Delicatese Literare
Recenzii

Din Spania, cu dragoste de Elena Armas, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Din Spania, cu dragoste

(The Spanish Love Deception – 2021)

Elena Armas

Editura Epica

Colecția EpicLove

Traducere: Cristina Stan

Nr. de pagini: 480

An apariție: 2022

Elena Armas este o autoare spaniolă, o autodeclarată romantică incurabilă și, spre marea disperare a domnului B., o colecționară maniacă de cărți. După ce ani de zile a devorat povești și a postat despre ele pe contul ei de Instagram — @thebibliotheque —, și-a făcut, în sfârșit, curaj și a început să creeze ea însăși povești. Are o diplomă de inginer chimist și, în grupul ei de prieteni, este echivalentul Monicăi (din serialul Friends). Elena abia așteaptă să-și împărtășească visul cu tine. Ar vrea să vă extaziați împreună, citind povești de genul „și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Și — cine știe? — poate chiar să te îndrăgostești de iubire. La urma urmei, nu-i ăsta scopul cărților romantice?

1. Din Spania, cu dragoste – The Spanish Love Deception – 2021

2. Din America, experiment în doi – The American Roommate Experiment – 2022 – recenzie

Să te prefaci că ești îndrăgostit n-a fost niciodată mai plăcut

O nuntă în Spania. Un tip extrem de enervant.
Trei zile pentru a-și convinge familia că e îndrăgostită pe bune.

 Catalina Martín are mare, mare nevoie de un partener pentru nunta surorii ei. Cu atât mai mult cu cât mica minciună despre iubitul ei american a scăpat de sub control. Toți cunoscuții — inclusiv fostul ei prieten și logodnica acestuia — vor fi prezenți la eveniment, nerăbdători să-l cunoască pe misteriosul partener al Catalinei. Are doar patru săptămâni la dispoziție să găsească un tip care să-i accepte invitația și să fie dispus să zboare dincolo de Atlantic. Drumul de la New York până în Spania nu e deloc scurt, iar familia ei zgomotoasă și exuberantă nu va fi ușor de păcălit.

Chipeșul și arogantul Aaron Blackford, un coleg de-al Catalinei, se oferă s-o ajute. Ea preferă să-l refuze, fiindcă în viața ei nu a mai întâlnit un tip atât de nesuferit. Însă Catalina e disperată. Ziua nunții se apropie, iar Aaron pare să fie singura ei soluție. În plus, începe să-și dea seama că e posibil ca Aaron să nu fie atât de enervant precum lasă să se creadă.

Din Spania, cu dragoste de Elena Armas, pe care am găsit-o pe stoc pe cartepedia.ro, ne oferă o poveste dulce și romantică, presărată cu situații pline de umor. Tema cărții nu este una nouă. Inamici sau rivali care devin mai întâi aliați, iar apoi prieteni și, în final, iubiți nu este una nouă. Am întâlnit-o în mai multe cărți, cel mai recent în Te rog, nu mă iubi de Vi Keeland. Totuși, Elena Armas și-a pus amprenta personală și a adus elemente de noutate, astfel încât lectura a fost una captivantă și relaxantă.

Catalina și Aaron s-au dovedit în final a fi suflete pereche, fiecare fiind exact ceea ce celălalt avea nevoie. Relația lor ar fi putut debuta în urmă cu doi ani, însă experiențele personale din trecut le-au influențat comportamentul și percepțiile. Reacția deplasată a lui Aaron la cadoul de bun venit în firmă, făcut de Lina, l-au compromis în ochii acesteia, care l-a pus pe o listă neagră mentală a celor mai nesuferiți colegi.

Șansa lui Aaron de a-și repara gafa monumentală din trecut a venit în momentul în care Catalina avea nevoie disperată de un iubit fals, care să o însoțească la nunta surorii ei cu fratele fostului iubit al Linei, Daniel. Conștientă că, dacă va apărea singură la nuntă, va avea de înfruntat toată mila și condescendența rudelor sale, cu atât mai mult cu cât aflase că Daniel se logodise de curând, Lina a fost inclusiv dispusă să accepte oferta surprinzătoare a lui Aaron de a o însoți, după ce el trăsese cu urechea la o conversație dintre ea și cea mai bună prietenă a ei, Rosie.

Deși cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva Linei, noi realizăm mult mai repede decât ea că Aaron era îndrăgostit nebunește de ea și așteptăm cu nerăbdare momentul revelației, amuzându-ne până atunci cu tot felul de scene ilare.

Deși tonul cărții este unul lejer, autoarea abordează și subiecte profunde, cum ar fi importanța încrederii într-o relație, sexismul la locul de muncă, nesiguranța, suferința, presiunea din partea familiei.

Mi-au plăcut ambii protagoniști. Lina este inteligentă, hotărâtă și inimoasă, iar Aaron este adorabil, descoperindu-i, pe parcursul lecturii, tot mai multe fațete uluitoare: sexy, carismatic, elegant, amuzant, tandru, înțelegător, iubitor de animale și bun la suflet.

Galeria personajelor secundare este și ea una colorată, întâlnind tot felul de caractere. Mi-a plăcut familia Martin, gălăgioasă și invazivă, dar totodată iubitoare și protectoare.

Finalul, fericit și plin de speranță, te lasă cu o stare de bine.

Mi-a plăcut stilul autoarei și abia aștept să descopăr și povestea lui Rosie în volumul al doilea al seriei.

Cartea Din Spania, cu dragoste de Elena Armas poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți comedie romantică

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *