Delicatese Literare
Recenzii

Demonul scoțian de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste – recenzie

Demonul scoțian (The Highlander

(The Highlander – 2016)

Kerrigan Byrne

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. 1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015) – recenzie
  2. 2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016) – recenzie 
  3. 3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander – 2016) 
  4. 4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017) – recenzie
  5. 5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzie
  6. 6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo – 2018) – recenzie 
  7. 7. Străinul seducător (A Dark and Stormy Knight – 2019) – prezentare
  8.     7.5. The Earl of Christmas Past – 2020
  9. 8. The Earl on the Train – 2021

I se spune Demonul Scoțian. Temutul locotenent-colonel Liam Mackenzie este renumit pentru forța lui supraomenească, pentru prezența impunătoare și pentru înflăcărarea cu care se aruncă în luptă. Însă, odată cu venirea unei tinere și frumoase englezoaice pentru a fi guvernanta copiilor lui, neîmblânzitul războinic se vede nevoit să își înfrunte cel mai redutabil adversar, pe cel mai dificil câmp de luptă: cel al dragostei.

Domnișoara Philomena Lockhart nu este o fată bătrână cu aspect banal, ci o tânără extrem de frumoasă, cu forme voluptuoase și cu buze ademenitoare, a cărei apariție reușește să îi ia pe toți prin surprindere și să zdruncine din temelii lumea lui Liam. Fără a se lăsa intimidată de manierele sălbatice ale angajatorului ei, încăpățânata Mena reușește să-i îmblânzească nu doar pe copiii temutului moșier, ci și pe demonul care sălășluiește în sufletul acestuia.

Cu fiecare zi care trece, Liam devine tot mai atașat de Mena – și tot mai bănuitor. Oare ce secrete se ascund în spatele acelor fascinanți ochi de smarald? Ce lucruri întunecate au făcut-o să caute refugiul la castelul lui? Și cum va putea să cucerească inima acestei femei fascinante fără să o cedeze pe a lui?

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

În a treia carte din serie, Demonul scoțian, deosebit de emoționantă, vom descoperi că până și un ”demon scoțian” poate fi îmblânzit de blândețea și bunătatea unei englezoiace curajoase. Eroul cărții este Liam Mackenzie, primul fiu legitim al moșierului Hamish Mackenzie.

Atrocitățile la care îi supusese moșierul în copilărie și adolescență pe cei trei fii legitimi ai lui – Liam, Hamish și Gavin, sunt cumplite, lăsând cicatrice adânci în sufletul fiecăruia dintre ei și reușind să-i învrăjbească între ei. După cum vom vedea, dacă Liam și Gavin vor reuși să-și păstreze umanitatea, sufletul și mintea lui Hamish, cel de-al doilea fiu, au fost pervertite iremediabil…

Ajuns la maturitate, Liam evadase de acasă, cumpărându-și un brevet militar. Vitejiile lui pe câmpul de luptă erau legendare, ajungând să capete gradul de locotenent-colonel. Întors acasă, se răzbunase pe el și frații lui, omorându-și tatăl, pentru a-l împiedica să mai facă alte orori. Deși crima fusese mușamalizată, zvonurile circulau și, adăugate la comportamentul lui rece îi aduseseră porecla de ”Demonul scoțian”.

Soția pe care Liam o luase din dragoste îl dezamăgise și ea cumplit. Deși îi dăruise doi copii, îl înșelase pe toate drumurile, lovitura de grație fiind aventura pe care aceasta o avusese cu propriul lui frate, Gavin, fapt ce căscase o prăpastie de netrecut între cei doi. La scurt timp după acea aventură, soția lui Liam se sinucisese.

Aflând că Liam avea nevoie de o guvernantă pentru a-și crește cei doi copii, Dougan alias Dorian, fratele vitreg al lui Liam, i-a spus că îi poate recomanda o persoană ideală pentru această slujbă, doamna Philomena Lochart. De fapt, Philomena era chiar contesa St. Vincent, a cărei faptă curajoasă de a-i veni în ajutorul lui Millie nu scăpase nepedepsită, fiind declarată nebună și închisă la ospiciu. Dorian și Christofer au prins de veste și au eliberat-o.

Interacțiunea dintre Liam și Philomena este foarte interesantă. Încetul cu încetul, Philomena reușește să-l îmblânzească pe aprigul scoțian, reușind să creeze o punte de legătură între el și copiii lui și trezindu-i în inimă sentimente de mult uitate. Când trecutul a ajuns-o din urmă pe Philomena, Liam și-a dat seama că era dispus să facă orice pentru a o salva și a o păstra în viața lui.

Citate:

„Privirile li se întâlniră.
Și ploaia dispăru. Și la fel și orice altceva din jur.
Mena știa că existau momente în viaţa unui om care puteau fi la fel de importante precum o epocă. Și astfel existenţa unei persoane se pomenea frântă în două, în înainte și după, iar ceea ce rămânea în urmă era o consecinţă a acelui moment și dezvăluia cine era acea persoană cu adevărat. Pentru că te lăsa deschis, vulnerabil la o inspecţie sinceră și brutală și la acceptarea faptului că era ceva ce te schimba în mod definitoriu și pentru totdeauna.“

„Pasiunea – negată ani lungi de-a rândul – se învolbura la suprafaţa voinţei lui de fier în timp ce se înfrupta din ea. În timp ce îi lua cu asalt toate turnurile de apărare, la fel de viguros și de nemilos cum făcuse cu multe ziduri de fortificaţii și cu multe armate.“

„Doamne, bărbatul acesta ascundea în el toate curiozităţile și primejdiile fascinante ale unei furtuni dezlănţuite. Sigur că își câștigase un soi de reputaţie de proporţii aproape epice, pentru că miturile erau modalitatea prin care oamenii obișnuiţi se străduiau să explice ceva extraordinar. Fusese o prizonieră voită a mâinilor lui. A buzelor lui. El îi cuprinsese faţa în palme cu o tandreţe infinită, dar propria dorinţă și propria tentaţie curioasă fuseseră elementele care o transformaseră într-o prizonieră a acelui moment.“

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Listă cărți Kerrigan Byrne

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

Recenzii și prezentări cărți cu scoțieni

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *