Delicatese Literare
Recenzii

Diavolul. Capcana amintirilor de Kerri Manisalco, Editura Leda Edge – recenzie

Diavolul. Capcana amintirilor

(Capturing the Devil – 2019)

Kerri Manisalco

Editura Corint / Leda Edge

Traducere: Oana Stănescu

An apariție: 2021

Nr. pagini: 528

1. Jack Spintecătorul: Crimele din Whitechapel – Stalking Jack the Ripper– 2016 – recenzie
2. Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor – Hunting Prince Dracula – 2017 – recenzie
3. Houdini: Marea evadare – Escaping from Houdini – 2018 – recenzie
3.5. Becoming the Dark Prince – 2019
4. Diavolul. Capcana amintirilor – Capturing the Devil – 2019

Kerri Maniscalco a crescut într-o casă bântuită de la periferia New Yorkului, unde a început fascinația ei pentru decorurile gotice. În timpul liber, citește tot ce îi pică în mână, gătește alături de familie și de prieteni și bea mult prea mult ceai, în vreme ce discută despre delicatele probleme ale vieții cu pisicile ei. Primul roman din această serie, JACK SPINTECĂTORUL: CRIMELE DIN WHITECHAPEL, a debutat pe primul loc pe lista de bestselleruri a celebrei publicații New York Times. Este întotdeauna dispusă să discute despre relații amoroase ficționale pe Twitter (@KerriManiscalco) și pe Instagram. Pentru mai multe informații despre autoare, vizitați kerrimaniscalco.com.

Audrey Rose Wadsworth și Thomas Cresswell se trezesc în mijlocul unui diabolic joc de-a șoarecele și pisica inițiat de un genial criminal în serie care a pus pe jar Expoziția Mondială de la Chicago.

Bestseller New York Times

Audrey Rose Wadsworth și Thomas Cresswell se trezesc în mijlocul unui diabolic joc de-a șoarecele și pisica, fiind siliți să se afle mereu cu un pas înaintea unui genial criminal în serie. Altfel, povestea lor de dragoste va fi curmată de o tragedie de nedescris. Cei doi tineri au ajuns în sfârșit în America, un tărâm îndrăzneț și plin de contradicții, atât de diferit de străzile elegante din Londra. Se pare însă că orașul Chicago își ascunde bine secretele întunecate. Când Audrey Rose și Thomas participă la spectaculoasa Expoziție Mondială, află povești tulburătoare despre femei dispărute și crime nerezolvate. Hotărâți să ajute, cei doi își încep investigațiile, care îi vor duce în fața unui diabolic de inteligent criminal în serie. Însă una e să îl identifice, și alta să îl prindă în capcană. Vor reuși Audrey Rose și Thomas să dea de capăt acestui mister – împreună și îndrăgostiți – sau norocul îi va părăsi chiar înainte ca monstrul din Chicago să dea lovitura finală?

„Kerri Maniscalco combină din nou aventura, romantismul, crimele și manierele victoriene într-un cocktail îmbătător și oferă un final captivant poveștii tinerei și ambițioasei studente la medicină legală.” – PURSUITMAG. COM

„Mai puține crime și mistere, dar mult mai multă suferință în dragoste!” – Under the Covers

„Autoarea găsește echilibrul perfect între a duce povestea într-o direcție inedită, neașteptată, și recuperarea unor episoade din trecut, lucru pe care puțini scriitori reușesc să îl facă în romanele care încheie o serie.” – Hypable

Seria Anchetele lui Audrey Rose este o captivantă serie young-adult, plină de suspans și mister. Intriga fiecărui volum este deosebit de spectaculoasă, autoarea Kerri Manisalco îmbinând într-un mod original elementele de ficțiune cu date istorice reale.

Diavolul: Capcana amintirilor ne oferă o spectaculoasă încheiere a seriei, răsturnând ceea ce crezusem că este clar la sfârșitul primului volum, Jack Spintecătorul: Crimele din Whitechapel.

Ajunși în America, la New York, Audrey Rose și Thomas descoperă că o serie de crime sunt înfăptuite într-un mod șocant de asemănător ca cel al lui Jack Spintecătorul. În plus, după cum știm din al treilea volum al seriei, Houdini: Marea evadare, la bordul vasului Etruria, cu care călătoriseră Audrey Rose și Thomas spre America, una din crimele produse se deosebise de celelalte tocmai prin modul de operare asemănător cu cel al lui Jack Spintecătorul, însă ancheta oficială considerase că era doar o anomalie, punând-o pe seama ucigașului care înfăptuise celelalte crime.

Însă acum, în lumina ultimelor evenimente, Audrey Rose și Thomas erau convinși că un ucigaș misterios călătorise cu ei de la Londra în America, unde începuse să-și desfășoare teatrul de operațiuni. Șocul teribil avea să urmeze în momentul în care Thomas primește o scrisoare de la… Nathaniel, fratele lui Audrey Rose, care murise la sfârșitul primului volum, după ce recunoscuse că el înfăptuise toate acele crime semnate ”Jack Spintecătorul”. Din aceasta rezulta că Nathaniel nu operase singur, ci avusese un partener, un individ malefic, ambii acționând, ca în celebrul roman al lui Robert Louis Stevenson, ca două personalități ale aceleiași entități. În timp ce Nathaniel se considera a fi Dr. Jekyll, partenerul lui își asumase rolul de Mister Hyde.

Audrey Rose și Thomas intră într-o adevărată cursă contracronometru, încercând cu disperare să găsească indicii despre identitatea odiosului ucigaș, care părea să se joace cu ei ca șoarecele cu pisica. În plus, pe măsură ce înaintau în anchetă, a devenit evident că ținta finală a criminalului era… Audrey Rose!

Pe lângă miza copleșitoare a investigației, Audrey Rose și Thomas primiseră o lovitură devastatoare de la însuși tatăl lui Thomas, ducele de Portland. Acesta fabricase un contract de logodnă între Thomas și fiica unui marchiz, reușind să anuleze în ultima clipă nunta lui Thomas cu Audrey Rose.

Thomas era dispus să înfrunte furia tatălui său și să renunțe la titlu și întreaga avere din partea acestuia, însă implicațiile erau mult mai vaste. În cazul în care nu se supunea dorințelor lui, ducele de Portland și-a șantajat fiul, amenințând că o va mărita pe Daciana, sora lui Thomas, pe care am cunoscut-o în Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor, cu un lord bătrân, care-i va controla astfel acesteia întreaga avere și, dacă nici asta nu-i va speria, va face publică relația dintre Daciana și prințesa Ileana a României, din neamul Hohenzollern, ruinându-i acesteia din urmă imaginea.

Încolțiți din toate părțile, Thomas și Audrey Rose găsesc un indiciu conform căruia planul criminalului era să-și continue activitatea la Chicago, în timpul de desfășurare al spectaculoasei Expoziții Mondiale.

Criminalul se dovedește diabolic de inteligent și mereu cu un pas în fața lor, țesându-și pânza în care să-i înlănțuie cu precizia unui păianjen.

Evenimentele se precipită spre final, suspansul atinge cote maxime, iar viața lui Audrey Rose și a lui Thomas ajunge să atârne, la un moment dat, de un singur fir de ață…

Vă las să descoperiți singuri în carte cine era ucigașul, dacă și cum au reușit Audrey Rose și Thomas să-l demaște și să-l prindă.

Ca și în precedentele cărți din serie, autoarea s-a inspirat din fapte istorice și personaje reale, ne-a introdus cu succes în atmosfera frenetică din timpul desfășurării Expoziției Mondiale, construind o intrigă inteligentă și deosebit de captivantă.

Dincolo de succesul anchetei, ce se va întâmpla cu relația dintre Audrey Rose și Thomas? Toate circumstanțele păreau să le fie potrivnice și orice cale de scăpare plănuiau implica nefericirea altor persoane. Însă exista cineva care avea un as în mânecă! Vă las plăcerea să aflați singuri în carte despre ce este vorba.

Recomand cu mult drag această serie deosebit de spectaculoasă și ingenioasă!

Cartea Diavolul: Capcana amintirilor de Kerri Manisalco poate fi comandată pe edituracorint.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Leda Edge

Recenzii și prezentări cărți young adult

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

9 Comments

Spune-ți părerea!