Delicatese Literare
Recenzii

Din America, experiment în doi de Elena Armas, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Din America, experiment în doi

(The American Roommate Experiment – 2022)

Elena Armas

Editura Epica

Colecția EpicLove

Traducere: Cristina Stan

Nr. de pagini: 432

An apariție: 2022

Elena Armas este o autoare spaniolă, o autodeclarată romantică incurabilă și, spre marea disperare a domnului B., o colecționară maniacă de cărți. După ce ani de zile a devorat povești și a postat despre ele pe contul ei de Instagram — @thebibliotheque —, și-a făcut, în sfârșit, curaj și a început să creeze ea însăși povești. Are o diplomă de inginer chimist și, în grupul ei de prieteni, este echivalentul Monicăi (din serialul Friends). Elena abia așteaptă să-și împărtășească visul cu tine. Ar vrea să vă extaziați împreună, citind povești de genul „și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Și — cine știe? — poate chiar să te îndrăgostești de iubire. La urma urmei, nu-i ăsta scopul cărților romantice?

1. Din Spania, cu dragoste – The Spanish Love Deception – 2021 – recenzie

2. Din America, experiment în doi – The American Roommate Experiment – 2022

Uneori, iubirea are nevoie și de puțină inspirație.

Rosie Graham are o problemă. De fapt, are mai multe. Și-a dat demisia de la slujba ei bine plătită, ca să se poată concentra asupra carierei sale ținute în secret: scrie romane de dragoste, iar acum a primit un termen-limită pentru noua ei carte. Însă intră într-o mare pană de inspirație. Și, de parcă n-ar fi de ajuns, tavanul apartamentului ei din New York se prăbușește — la propriu. Rosie se duce acasă la prietena ei, Lina, fără să știe că aceasta deja i-a împrumutat apartamentul lui Lucas, unul dintre verii ei. Spre uimirea lui Rosie, Lucas îi propune să locuiască împreună în apartamentul Linei, până când ea își va găsi o altă locuință.

În curând, Rosie descoperă că vărul Linei ține morțiș să-i sară în ajutor, aidoma unui cavaler spaniol în armură strălucitoare. Numai că acest cavaler umblă prin apartament doar cu un prosop pe el, are un zâmbet care-i sucește mințile, un accent irezistibil și un talent uimitor la gătit. Când Lucas află despre lipsa de inspirație a colegei lui de apartament, îi propune lui Rosie un plan nebunesc: o va invita la câteva întâlniri romantice „experimentale”, ca să-i stimuleze inspirația. Rosie nu are nimic de pierdut, însă Lucas nu poate rămâne în New York la nesfârșit. Și e posibil ca șase săptămâni să nu fie de ajuns nici pentru Rosie, nici pentru termenul ei limită.

O minunăție de carte spumoasă și extrem de simpatică! În continuarea mult îndrăgitului său roman, Din Spania, cu dragoste, Armas ni-i prezintă pe optimistul Lucas Martín și pe puternica, dar totodată vulnerabila Rosie Graham, aducându-i laolaltă într-un mod inedit. M-am distrat copios citind povestea lor de dragoste! De la cap la coadă, acest roman e incredibil de distractiv!” – Christina Lauren, autoarea romanului „Paradis de împrumut”, bestseller New York Times

Elena Armas este regina absolută a comediilor romantice pline de pasiune și care te țin pe jar.” – Ali Hazelwood, autoarea cărții „Ipoteza iubirii

Ce se întâmplă atunci când o scriitoare de romance se vede pusă față în față cu propriile provocări literare? Un roman amuzant, plin de prospețime și al naibii de sexy.” – Jodi Piccoult, autoarea romanului „O scânteie de viață”, bestseller New York Times

Din America, experiment în doi de Elena Armas, pe care am găsit-o pe stoc pe libris.ro, ne oferă o comedie romantică dulce și savuroasă, caldă și liniștitoare.

Dacă în primul volum al seriei cei doi eroi, Catalina și Aaron, devin din inamici iubiți, în acest al doilea volum, Rosie și Lucas parcurg calea de la cei mai buni prieteni la îndrăgostiți nebunește.

Mi-au plăcut ambii protagoniști. Rosie este inteligentă, amuzantă, sensibilă și devotată, iar Lucas este adorabil, sexy, simpatic, bun la suflet, tandru, înțelegător și altruist.

Chimia dintre Rosie și Lucas este evidentă încă de la primele pagini. Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva ambelor personaje, astfel că suntem conectați la toate trăirile, frământările și speranțele lor. Sunt multe pasaje amuzante în carte, altele sensibile și emoționante, rezultatul fiind o lectură deosebit de plăcută și confortabilă.

M-am bucurat să-i reîntâlnesc pe Lina și Aaron, cu replici la fel de spumoase cum ne-au obișnuit în primul volum.

Finalul, fericit și plin de speranță, te lasă cu o stare de bine.

Mi-a plăcut stilul autoarei și sper să se mai traducă și alte cărți ale ei.

Cartea Din America, experiment în doi de Elena Armas poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți comedie romantică

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *