Delicatese Literare
Prezentari carti

Din ordinul Peaky Blinders de Steven Knight, Editura Bestseller

Din ordinul Peaky Blinders

(By Order of the Peaky Blinders – 2019)

Steven Knight

Editura Bestseller

Ediție: Cartonată

An aparitie: 2020

Nr. pagini: 224

Traducător: Andra Samata

Din ordinul Peaky Blinders. Introducere de Steven Knight – Cartea oficială a serialului fenomen pe Netflix

Ghidul oficial al celebrului serial Peaky Blinders

Pășiți prin ușile batante ale tavernei The Garrison către străzile din Birmingham, treceți de fabricile din care iese foc, mergeți de-a lungul canalelor și apoi mai departe, spre târgurile de cai de la marginea orașului.
Bun venit în lumea Peaky Blinders!
Ghidul oficial al celebrului serial Peaky Blinders. Plină de povești din culise și interviuri cu actorii și creatorii serialului. Din ordinul Peaky Blinders este prima carte oficială ce va conduce fanii serialului prin ungherele întunecate ale nemilosului serial.
Fragment din cartea „Din ordinul Peaky Blinders” de Steven Knight:
„După cinci sezoane de Peaky Blinders, îl cunosc pe Arthur atât de bine și îi cunosc punctele slabe și – vă vine sau nu să credeți – una dintre cele mai mari vulnerabilități ale lui este dragostea. Dragostea lui pentru Tommy este uriașă; dragostea lui pentru întreaga familie este uriașă, dar așa cum putem vedea de-a lungul seriei, dragostea, loialitatea și încrederea pot fi abuzate. Atunci când Arthur simte că a fost înșelat în vreuna din aceste privințe, de cele mai multe ori o ia razna.
În primul sezon, tatăl lui, Arthur Shelby Sr., apare și îi prezintă o poveste de vis, în care el plănuiește să se mute în America pentru a deschide „Casino Shelby”, alături de Arthur. „Am văzut numele deasupra ușii!”, îi spune el fiului său. îl folosește apoi pe Arthur pentru a fura bani de la familie, un gest ce va culmina cu o inimă frântă. Dragostea lui Arthur pentru tatăl său nu este niciodată reciprocă – Arthur Shelby Sr. își arată dragostea față de Arthur doar pentru a-și înșela familia și a le lua banii – ulterior renunță la devotament.
Când Arthur îl găsește în cele din urmă pe Arthur Shelby Sr., care voia să fugă din Birmingham, pe peron, își dă seama că tatăl lui nu avea nici cea mai mică intenție de a-l lua în America; nu există niciun cazinou. Dar Arthur crezuse fiecare cuvințel spus de tatăl sau, pentru că se întorsese în perioada în care avea zece ani, când tatăl său îl ducea la zoo. Era inocent. Dar Arthur Shelby Sr. și-a reluat comportamentul – și-a dezamăgit familia, a abuzat de încrederea lor și l-a abandonat pe Arthur. Asta îi provoacă lui Arthur o durere imensă și atunci încearcă se sinucidă la clubul de box, însă nodul prost făcut se rupe, în timp ce el se zbate în strânsoare.
Și Tommy profită de încrederea lui; profită de Arthur sub pretextul binelui colectiv, ca atunci când își dă întreagă familie pe mâna poliției, la sfârșitul sezonului al treilea. În sezonul doi, Polly îl acuză pe Tommy că neglijează starea mentală a fratelui sau, deoarece preferă să aibă „un câine turbat” alături mai degrabă decât pe cineva liniștit; un soldat care se mișcă cu mai multă grijă sub efectul opiumului și al bromurii, pe care Arthur le ia pentru a-și liniști traumele mentale. Cillian și cu mine chiar am discutat despre asta recent. Am zis că Tommy nu vrea să i se întâmple nimic familiei Shelby, dar se folosește de noi pentru ambițiile sale, dacă este necesar.”

Coloana sonoră a filmului cu siguranță v-a atras atenția

Cartea Din ordinul Peaky Blinders de Steven Knight poate fi comandtă de pe libris.ro, emag.ro, bookzone.ro, librarie.net

Spune-ți părerea!