Defecti de Cecelia Ahern, Editura ALL

14

DEFECȚI

Cecelia Ahern

Editura ALL

Numar pagini: 416
Titlu original: Flawed
 1. Flawed – 2016 – Defecţi, Editura All, 2017
 2. Perfect – 2017
Primul roman YOUNG ADULT semnat de Cecelia Ahern
Niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte. Romanul DEFECȚI a fost publicat deja în 15 țări și deschide seria cu același nume dedicată publicului young adult și semnată de autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc”.
Tot ce scrie Cecelia Ahern vine din inimă”, notează „Sunday Tribune” și este confirmat de succesul internațional al scriitoarei. A scris această poveste cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte. Romanul deschide ușa de acces către o societate distopică, în care perfecțiunea este obligatorie. Cei care iau decizii greșite, necalculate, Defecții, sunt însemnați cu fierul încins. De asemenea, Defecții trebuie să poarte o banderolă cu litera roșie „D” pe mânecă tot timpul, pentru a putea fi identificați în public și dați drept exemplu. În acest context, atitudinea de revoltă a unei adolescente ar putea să o coste viața.
Un roman captivant pe care ți-e foarte greu să îl lași din mână“ (School Library Journal), „Defecți” a fost publicat deja în 15 țări și deschide seria cu același nume, semnată de autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc”.
Celestine North, eroina principală a romanului, se poate mândri cu o viață perfectă. Este o fiică exemplară, toți profesorii și colegii o plac și este iubita celui mai fermecător băiat din liceu, Art Crevan. Dar, într-o zi, ajunge într-o situație care o determină să acționeze din impuls, nesocotind toate regulile societății perfecte în care trăiește. Prin urmare, va fi pedepsită și va trebui să suporte consecințele sfidării ei. Ar putea merge la închisoare. Sau, mai rău, ar putea fi însemnată. Ar putea fi acuzată că este Defectă.
Cecelia Ahern atrage atenția asupra capcanelor în care poate cădea omenirea în ziua de azi: cât de repede se găsesc țapi ispășitori care sunt pedepsiți în public.” – The Guardian

 

Cărțile autoarei Cecelia Ahern pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

About Author

14 comentarii

 1. Balan Daniela on

  o autoare care-mi place foarte mult si o carte pe care mi-o doresc ! multumim pentru prezentare

 2. Foarte interesant subiect! Pe undeva mă duce cu gândul la Pandemonium. ..
  Am trecut-o deja pe lista de lecturi!

 3. Mirela Nenciu on

  Am terminat si eu cartea! Inceputul a fost oarecum plictisitor si parca te facea sa iti doresti mai mult. Am fost tentata sa renunt la carte dar mi-am impus sa o duc pana la final……si bine am facut.Povestea e putin trista,asa cum ne-a obisnuit autoarea dar o poveste frumoasa! Si cand incepuse sa imi placa mai mult……hop finalul.Sunt tare curioasa de continuare si sper sa aiba deznodamantul care îl astept eu!

Lasă un răspuns