lăsând-o cu prețioasa ei geantă, în care avea echipamentul de balet!
Din scurta conversație dintre Maddy și Reed, ea a dedus pe loc cine este el și, pradă unui impuls de moment, l-a invitat la cină, acasă la ea.
Maddy se considera încă o artistă nomadă, deși acest statut era pe cale să se schimbe, popularitatea ei fiind în creștere și fiind deja vedeta unui spectacol în care jucase. Obținea deja contracte în alb, adică cele pentru un rol principal, spre deosebire de cele în roz, care erau pentru dansatorii din background.
Însă deocamdată tânăra trăia modest, într-un bloc dintr-un cartier sărăcăcios, încât Reed a crezut că a greșit adresa când a dat curs invitației primite. La fel cum ea îl invitase dintr-un impuls, tot dintr-un impuls acceptase și el.
Povestea în sine e destul de simplă. Urmărim relația care se formează, destul de lent, între cei doi, și asta din cauza reticenței evidente a lui Reed.
Scânteia dintre ei a existat încă de la prima întâlnire, însă doar Maddy a avut sinceritatea și curajul de a vedea unde îi poate duce. Treptat, pe lângă atracția sexuală, Maddy l-a cucerit cu felul ei prietenos și direct de a fi, dar chiar și așa, el respingea constant ideea unei relații sau angajament pe termen lung, din motive personale. Și ar fi rămas ca el, dacă Maddy nu ar fi fost dispusă să-i acorde mai mult credit și mai multe șanse decât ar fi meritat, după cât de ezitant era. Însă Maddy, din fericire pentru amândoi, era hotărâtă să-l cucerească, având în vedere că ea își pierduse deja inima…
Un personaj de care mi-a plăcut a fost Edwin, tatăl lui Reed, un bărbat amabil și prietenos, care își crescuse singur fiul, cu care avea o relație excelentă, în timp ce pusese pe picioare o afacere de succes. Iar interesul lui Edwin de a investi în spectacolul lui Maddy se pare că nu era întâmplător, căci acesta îi cunoscuse părinții cu ani în urmă, într-un moment de cumpănă pentru el, iar familia ei fusese ca o oază ivită în cale la momentul potrivit.
Care este deznodământul acestei frumoase povești despre dans, dragoste, speranță și încredere, vă invit să descoperiți citind cartea.
„Sărutul dură mai puţin de o secundă, dar avu efectul unui uragan.
El îi descoperi buzele moi, uşor curbate într-un surâs. Îi gustă dulceaţa îmbietoare şi picantă. Aroma ei era suavă, dar suficient de puternică să îl aţâţe, să îl ispitească, să îl facă să îşi dorească mai mult.”
„Erau singuri, doar ei doi, în ciuda a tot şi a toate, a traficului de pe stradă şi a oamenilor grăbiţi. Degetele lui îi mângâiară şi îi apăsară uşor spatele, lipind-o şi mai mult de el. Îi simţea căldura şi fermitatea trupului. Parfumul cu care se dăduse acoperea mirosul înţepător al oraşului.
Doar pe ea o vedea, doar pe ea o simţea, doar aroma ei o inspira. Iar în braţele lui, ea simţea că din clipă în clipă urma să poată atinge faţa rece şi albă a lunii şi avea să îi descopere secretele.”
„Nu era ce-i trebuia ei, iar, pentru el, ea era, pur şi simplu, o catastrofă. Între ei nu era loc de o relaţie banală, bazată pe faptul că extremele se atrag. Atracţia dintre ei avea să îi aducă tot mai aproape, transformându-se apoi într-un foc ce avea să-i mistuie. Simţea, aproape că putea gusta acea lentă predare a armelor ce decurge pe nesimţite din seducţie.”

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, litera.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librariadelfin.rolibrex.ro

Listă cărți apărute în Colecția Cărți Romantice ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

Colecția Cărți Romantice februarie 2020

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *