Delicatese Literare
Recenzii

De mână cu ispita – J.M. Darhower, Editura Bookzone – recenzie

De mână cu ispita

(Torture to Her Soul – 2014)

J.M. Darhower

Editura Bookzone

An apariție: 2021

J.M. Darhower este una dintre cele mai bine vândute autoare USA Today de romane de dragoste de toate felurile, fie ele de suspans, contemporane, paranormale. J.M. este obsedată de cărți, muzică, Star Wars și de tot ce înseamnă Marvel. Locuiește cu familia într-un orășel din Carolina de Nord, unde, când nu scrie, ține discursuri despre politică și drepturile omului, fiind pasionată de aceste subiecte.

1. În pat cu păcatul – Monster in His Eyes – 2014 – recenzie

2. De mână cu ispita – Torture to Her Soul – 2014

3. Față în față cu răzbunarea – Target on Our Backs – 2016 – prezentare

„Odată ce am început să citesc, nu m-am mai putut opri. Angoasa și drama sunt perfect expuse, iar iubirea dintre protagoniști m-a cucerit complet. Finalul este o mare surpriză. Recomand 100%!” – We So Nerdy

Abține-te să spui ceva ce nu crezi...

Este o idee simplă, pe care am rostit-o de nenumărate ori, dar pe care oamenii nu par să o înțeleagă. Ar trebui să alegi cu grijă fiecare silabă, pentru că nu știi niciodată când cineva se așteaptă să te ții de cuvânt.

Cineva ca mine.

Eu nu sunt un om bun. Nu sunt, știu asta. Am destul întuneric în mine ca să alung din lume orice urmă de lumină. Dar e o rază de lumină pe care n-aș putea-o răni niciodată, una pe care n-aș putea s-o sting.

Karissa.

Crede că sunt un monstru, și poate că sunt. O neliniștesc prin atingerile mele, îmi face plăcere să îi torturez sufletul. Dar nu sunt singurul. Lumea e plină de monștri, iar eu nu sunt cel mai periculos dintre ei.

Nici măcar pe aproape...

Dumnezeu să mă ajute, o iubesc!

Și Dumnezeu să-i ajute și pe cei care încearcă să mi-o ia.

Oricui s-a îndrăgostit vreodată de ultima

persoană căreia ar fi trebuit săi-i ofere inima.

Această carte este pentru tine.

De mână cu ispita este un dark romance apăsător, în care atmosfera e și mai întunecată decât în În pat cu păcatul. O poveste de dragoste interzisă, cu familii ce se dușmănesc de moarte, cu un Romeo damnat și o Julietă prinsă fără voia ei, ca într-o pânză de păianjen, într-un joc malefic al răzbunării…

Daca în primul volum am fost conectați la gândurile și trăirile Karissei, în cel de-al doilea volum schimbăm perspectiva și urmărim evenimentele prin ochii lui Naz.

Naz e perfect conștient de partea lui întunecată, iar mâinile lui sunt pătate cu mult sânge, asta explicând cumva și obsesia lui pentru curățenie, însă acesta a fost prețul plătit pentru a supraviețui după tragedia petrecută în urma cu 19 ani, când cel mai bun prieten al lui i-a omorât soția însărcinată, iar pe el împușcându-l aproape mortal. De atunci, gândul la răzbunare a fost punctul central al existentei lui, țesându-și cu răbdare plasa în care urmau sa cadă soția și fiica dușmanului lui, după legea talionului – ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.

Ceea ce nu plănuise sub nicio formă a fost să se îndrăgostească de fiica acestuia și să dorească să o protejeze cu orice preț. După ani de zile în care trăise doar în întuneric, doar adrenalina cauzată de misiunile periculoase pe care le executa pentru mafie făcându-l să se simtă viu, apariția Karissei în viața lui a fost ca o rază de soare, bunătatea și inocența ei făcându-l să-și aducă aminte de tânărul generos și idealist care fusese cândva. Sentimente pe care le credea pierdute pentru totdeauna au reînviat în sufletul lui, făcându-l să-și dorească imposibilul: un viitor alături de ființa iubită.

Din acest motiv, Naz ar fi vrut să pună capăt acestui joc al răzbunării, după ce și-a eliminat inamicul, însă piesele de domino continuau să cadă, independent de voința lui. Mama Karissei îi dorea moartea, dorind să-și răzbune soțul și să-și recapete fiica. Ray, fostul lui socru și mentorul lui, cel care îl atrăsese pe când era doar un adolescent în acea lume nemiloasă și plină de tenebre – în care poți intra cu ușurință însă e practic imposibil să poți să ieși -, nu concepea ca răzbunarea să nu fie dusă până la capăt.

Dacă îl sfida pe Ray, era ca și cum și-ar fi desenat singur o țintă pe piept. Însă nu grija pentru propria lui viață îl preocupa pe Naz, ci gândul că, dacă el ar fi dispărut, Karissa rămânea practic o victimă sigură în fața lui Ray.

Este interesant de urmărit interacțiunea lui Naz cu proprii lui părinți. După ce intrase în mafie, tatăl lui îl renegase și pretindea că unicul lui fiu a murit. După ce Karissa l-a făcut să-și schimbe perspectiva, Naz a realizat cât de mult a greșit în tinerețe, când a ignorat sfaturile și principiile de viață ale tatălui său.

Evenimentele se precipită, tensiunea plutește în aer, cadavrele se tot adună…

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei controversate, dar fascinante, povești de iubire.

Cărțile În pat cu păcatul, De mână cu ispita de J.M. Darhower pot fi comandate pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *