Delicatese Literare
Recenzii

Din dragoste. Sau din ură? – seria Adair Family de Samantha Young, Editura Midnight Books – recenzie

Din dragoste. Sau din ură?

(Here With Me – 2021)

Samantha Young

Editura Midnight Books

Traducere: Daria Laurian

Nr. de pagini: 544

An apariție: 2022

Samantha Young este o autoare contemporană scoțiană, extrem de prolifică, desemnată New York Times, USA Today și Wall Street Journal bestselling author. La doar 36 de ani a reușit să publice peste 30 de cărți și să cucerească cititori din toată lumea. Seriile ei conțin toate ingredientele necesare unei lecturi palpitante, savuroase și captivante, aplicând detalii ușor de vizualizat, personaje analizate psihologic, povești de iubire fierbinți și acțiune plină de suspans.

Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată în 2012 la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance, pentru romanul Pe strada Jamaica a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Romance 2014, iar pentru romanul Hero a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Romance 2015.

Seria Pe strada Dublin este prima serie contemporană pentru adulți a Samanthei și a fost vândută în douăzeci și nouă de țări.

Samantha Young este neîntrecută în a descrie scene erotice dintre cele mai voluptuoase.” – Once Upon a Twilight

  1. Din dragoste. Sau din ură? – Editura BookzoneHere With Me – 2021
  2. Renaștem împreună – Editura BookzoneThere with You – 2021 recenzie
  3. Always You – 2022
  4. Be With Me – 2022
  5. Only You – 2023

Un roman ce te va cuceri prin detaliile ușor de vizualizat, prin complexitatea personajelor, cu trăiri profunde și un portret atent conturat, prin povestea de tip hate-love, care se dezvoltă armonios și îți stârnește un mix de senzații.

Mai mult decât o poveste de dragoste. O poveste de acțiune, plină de suspans și mister, cu tentative de crimă, relații familiale pline de dramă și situații de tip hate-love.

Totul începe în momentul în care Robyn pleacă în căutarea tatălui ei, pe care nu l-a mai văzut de când avea 14 ani, părăsind-o în favoarea lui Lachlan Adair, pe vremuri vedetă la Hollywood. Întâlnirea dintre ei creează o tensiune și o ură reciprocă, amândoi simțind că celălalt atentează la același lucru – Mac Galbraith, tatăl lui Robyn. Ulterior, ura se transformă în atracție, apoi în pasiune... poate chiar iubire?

Fiind o combinație între Downton Abbey și Dynasty, te va transpune într-o atmosferă tensionată, pe alocuri idilică, în ținuturile Scoției, la castelul Ardnoch, care ascunde istorii și secrete vechi de peste două secole. 

O poveste complexă și sexy.” – USAToday.com

Umor, dramă, pasiune. Toate ingredientele necesare unei lecturi captivante.” – The Reading Cafe

Una dintre cărțile mele preferate și consider că este un must-read pentru fanii poveștilor romantice.” – Catherine Cowles, autoare

În Din dragoste. Sau din ură?, prima carte din Saga familiei Adair – o serie ce se anunță a fi una deosebit de spectaculoasă, Samantha Young ne oferă un amestec captivant de romantism, erotism, mister și suspans, care te prinde în mreje încă de la primele pagini.

Galeria personajelor este impresionantă, întâlnim o gamă largă de tipologii umane, iar caracterele sunt bine creionate.

Povestea de dragoste este bine construită, este fascinant să vezi cum sentimentele celor doi eroi evoluează de la ură mai întâi la atracție, apreciere și chiar admirație, ca mai apoi să se transforme într-o iubire pătimașă. Scenele de dragoste sunt picante și fierbinți, așa cum autoarea ne-a obișnuit deja în celebra ei serie Pe strada Dublin.

Mi-a plăcut și modul în care autoarea a surprins atmosfera locală, efectiv te simți transportat în acel tărâm de poveste, cu peisaje care îți taie răsuflarea, un castel autentic, bărbați în kilt și tartane, mâncăruri specifice locului și sărbători cu tradiții străvechi.

Construcția cărții este una interesantă, alternând capitolele scrise la persoana întâi din perspectiva lui Robyn cu cele scrise la persoana a treia din perspectiva lui Lachlan.

Acțiunea cărții debutează cu un prolog, în care o cunoaștem pe Robyn, o tânără polițistă în vârstă de 27 de ani, aflată în misiune în Boston alături de colegul ei. În momentul în care sunt surprinși de un traficant de droguri care-i amenință cu o armă, Robyn nu ezită nicio clipă în a-și proteja partenerul, căsătorit și tată a doi copii, chiar cu riscul de a-și pierde propria viață.

În primul capitol, o regăsim pe Robyn peste un an de la acea întâmplare dramatică. După ce fusese grav rănită în acea ambuscadă, stătuse două săptămâni în comă, având apoi nevoie de consiliere psihologică pentru a trece peste trauma de a fi omorât un om, chiar dacă acela fusese un ticălos și un criminal.

În urma ședințelor de psihoterapie, Robyn a luat mai multe decizii. În primul rând, și-a dat demisia din poliție, realizând că aceasta nu este o meserie care i se potrivește, ci una pe care o alesese pentru a le călca pe urme celor doi tați ai săi, atât cel natural cât și cel vitreg. În al doilea rând, a conștientizat că avea o problemă în a lega o relație pe lungă durată, cauza fiind trauma sufletească suferită pe când avea 14 ani. Atunci, tatăl ei, Mac Galbraith, pe care îl adora, o părăsise pentru a se angaja ca bodyguard al unui star de cinema, celebru la acea vreme, Lachlan Adair, pe care l-a urmat în toată lumea, fără a mai ține legătura cu propria fiică. Debusolată și rănită, Robyn a decis, pe când avea 16 ani, să renunțe la numele de familie al tatălui ei natural, preluându-l pe cel al tatălui ei vitreg, Seth Penhaligon.

Povestea de dragoste dintre părinții lui Robyn fusese una complet atipică. Scoțian la origini, Mac își pierduse ambii părinți pe când era adolescent, ajungând în America la niște rude pe când avea 15 ani. Înalt și bine clădit, părea însă mult mai în vârstă, astfel că Stacey, o tânără studentă în vârstă de 19 ani s-a îndrăgostit nebunește de el, Mac devenind tată la doar… 16 ani! Deși își adorase fiica, Robyn, încă din prima clipă, Mac nu era încă pregătit să se așeze la casa lui. Totuși, trebuia să câștige bani pentru a contribui la creșterea acesteia, astfel că și-a luat rapid o diplomă și a intrat în poliție. Chiar el le-a făcut cunoștință lui Stacey și Seth, care îi era coleg, cei doi căsătorindu-se pe când Robyn avea trei ani, un an mai târziu apărând pe lume Regan, sora ei vitregă.

Totuși, până când Robyn a împlinit 14 ani, Mac a fost prezent în viața ei, luând-o periodic la el și fermecând-o cu vechi povești scoțiene cu zâne și castele. Tocmai de aceea, dispariția lui fusese cu atât mai inexplicabilă, lăsând un gol în sufletul lui Robyn ce nu mai putuse fi umplut de atunci.

Pentru a-și putea face planuri de viitor, era imperios necesar ca Robyn să se împace cu trecutul ei, iar singura cale pentru aceasta era să-și confrunte tatăl.

Între timp, Lachlan Adair renunțase la actorie, iar acum conducea un club exclusivist pentru vedete la castelul Ardnoch, în Scoția.

Ajunsă acolo, Robyn a avut surpriza să fie întâmpinată cu multă căldură și bucurie de către Mac, în schimb Lachlan a tratat-o inexplicabil cu răceală și ostilitate.

Robyn nu a apucat să se lămurească de motivele dispariției lui Mac din viața ei, întrucât acesta a fost înjunghiat în piept de un bărbat mascat, la o zi după sosirea lui Robyn. Deși Mac a scăpat cu viață, starea lui era una critică și trebuia menajat până când își revenea.

Instinctele de polițist ale lui Robyn s-au activat și a început o anchetă pe cont propriu, încercând să descopere dacă exista vreo legătură între atentatul asupra lui Mac cu o serie de incidente care avuseseră de curând pe domeniul lui Lachlan, mai multe mesaje bizare fiind lăsate în diverse locuri, la interval de câteva zile unul de altul, culminând cu sacrificarea unei căprioare, ultimul mesaj fiind scris cu sânge.

Toate acele mesaje misterioase adresate lui Lachlan sugerau că autorul acestora era o femeie rănită în dragoste, însă nimeni din anturajul lui Lachlan nu părea să se încadreze în acest tipar.

Lucy, cea mai bună prietenă a lui Lachlan, laureată a unui premiu Oscar, i-a risipit repede suspiciunile lui Robyn, cucerind-o prin naturalețea ei, cele două împrietenindu-se rapid.

Deși Lucy avusese în urmă cu vreo doi ani o scurtă relație amoroasă cu Lachlan, ambii conveniseră că prietenia lor era mult prea valoroasă ca să o pună în pericol și îi puseseră capăt, în prezent fiecare având un alt partener cu care întrețineau o relație cu beneficii la distanță. În plus, Lucy părea interesată în prezent de Thane, fratele lui Lachlan, care nu părea nici acesta imun la atențiile ei.

Robyn s-a împrietenit și cu Eredine, o tânără delicată, instructoare de yoga, la care Lachlan părea să țină mult și să o protejeze. Se pare că existase cândva un episod traumatic în viața acesteia, însă Robyn a realizat că aceasta nu era încă pregătită să-și deschidă sufletul.

Pe măsură ce înaintează în anchetă, care se dovedește a fi mult mai dificilă decât s-ar fi așteptat, Robyn descoperă tot mai multe fațete ale personalității lui Lachlan, admirându-i iubirea și loialitatea față de cei dragi, bunătatea, tenacitatea și simțul responsabilității.

Lachlan era cel mai mare dintre cei cinci frați Adair, după el urmând Thane, Brodan, Arran și Arrochair. Mama lui murise la nașterea surorii sale, Arrochair, pe când Lachlan avea doar șapte ani. Tatăl lui nu își revenise niciodată pe deplin după moartea soției, murind și el pe când Lachlan era adolescent, acesta fiind nevoit să se maturizeze înainte de vreme și să-și asume rolul de cap de familie pentru a-și crește frații. Banii câștigați ca actor la Hollywood îi investise pentru a ridica domeniul familiei la gloria de altădată.

Ajuns la vârsta de 38 de ani, Lachlan nu intenționa să-și întemeieze vreo familie, convins că un blestem atârna asupra bărbaților din neamul Adair. Bunicul lui își pierduse soția de tânăr, la fel ca și tatăl lui. Fran, soția lui Thane, murise și ea subit în urma unui anevrism cerebral, lăsând în urmă doi copii mici, pe care Thane îi creștea acum singur.

Evenimentele se precipită, Robyn este și ea atacată de agresorul mascat, iar atracția dintre Lachlan și Robyn devine irezistibilă, cei doi începând o relație de sex fără obligații, ambii încercând să-și nege sentimentele tot mai puternice pe care le aveau pentru celălalt.

Deși am bănuit cine era în spatele incidentelor, erau multe aspecte încă neelucidate, astfel că am citit cartea cu sufletul la gură până la final.

Următoarele volume din serie se anunță a fi cel puțin la fel de spectaculoase ca primul:

–  Renaștem împreună  – povestea lui Thane și a lui Regan, sora lui Robyn, ce se anunță a fi una incendiară.

–  Povestea lui Mac și Arrochair. Semnele atracției dintre ei sunt vizibile încă din primul volum, dar Mac pare să se opună, blocat în prejudecăți.

– Povestea lui Arran și Eredine. Arran este rebelul familiei Adair. Deocamdată nu am aflat prea multe despre el, decât că se angajase barman în Thailanda și se ținea departe de familie.

– Povestea lui Brodan și Monroe Sinclair. Brodan, al treilea frate Adair, călcase pe urmele lui Lachlan și devenise star la Hollywood, depășindu-și fratele mai mare în complexitatea rolurilor și în popularitate. Despre Monroe nu am aflat încă nimic în primul volum.

Abia aștept să citesc al doilea volum, deja tradus la noi, și sper să se traducă în cel mai scurt timp și celelalte apărute!

Cartea Din dragoste. Sau din ură? – seria Adair Family de Samantha Young poate fi comandată pe bookzone.ro

Cărțile autoarei Samantha Young pot fi comandate pe bookzone.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Samantha Young

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți romantic-suspans

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți Editura Midnight Books

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *