Delicatese Literare
Prezentari carti

Din vina domnișoarei Bridgerton de Julia Quinn – Editura Miron

Din vina domnișoarei Bridgerton

Julia Quinn

Editura Miron

Because of Miss Bridgerton – 2016

  1. Din cauza domnisoarei Bridgerton – Editura Miron / Din vina domnișoarei Bridgerton – Editura Litera (Because of Miss Bridgerton – 2016)
  2. Fata cu soțul închipuit – Editura Litera – The Girl with the Make-Believe Husband – 2017
  3. The Other Miss Bridgerton – 2018
  4. First Comes Scandal – 2020

Uneori dai peste dragoste acolo unde te aștepți mai puțin. Toată lumea se aștepta ca Billie Bridgerton să se mărite cu unul dintre frații Rokesby. Cele două familii sînt vecine de secole, iar pe cînd era mică, băiețoasa Billie se jucase alături de Edward și Andrew. Oricare dintre ei i-ar fi fost un soț perfect… într-o bună zi. Un singur membru al familiei Rokesby îi este absolut nesuferit lui Billie: arogantul George. El este cel mai în vîrstă dintre frați și moștenitor al ducatului, dar este distant, enervant, iar ea este absolut convinsă că tînărul o detestă. Ceea ce îi vine foarte la îndemînă, deoarece  nici ea nu-l poate suferi.
Uneori soarta are un ciudat simț al umorului. Fiindcă atunci cînd cei doi adversari de o viață se sărută în sfîrșit, s-ar putea chiar să descopere că singurul om pe care nu-l poți suferi în preajma ta, este singurul fără de care nu poți să trăiești.

”O săruta. Aceea era definiția nebuniei. O săruta pe Billie Bridgerton, ultima femeie din lume pe care ar fi trebuit s-o dorească, dar, pentru Dumnezeu, când îl privise cu ochii mari și îi tremurase bărbia, el nu se putuse uita decât la buzele ei și tot ce mai simțise în nări era parfumul ei.”

Plângea delicat, ceea ce era, pe undeva, o surpriză. Billie nu făcea nimic cu jumătate de măsură, și, dacă plângea, George s-ar fi așteptat să suspine și să sughițe (…) O cunoștea de douăzeci și trei de ani și nu o văzuse niciodată plângând. Chiar și când își scrântise glezna și fusese nevoită să coboare singură pe scară, tot nu plânsese. 

Însă acum plângea. El o făcuse să plângă.

Impresia mea:

Am citit cu multă plăcere această carte romantică și amuzantă, pe care o recomand ca pe o ideală lectură de week-end. Când am văzut titlul cărții, am bănuit că are legătură cu seria Bridgerton, seria mea preferată a acestei autoare, după care am crezut este doar o coincidență de nume, personajele neavând nici o legătură cu cele ale cunoscutei serii, nefăcând legătura… Cartea este, într-adevăr, de sine stătătoare, dar nu este vorba de o coincidenţă de nume, personajul principal – Sybille – fiind sora mai mare a vicontelui Edmund Bridgerton, tatăl celor opt fraţi Bridgerton, ale căror încântătoare poveşti alcătuiesc The Bridgertons Series.

Mi-au plăcut foarte mult personajele cărții – simpatice și dezinvolte – mi-au plăcut dialogurile spumoase pe care le purtau, prietenia și loialitatea pe care le nutreau unii față de alții, relațiile de familie descrise, iar povestea de dragoste, deși ivită pe neașteptate între protagoniști, a evoluat frumos, spre un minunat happy-end.

Cărțile autoarei Julia Quinn pot fi comandate pe litera.ro, librariadelfin.ro, libris.ro, elefant.rolibrarie.netemag.ro

Recenzii și prezentări cărți Julia Quinn

37 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *