Delicatese Literare
Recenzii

De la credință la încredere de TAT, Editura Smart Publishing – recenzie

De la credință la încredere 

TAT

Editura Smart Publishing

Anul apariției: 2017

Numărul de pagini: 125

Nu-i o carte ce-ți promite luna dar îți spulberă minciuna. Nu-i o poveste bună în care să te pierzi, e o oglindă în care să te vezi. Nu e o carte plină de informații pe care să le ții minte, e un îndemn să-ți aduci aminte ceea ce voit ai pierdut din vedere,dar încă nu știi.
Și totuși,dacă cel mai bun lucru în viață deja îl ai, dar nu îl vezi?
,,Autorul nu este important. El doar a servit ca un mediu de propagare a acestui mesaj, ca niște mâini care au pus mesajul în cuvântul scris, oricât de modestă ar fi această întreprindere. Aceste mâini s-au numit TAT – care în sanscrită înseamnă Acela. Acest termen este folosit cu referire la principiul care stă la baza universului, la realitatea absolută ,,Tat tvam asi” este faimoasa sintagmă sanscrită care își are originea în filozofia hindusă și înseamnă ,,Tu ești acela”, Acela fiind realitatea absolută sau Dumnezeu. Autorul este conștient de faptul că tot este Acela și nu dorește să fie deosebit ca un individ separat. Luați această lucrare ca pe un mesaj de la voi, adresat vouă.”
De la credință la încredere este o carte care m-a atras datorită titlului și mai ales copertei care m-a dus cu gândul la ,,Crearea lui Adam” din Capela Sixtină pictată de Michelangelo…
Autorul și-a structurat cartea în două părți numite sugestiv Spulberarea credinței și Către încredere, fiecare parte având, la rândul ei, câte cinci capitole. În fiecare capitol el își propune să dezbată diferite aspecte ale credinței.
Folosind un limbaj accesibil TAT ne împărtășește crezurile sale și ceea ce mi se pare mie important, nu încearcă să ne convertească la ele. Este o carte care, așa cum spune autorul, are un mesaj.
,,Mesajul cărții pe care o țineți acum în mână tinde să descopere cititorului adevărata lui identitate. Fiecare cuvânt, frază, capitol au fost scrise, având acest scop final. Descoperirea Sinelui poate avea loc oricând. Poate, deja s-a întâmplat, poate, se va întâmpla la pagina 33 sau la sfârșitul cărții. Poate, la cinci ani după ce ați citit-o.”
Nu se adresează publicului larg, însă oricine poate găsi în ea ceva care să îl inspire în viața de zi cu zi.
Această carte m-a determinat să privesc mai atent în sufletul meu, la modul cum percep realitatea din jurul meu și, de ce nu, la modul cum percep divinitatea.
,,Folosiți-vă înțelept de această carte. Sugerez să o citiți încet și să luați pauze frecvente.”
,,Cu următorul lucru aș vrea să rămâneți de aici: cuvintele nu sunt niciodată ceea ce ele descriu, ele nu sunt realitatea. „
Merită citită pentru că mesajul final este unul pozitiv:
,,Sfârșitul lumii, este sfârșitul lumii noastre. Este sfârșitul proiecțiilor noastre și începutul vederii noastre adevărate în Hristos. Sfârșitul timpului, este sfârșitul timpului nostru ca niște umile creaturi limitate care trebuie să se zbată neîncetat în viața pe care o au cu speranța că, după moarte, vom fi salvați. Nicidecum. Raiul este etern. Raiul este aici, înlăuntrul tău. Eternitatea este acum. Petreceți eternitatea în Rai!”
Citate:
,,Nu ați fost născuți în această lume, sunteți născuți din această lume. Fiind din Pământ sunteți ca Pământul, plin de bogății, îmbelșugat.”
,,Iisus nu vorbește despre o a doua venire în carne și oase, adică revenirea omului sau persoanei Iisus, ci a doua venire în carnea și oasele voastre. Astfel încât ,,Acolo unde Eu sunt să fiți și voi.” Vreau să vă întreb doamnelor și domnilor, voi nu sunteți acum?”

Mulțumim Editurii Smart Publishing pentru cartea De la credință la încredere de TAT oferită pentru recenzie

Cărțile apărute la Editura Smart Publishing pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți autori români

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *