Delicatese Literare
Prezentari carti

De neoprit, de Joshua M. Greene, Editura RAO

De neoprit. Incredibila călătorie a lui Siggi B. Wilzig, supraviețuiror al lagărului de la Auschwitz, care a sfidat destinul și a devenit o legendă pe Wall Street

(Unstoppable: Siggi B. Wilzig’s Astonishing Journey from Auschwitz Survivor and Penniless Immigrant to Wall Street Legend – 2021)

Joshua M. Greene

Editura RAO

An apariție: 2022

Nr. pagini: 352

Greene este câștigătorul premiului – „Cea mai bună carte despre Holocaust – 2021” și a premiului Best of Los Angeles.

”O lectură obligatorie care, sperăm, va fi adaptată pentru ecrane. Greene lasă să strălucească spiritul efervescent al lui Wilzig, iar povestea sa va atrage o mare varietate de cititori.” – Library Journal

„A lupta reprezenta, pur şi simplu, modul de viaţă al lui Siggi, aşa cum unii oameni au ochi căprui, iar alţii au părul creţ. Nu conta ce adversar îl ataca. El riposta. Asta fusese întotdeauna calea lui, să ducă bătălii pe care oameni mai slabi le-ar fi considerat imposibile, să ignore durerea, să îndure orice tratament era nevoie, pentru ca adevărata muncă – aceea de a-şi aminti trecutul şi de a construi un viitor strălucit – să poată merge mai departe.”

În această carte se istoriseşte o aventură aproape incredibilă, având ca personaj principal un om la fel de uimitor. Ascensiunea lui Siggi, de la cele mai întunecate zile spre cele mai strălucitoare, vrăjeşte cititorul şi îl cufundă într-o naraţiune captivantă a seriozităţii, vicleniei, norocului şi dorinţei de a trăi viaţa la maximum.

De neoprit este povestea supremă a imigranților și o aventură epică David și Goliat. Siggi a fost deportat împreună cu familia sa în cel mai întunecat loc pe care lumea l-a cunoscut vreodată: Auschwitz. Siggi și-a folosit inteligența pentru a rămâne în viață, pretinzând că are abilități comerciale pe care naziștii le-ar putea exploata pentru a conduce tabăra. După două marșuri ale morții și aproape de foamete, a fost eliberat din lagărul Mauthausen și a plecat să lucreze pentru armata americană care vânează naziști, serviciu care i-a câștigat o viză pentru America. La sosire, a făcut trei jurăminte: să nu-i mai fie niciodată foame, să sprijine poporul evreu și să vorbească împotriva nedreptății. Și-a câștigat primul dolar curățind zăpadă după un viscol aprig. Următoarea lui slujbă a fost să lucreze într-un atelier cu mediu toxic. De la aceste începuturi umile, a devenit președinte și CEO al unei companii petroliere listate la Bursa de Valori din New York și a creat și condus o bancă comercială cu peste 4 miliarde de dolari în active.
 
Ascensiunea lui Siggi de la cea mai întunecată dintre zilele de ieri la cea mai strălucitoare dintre zilele de mâine domină imaginația în această narațiune captivantă despre seriozitate, viclenie, noroc și determinarea de a trăi viața la maximum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *