Delicatese Literare
Recenzii

Dicționar de optimisme de Chris Simion – Mercurian, Editura Trei

Dicționar de optimisme

Chris Simion – Mercurian

Editura Trei

Anul apariţiei: 2020

Nr. de pagini: 130

Format: 120 x 170 mm, Hardcover

„«Dicționarul de optimisme» l-am scris cât am stat la Sibiel împreună cu Tiberiu, soțul meu, în perioada de lock down, când am simțit că «universul» ne-a tras frâna de mâna și ne-a trecut pe modul «avion». Și ce să fac la înălțime și fără semnal? Am început să mă joc. Optimismul este o opțiune. Nu m-am născut optimistă. Am devenit. Am învățat de una singură că dacă aleg întunericul s-ar putea să nu mai ajung niciodată la lumină. Dar dacă aleg lumina…poate am șansa să mă bucur de ea. Încearcă și tu. E un exercițiu bun pentru suflet.” – Chris Simion

DĂRUIEŞTE PENTRU A EXISTA MAI DEPARTE.
Dicționarul de optimisme este cadoul perfect pentru acest sfârşit de an 2020…. pentru că:
– este primul dicționar/ agendă în care fiecare dintre noi poate inventa cuvinte și fraze dragi sufletului său
– este un suflu de optimism, încredere și bunătate pentru oricine îl citește/ foloseşte
– este sigurul dicționar/ agendă care spune lucrurilor pe nume fără a se ascunde după motto-uri sau experiențe de viață false.

„Când ți se pare că nu mai poți, doar ți se pare.
Poți mult mai mult.
Păstrează-ți lacrimile pentru momentele de fericire.
În fiecare răsărit de soare se naște ceva frumos.” – Chris Simion

O cărticică minunată, un adevărat rezervor de optimism, încredere și pozitivitate, am citit cu multă plăcere acest dicționar-agendă. Un sensibil ”exercițiu” pentru suflet și minte!

Prima jumătate e scrisă caligrafic, cu litere de mână, iar în a doua jumătate sunt file albe, pentru a putea trece propriile gânduri și însemnări. Este de fapt un jurnal scris de Chris Simion, după cum mărturisește, într-o perioadă foarte solicitantă emoțional, de ”lock down”, iar aceste rânduri pline de optimism, încurajări și ”auto-încurajări” au fost modul prin care a făcut față și a depășit cu bine acea perioadă.

”Aruncă-te în viață și trăiește.”

”Bunătate înseamnă să dai un măr pentru că ai prea multe sau pentru că nu îți place dar mai important este să dai un măr pentru că e fructul tău preferat.”

”Banii pot fi un mijloc pentru a afla calitatea unui om.”

”Invidia ar trebui să te bucure. Ești invidiat pentru ceea ce ai / ești.”

”Lumânarea când nu se topește, nu luminează.”

”Viața e frumoasă dacă ți-o faci, nu dacă aștepți să ți-o facă altcineva.”

Eveniment-lansare carte

Vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.30, scriitoarea Chris Simion va fi LIVE online într-un dialog cu Cristian China Birta, antreprenor, consultant și blogger. Discuția despre cea mai recentă carte scrisă de Chris Simion – Dicționar de optimisme – va fi transmisă pe paginile de facebook Editura Trei și Cărturești și va fi moderată de Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

Dăruiește pentru a exista mai departe!
Așa am putea descrie într-o singură frază cea mai recentă carte scrisă de Chris Simion – Dicționarul de optimisme. Această carte este cadoul perfect pentru acest sfârşit de an 2020. Este primul dicționar în care fiecare dintre noi poate inventa cuvinte și fraze dragi sufletului său. Volumul este un suflu de optimism, încredere și bunătate pentru oricine îl citește și spune lucrurilor pe nume fără a se ascunde după motto-uri sau experiențe de viață false.

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

8 Comments

Spune-ți părerea!