Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Darul lui Moş Crăciun de T.O. Bobe, Editura Humanitas, Colecția Humanitas Junior

Darul lui Moş Crăciun

T.O. Bobe

Ilustrații: Done Stan

Editura Humanitas

Colecția Humanitas Junior

Nr. pagini: 64

Ediția a III-a

An apariție: 2017

T.O. BOBE s-a născut în 1969 la Constanţa, a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti și a fost magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de televiziune, copywriter, iar în prezent este scriitor liber-profesionist. Volume individuale: Bucla (Univers, 1999; Humanitas, 2015), Darul lui Moş Crăciun (Humanitas, 2003, 2011, 2017), Cum mi-am petrecut vacanţa de vară (Polirom, 2004, 2007; Humanitas, 2011), Centrifuga (Polirom, 2005), Contorsionista (Humanitas, 2011). A participat la mai multe volume colective și este prezent în antologiile Experimentul literar românesc postbelic (Paralela 45, 1998), Best Of. Proza scurtă a anilor 2000 (Polirom, 2013), 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română (Nemira, 2016). Volumul Bucla a fost tradus în limbile germană și engleză, iar fragmente din Cum mi-am petrecut vacanța de vară și Contorsionista au apărut în reviste sau antologii în engleză, germană, franceză, polonă, croată.
A fost odată, ca niciodată… când, nu mai ştiu nici eu, atâta îmi amintesc că era în preajma Crăciunului.
Gabi, Mihai şi Bianca, doi băieţi şi o pisică, îşi scriu scrisorile cître Moş Crăciun. Pe Gabi şi Mihai îmi închipui că nu ţi-e greu să-i vezi scriind scrisori. Dar pe Bianca? Ai văzut tu vreo pisică să scrie scrisori?
Ei bine, trebuie să ştii că scrisorile pe care le primeşte Moş Crăciun nu sunt chiar nişte scrisori. Sigur, Moşul primeşte şi scrisori obişnuite, dintre cele cu scrisul mărunt şi cuminte sau dezordonat şi grăbit, lungi sau scurte, de la copiii din toată lumea, închise în plicuri colorate şi purtând pe ele adresa: Laponia, strada Decembrie, numărul 25.
Dar el le primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis al tău ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile.

Darul lui Moş Crăciun de T.O. Bobe este o carte încântătoare pentru copii, tocmai bună de citit în această perioadă! Copiii vor adora această carte, iar părinții și bunicii își vor aduce aminte cu drag și nostalgie de copilăria lor!
Mi-a plăcut mult modul în care autorul a adaptat basmul lui Moș Crăciun la specificul nostru național, introducând în poveste multe elemente din cultura noastră: nume, costume, obiceiuri, datini, tradiții românești.
Într-un limbaj simplu și ușor de înțeles, condimentat cu un umor savuros, autorul reușește să transmită un mesaj important și profund: dragostea este cel mai de preț dar!
Doresc să remarc și ilustrațiile, foarte sugestive și frumos realizate, întărind foarte bine mesajul textului.
Intriga este foarte jucăușă și interesantă, purtându-i pe copii pe aripile imaginației, alături de eroii cărții, tocmai până la căsuța lui Moș Crăciun!

Un Moș Crăciun foarte pitoresc, șugubăț și pus pe șotii… 😍

Vă las plăcerea să descoperiți singuri această poveste minunată, tocmai bună de citit de întreaga familie în jurul bradului de Crăciun!
”Ei, și în noaptea asta a înflorit în voi cel mai de preț dar, care e dragostea. Și, pe urmă, din floarea asta i ieșit rodul ei, adică viața.”

Darul lui Moş Crăciun de T.O. Bobe poate fi comandată pe libhumanitas.rolibrarie.net, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Humanitas

Recenzii și prezentări cărți din colecția Humanitas Junior

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *