De neînvins: o poveste despre supravieţuire de Laura Hillenbrand, Leda Edge

0

De neînvins: o poveste despre supravieţuire

Laura Hillenbrand

Leda Edge

Ediția YA
Traducerea: Claudia Roxana Olteanu
Titlu original: Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption
În această carte tulburătoare, Laura Hillenbrand repovestește pentru tineri uluitoarea odisee a lui Louis Zamperini, delincvent incorigibil în adolescență, care a izbutit să-și canalizeze spiritual rebel spre atletism, ajungând să participe la Jocurile Olimpice de Vară de la Berlin din 1936 în cursa de 5 000 m.
După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aviator și a luat parte la campaniile de pe Frontul din Pacific, prăbușindu-se cu avionul în spatele liniilor inamice. A supraviețuit 47 de zile într-o barcă de salvare, plutind 3 200 km pe apele infestate de rechini, doar pentru a fi salvat și a ajunge în cele mai îngrozitoare lagăre de concentrare nipone. În ciuda tuturor adversităților, tânărul a izbutit să nu se dea bătut însă, păstrându-și demnitatea și omenia.
Viața lui Louis reprezintă o mărturie cutremurătoare a capacității de rezistență, a ingeniozității și dăruirii de care poate fi capabilă o ființă umană, fiind, paradoxal, deloc tragică, ci de-a dreptul înălțătoare. O adevărată poveste despre supraviețuire și optimism.
„Ambițioasă și puternică. (…) De-a dreptul cutremurătoare. (…) O carte care te umple de speranță, de entuziasm, de curaj.” New York Times

Ecranizată de Angelina Jolie în 2014

 

Cărţile colecţiei Leda Edge pot fi comandate de pe libris.roedituracorint.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librarie.net

About Author

Spune-ți părerea!