Din vina domnișoarei Bridgerton de Julia Quinn – Editura Miron

37

Din vina domnișoarei Bridgerton

Julia Quinn

Because of Miss Bridgerton – 2016
Este prima carte din seria Rokesbys Billie
Uneori dai peste dragoste acolo unde te aștepți mai puțin. Toată lumea se aștepta ca Billie Bridgerton să se mărite cu unul dintre frații Rokesby. Cele două familii sînt vecine de secole, iar pe cînd era mică, băiețoasa Billie se jucase alături de Edward și Andrew. Oricare dintre ei i-ar fi fost un soț perfect… într-o bună zi. Un singur membru al familiei Rokesby îi este absolut nesuferit lui Billie: arogantul George. El este cel mai în vîrstă dintre frați și moștenitor al ducatului, dar este distant, enervant, iar ea este absolut convinsă că tînărul o detestă. Ceea ce îi vine foarte la îndemînă, deoarece  nici ea nu-l poate suferi.
Uneori soarta are un ciudat simț al umorului. Fiindcă atunci cînd cei doi adversari de o viață se sărută în sfîrșit, s-ar putea chiar să descopere că singurul om pe care nu-l poți suferi în preajma ta, este singurul fără de care nu poți să trăiești.
”O săruta. Aceea era definiția nebuniei. O săruta pe Billie Bridgerton, ultima femeie din lume pe care ar fi trebuit s-o dorească, dar, pentru Dumnezeu, când îl privise cu ochii mari și îi tremurase bărbia, el nu se putuse uita decât la buzele ei și tot ce mai simțise în nări era parfumul ei.”
Plângea delicat, ceea ce era, pe undeva, o surpriză. Billie nu făcea nimic cu jumătate de măsură, și, dacă plângea, George s-ar fi așteptat să suspine și să sughițe (…) O cunoștea de douăzeci și trei de ani și nu o văzuse niciodată plângând. Chiar și când își scrântise glezna și fusese nevoită să coboare singură pe scară, tot nu plânsese. 
Însă acum plângea. El o făcuse să plângă.
Impresia mea:
Am citit cu multă plăcere această carte romantică și amuzantă, pe care o recomand ca pe o ideală lectură de week-end. Când am văzut titlul cărții, am bănuit că are legătură cu seria Bridgerton, seria mea preferată a acestei autoare, după care am crezut este doar o coincidență de nume, personajele neavând nici o legătură cu cele ale cunoscutei serii, nefăcând legătura…Cartea este, într-adevăr, de sine stătătoare, dar nu este vorba de o coincidenţă de nume, personajul principal – Sybille – fiind sora mai mare a vicontelui Edmund Bridgerton, tatăl celor opt fraţi Bridgerton, ale căror încântătoare poveşti alcătuiesc The Bridgertons Series.
Mi-au plăcut foarte mult personajele cărții – simpatice și dezinvolte – mi-au plăcut dialogurile spumoase pe care le purtau, prietenia și loialitatea pe care le nutreau unii față de alții, relațiile de familie descrise, iar povestea de dragoste, deși ivită pe neașteptate între protagoniști, a evoluat frumos, spre un minunat happy-end.

Cărțile autoarei Julia Quinn pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.netemag.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Julia Quinn

About Author

37 de comentarii

  1. Hmmm,interesant.Numele Bridgerton m-a dus cu gandul la o alta serie scrisa de Julia Quinn si ma gandeam ca poate are legatura.

  2. Imi place Julia Quinn, asa ca o astept cu nerabdare. Sper sa fie in stilul obisnuit, romantica si cu mult umor

  3. Clipa Narcisa on

    Despre cartea asta am discutat cu mama azi. :)) A zis ca abia asteapta sa apara pentru ca ii plac cartile autoarei. Cu siguranta ma va pune pe mine sa i-o cumpar. :))

  4. Nu cred ca numele este ales intamplator, eu ma astept sa regasim in carte personaje din celebra serie Bridgerton a Juliei Quinn!

  5. Catalina Dumbrava on

    Vreau si eu sa citesc de Julia Quinn, o carte am citit ai mi-a placut tare mult.Prezentare pare destul de interesanta.

  6. Va felicit pentru prezentarea carti, este o frumoasa poveste de dragoste clasica si amuzanta pe care eu am citit-o recent. Cartea are legatura cu familia Bridgerton, Sybille Bdridgerton este sora mai mare a vicontelui Edmund Bridgerton, tatal celor opt frati si incantatoarelor lor povesti din The Bridgertons Series.

Spune-ți părerea!