Delicatese Literare
Prezentari carti

Darurile noastre ascunse, de Caroline O’Donoghue, Editura Epica

Darurile noastre ascunse

(All Our Hidden Gifts – 2021)

Caroline O’Donoghue

Editura Epica

Data apariție: martie 2022

Primul volum din seria Darurile noastre ascunse/ All Our Hidden Gifts Series

CAROLINE OʼDONOGHUE este jurnalistă și autoarea volumului Promising Young Women, romanul ei de debut. Scrie regulat pentru Irish Times. A scris pentru Independent, Glamour, BuzzFeed și Vice. De asemenea, are un podcast numit Sentimental Garbage, în care discută împreună cu alți autori despre „cărți clasice ale literaturii de tip chick-lit”. Cartea de față este primul ei roman Young Adult. În prezent, Caroline locuiește la Londra.

Doamnelor, faceți cunoștință cu cartea servitoarei. Ea îți poate aduce fie căderea, fie mărirea.

Servitoarea îți vrea doar binele, binele de care ea n-a avut niciodată parte.

Te vede acolo jos, pe fundul prăpastiei,

Și coboară la tine, ca să te-ajute.

Maeve e o adolescentă de șaisprezece ani care ar face orice ca să aibă parte de atenție. Tocmai de asta, e pedepsită să rămână în școală după ore și să facă ordine într-un dulap vechi, unde găsește un pachet de cărți de Tarot. În curând, începe să le citească în cărți colegelor de clasă, cu rezultate uimitor de precise, iar Maeve savurează din plin noul ei statut de celebritate.

Însă există o colegă de a cărei atenție nu se bucură: Lily O’Callaghan, fosta ei cea mai bu-nă prietenă. Fata pe care Maeve a trădat-o cu un an în urmă printr-un gest de care acum se rușinează amarnic. Lily acceptă în sfârșit să i se citească în cărți și alege o carte de Tarot care nici măcar n-ar trebui să existe în pachet, iar după două zile dispare fără urmă.

Măcinată de vinovăție, Maeve vrea să-și găsească prietena. Pentru a reuși, cere ajutorul Fionei, o colegă de clasă frumoasă și sofisticată, și pe al lui Roe, fratele sexy și fermecător al lui Lily. Cei trei descoperă că sunt înzestrați cu daruri magice, iar acestea se trezesc la viață pe măsură ce grupul dă piept cu forțe supranaturale malefice, în încercarea de-a o aduce pe Lily acasă înainte de a fi prea târziu.

„Această carte incredibil de bine scrisă are o atmosferă misterioasă și mistică. O’Donoghue împletește cu iscusință lumea pe care o știm cu elemente supranaturale.” – BOOKLIST
„Un roman acaparant, scris cu mult talent, care înfățișează forțe misterioase, dar și probleme tipice adolescenței… Dialogurile scrise impecabil și personajele veridice transformă Darurile noastre ascunse într-o lectură minunată pentru adolescenți și tineri.” – THE HORN BOOK
Din 15 martie în librării!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *