Delicatese Literare
Recenzii

Demonii iubirii de Anne k. Joy -recenzie

Demonii iubirii

Anne k. Joy

Nr. pagini: 222
  • Seria Demonilor

1. Demonii iubirii – 2014
2. Demonul ucis – 2015
3. Demonii trecutului – 2015
Jessica Thomas este închisă pentru o crimă pe care nu a comis-o. Într-un mod bizar, probele care-i arătau nevinovăția dispăruseră. Viața ei nu mai avea să fie vreodată la fel. Ian Peterson, un avocat celebru, dar și o cunoștință din copilărie, îi propune un „pact cu diavolul”: îi va reda libertatea, ca mai apoi să i-o răpească din nou într-o căsătorie de conveniență. Iar frumoasa și inteligenta Jessica, nu are de ales. Se va căsători cu avocatul ei, chiar dacă nu-l iubește. Asta, desigur, dacă el găsește un mod prin care să-i dovedească nevinovăția.
Însă Ian nu degeaba este puternic și bogat. A rezolvat multe cazuri celebre și-l va rezolva și pe cel al viitoarei lui soții. Dispusă să joace teatru până la capăt, pierde un singur detaliu din vedere,și anume că s-ar putea îndrăgosti chiar de diavolul cu care a făcut pactul. Însă nu totul este roz, că doar e teatru pur. El nu o vrea ca soție „reală” și nici în viața lui. Nu poate, a sta pentru că demonii interiori îl macină. Îl macină atât de tare, încât îi va spulbera viața femeii pe care ajunge s-o iubească…
Pe Anne k. Joy am descoperit-o de ceva timp și stilul ei m-a cucerit pe loc. Fiecare carte are frumusețea ei, iar personajele sale sunt absolut delicioase. La fiecare apariție nouă, mă întreb când va fi următoarea și tot așteptând nerăbdătoare am ajuns să citesc fiecare carte de două ori. Stilul ei este destul de lejer și întotdeauna vine cu idei noi, care mie îmi plac foarte mult.

Demonii iubirii este primul volum din Seria Demonilor și cartea de debut a autoarei. În acest prim volum vreau să vă fac cunoscută povestea de dragoste dintre Ian Peterson și Jessica Thomas.
Jessica este o femeie de succes,deosebit de frumoasă. Are douăzeci și patru de ani și a terminat facultatea de literatură. În adolescență visa să fie soția unui bărbat extraordinar, care să o iubească și să-i dăruiască doi copii minunați. Pe familia ei nu s-a putut baza foarte tare. Tatăl ei a murit înainte de a se naște ea, iar mama și-a refăcut viața alături de un alt bărbat. Degeaba și-a dorit să aibă frați sau surori pentru că acest lucru nu s-a întâmplat și degeaba și-a dorit un soț bun, pentru că nici acest lucru nu a fost posibil.
În urma unei altercații, Jessica ajunge în închisoare. Avocatul ei este nimeni altul decât celebrul Ian Peterson, acel bărbat ce îl știa din copilărie și pe care mama ei și-l dorea de ginere.
Ian îi propune o căsătorie cu el, în schimbul eliberării ei din închisoare. Neavând altă alternativă, Jessica acceptă, iar mai târziu se trezește într-o rochie de mireasă, frumoasă și elegantă, dar deloc fericită.
Printre șampanie și trandafiri, sărutări și mângâieri, noaptea nunții fusese intensă și pură. Pus în fața faptului împlinit, Ian constată că Jessica fusese virgină. Nici măcar acest lucru nu-l poate face să-și schimbe deciziile și să-și accepte sentimentele.
După o astfel de noapte este dureros să te trezești dimineață, iar soțul tău să îți pună în față realitatea zilelor ce vor urma. Ian îi propune să locuiască separat și să mențină căsătoria lor, de ochii lumii.
– Consider că ai dreptate. Totul este doar o parte din… cum îi spui tu? Piesă de teatru? și a zâmbit amar. Exact ca declarația ta amoroasă de ieri, a folosit un ton ironic.
– Jessica, nu trebuie să privești lucrurile așa. Eu mi-am construit propria viață și nu s-a născut femeia care să-mi zguduie viața, principiile sau să dea naștere sentimentului de iubire în mine. Ți-aș produce răni adânci dacă te-aș lăsa să locuiești cu mine.
– Și ce trebuie să fac domnule Peterson?
– În primul rând să nu te superi, să nu fi ironică sau sarcastică.
Ian avea o soră, pe Cecile. Jessica a găsit în Cecile alinare, înțelegere și a considerat-o surioara ce și-o dorea încă de mică. Foarte diferită de fratele ei, Cecile a știut să o asculte pe Jessica și să-i ofere cele mai bune sfaturi. Cu lacrimi în ochi, îi povestește ceea ce Ian are gând să facă.
În dimineața când Ian pleacă la birou, Cecile pune la cale un plan și decide să-l scoată din minți pe fratele său. O ia pe Jessica și merge să-i facă cunoștință cu bunul ei prieten Matt, avocat și el. A avut o relație bună cu Ian până când o femeie a reușit să intervină între ei. De atunci, Ian nu a vrut să mai audă de el și l-a evitat cât de mult a putut, rezolvându-și problemele prin secretarele lor.
Relația lui Cecile cu Matt era una specială. Când aceasta îl roagă să-i ofere un loc de muncă Jessicăi, Matt nu stă pe gânduri și o angajează ca secretară personală.
Dar care vor fi consecințele când Ian va afla?
Totul bine și frumos până la momentul în care Matt o roagă să-i ducă niște acte la semnat soțului ei. În primă fază Jessica are impresia că e o glumă proastă. Când ajunge la biroul soțului, este întâmpinată cu căldură și îmbrățișări calde.
Când Ian află motivul vizitei sale, demonii din el nu mai pot fi controlați.
– Matt? Lucrezi pentru el?
– Da, și cred că îți dai seama că am nevoie de această slujbă.
– Nu, nu înțeleg Jessica. Ști bine că pot să-ți ofer tot ceea ce îți dorești…
– Eu îmi doresc iubire, tu bani, a zis ea întrerupându-l. Drumurile noastre se opresc aici. Începând din această seară nu o să mai dorm niciodată în casa ta.
– Și unde ai să te duci?
– Nu știu, dar nici acest aspect nu te privește.
– La Matt? O să-i încălzești și lui patul așa cum ai făcut cu al meu?
Aceasta a fost seara în care Jessica a părăsit locuința lui Ian. A continuat să lucreze alături de Matt, iar mai târziu se considera o femeie fericită. Motivul bucuriei era copilașul ce-l purta în pântec. Fericirea nu a durat mult, pentru că Jessica a pierdut sarcina.
Trecând și peste această durere, în seara când Jessica cinează alături de Cecile și Matt, aceasta le dă vestea că a hotărât să plece departe și să-și croiască alt drum în viață.
Ian se luptă cu dorința de a pleca după ea dar și cu demonii ce îl opresc să facă asta.
Trecerea timpului nu a răcit relația dintre Jessica și Cecile, ba din contră le-a apropiat și mai tare. Aflându-se în concediu, Jessica hotărăște să-i fie alături lui Cecile într-un moment important din viața ei și se întoarce în locul în care a iubit, a suferit, a pierdut, dar unde i-a rămas sufletul și inima.
Va putea ea să-l asculte pe Ian, dezvăluindu-i secrete cu care se luptă de ani de zile?
Va putea să își salveze căsnicia și să alunge demonii soțului ei?
Sper că v-am stârnit curiozitatea și vă las să descoperiți deznodământul poveștii.
Curioși să aflați și povestea lui Matt și Cecile?
Ei sunt protagoniștii volumului 2 și preferații mei.

 

Cărțile autoarei se pot comanda EXCLUSIV din magazinul ONLINE annekjoy.ro (vin cu autograful autoarei, la cerere).

Recenzii și prezentări cărți autori români

23 Comments

Spune-ți părerea!