Delicatese Literare
Recenzii

Dinastia de J.R. Ward, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recomandare de lectură

Dinastia

(The Bourbon Kings – 2015)

J.R. Ward

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Traducere: Mădălina Moțatu

Nr. de pagini: 414

An apariție: 2019

1. Dinastia – The Bourbon Kings – 2015
2. Păcate ascunse – The Angels’ Share – 2016 – prezentare
3. Până-n iad și înapoi – Devil’s Cut – 2017 – prezentare

Primul volum din seria 'Regilor Bourbon' urmărește destinul lui Lizzie King, fiica grădinarului șef al familiei Bradford. Condiția ei socială nu i-ar fi permis niciodată să se apropie de vlăstarele Bradford și nici ea nu se aștepta să se îndrăgostească iremediabil de Tulane. Aproape că își distruge viața și intră într-o lume unde numai cei puternici și lipsiți de scrupule pot supraviețui.

Vreme de generații, familia Bradford a purtat mantia de regi ai Bourbonului din întreaga lume. Colosala lor avere le-a permis să ducă o viață plină de privilegii, în care clasele sociale sunt clar delimitate.

Lui Lizzie King, trecerea liniei nevăzute de demarcație aproape că i-a distrus viața. Nu și-a dorit vreodată să se îndrăgostească de Tulane, risipitorul fiu al familiei Bradford, iar modul în care cei doi s-au despărțit nu a făcut decât să demonstreze că propriile instincte nu o înșelaseră.

Acum, după doi ani în care nu a pus piciorul în Esterly, domeniul familiei, Tulane revine acasă ‒ și aduce și trecutul cu el. Și toată lumea va simți consecințele într-un fel sau altul: femeia pe care el o iubește și pe care speră să o recâștige; soția lui cea frumoasă, dar total lipsită de inimă; fratele lui mai mare, pe care amărăciunea și suferințele îndurate l-au făcut să rupă legătura cu familia; și, mai ales, capul familiei, un bărbat cu puține principii, cu chiar mai puține scrupule și cu multe, multe secrete îngrozitoare.

Pe măsură ce tensiunile ating cote explozive, Easterly și toți cei care trăiesc acolo sunt prinși în vârtejul marilor transformări, din care numai cei mai iscusiți vor putea ieși.

Vă invit sa pășiți prin intermediul acestui minunat romance, cu elemente de mister și suspans, în lumea celor indecent de bogați, o lume a tradițiilor sudise americane, a opulentei, cu o atmosfera fascinantă și personaje care, dincolo de viața luxoasă și „poleiala” strălucitoare, ascund secrete îngrozitoare, urăsc, iubesc, suferă și trădează.

Charlemont – Kentucky

Easterly este domeniul fabulos al familiei Bradford încă din 1778 când clanul a venit din Pennsylvania împreună cu propria rețetă de fabricare a burbonului și cu propriile reguli pentru angajați. Bradford Burbon Company este un imperiu cu o istorie foarte veche, cu avere, bani și faimă, o companie multinațională renumită în industria băuturilor alcoolice.

Soții Baldwin – Bradford, deși au patru copii impreuna, trei băieți și o fată, nu mai au viață comună, locuind în camere separate. Doamna Bradford duce o existență izolată, la limita dintre realitate și halucinații, fiind dependentă de analgezice. William Baldwin, capul familiei, este un personaj tulburat, crud, rece, nemilos, care recurge de multe ori la agresiune fizică și cruzime față de copii lui și nu numai! Copiii au fost crescuți de domnișoara Aurora, o încăpățânată bucătăreasă afro-americană care le fusese mai mamă decât cea care le dăduse viață, însă care suferă de o boală incurabilă. Iubirea dintre domnișoara Aurora și copiii familiei Baldwin – Bradford? Indestructibilă! Necondiționată!

Fiul cel mare, Edward Baldwin, este un bărbat distrus, umbra celui care a fost odată, cu trupul și sufletul pierdute. A fost răpit într-una din călătoriile lui de afaceri, în America de Sud, sechestrat și agresat, cerându-se recompensă financiară in schimbul vieții lui, întorcându-se acasă mutilat. Și totul s-a datorat unui singur om față de care acum simte o ură intensă!

Virginia Baldwin „Gin” este o femeie care caută în permanență confortul, luxul și banii având o stima de sine deloc măgulitoare, cu o copilărie care și-a pus amprenta asupra vieții ei: totul pentru ea se rezumă la bani și sex pentru că doar acestea ștergeau regretele și tristețea!

Jonathan Tulane Baldwin „Lane” a plecat din familia lui disfuncțională, s-a separat de o soție rece, răsfățată, egoistă și răzbunătoare și a fugit să-și înece amarul încercând să uite unica și marea lui dragoste, pe Lizzie King, horticultoarea domeniului Easterly. Cei doi au îndrăznit sa treacă linia ce demarca pozițiile lor sociale pentru că „inimii nu-i poți dicta” și s-au îndrăgostit. Dar Lane a dezamăgit-o crunt, suferința marcând-o pe Lizzie, care acum îl urăște.

O veste groaznică îl determina însă pe Lane sa revina acasă după doi ani de pribegie, iar acasă găsește haos, secrete incredibile care ies la suprafață, trecutul familiei și iubirea pentru Lizzie revenind dureros în sufletul lui.

Va accepta Lane ceva ce pare imposibil de salvat și de schimbat? Va reuși să recâștige inima femeii iubite și să-și găsească destinul? Vă invit să aflați citind acest mistery-romance splendid.

Citate:

„Sărutul scăpă rapid de sub control, iar el nu avea de gând să piardă şansa. Răsucind-o, o împinse cu spatele la perete, tabloul în ulei de lângă ei legănându-se, apoi sărind din cui şi sfărâmându-se de podea. Lui nu îi păsa.
Mâinile i se repeziră sub hainele ei, găsind piele şi urcând pentru a-i mângâia sânii.
Nu crezuse că avea să mai facă asta vreodată şi, deşi i-ar fi plăcut să o ia încet şi delicat, nu putea. Era prea disperat.”

„– Te voi trage în faţă – ajută-mă dacă poţi, bine?
– Sigur. Voi…
Uau. Au.
Numai că piciorul ei stâng fusese prins sub volan.
Schimbându-şi poziţia, şi-l eliberă, apoi se împinse cu picioarele în tot ce întâlni, împingând în timp ce Lane trăgea, răsucindu-se ca să continue să înainteze.
Ploaie pe chipul ei, în părul ei, pe hainele ei. Zgârieturi. Vânt care o orbea.
Dar el o scoase.”

„Lane se năpusti asupra ei în clipa în care ghetele ei atinseră pământul, sărutând-o cu atâta putere, încât o făcu să se lase pe spate. Când în sfârşit îi permise să respire, gâfâiau amândoi.
– Aşadar… salut, zise el.
– Ţi-a fost, din întâmplare, dor de mine?
– În fiecare secundă.”

Cărțile autoarei J.R. Ward pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

Listă cărți apărute în Colecția Cărți Romantice ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

Recenzii și prezentări cărți romantic-suspans

 

23 Comments

Spune-ți părerea!