Delicatese Literare
Prezentari carti

Doar un sărut de Mary Balogh, seria Clubul supraviețuitorilor, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Doar un sărut

(Only a Kiss2015)

Mary Balogh

Editura Litera/ Lira

Colecția Cărți Romantice

1. Inima mea îți aparține The Proposal (2012). A mai apărut sub titlul Cerere în căsătorie la Editura Lider – prezentare / recenzie
      1.5. The Suitor (2013)
2. Aranjamentul The Arrangement (2013) – prezentare
3. Călătorie cu final neașteptat – The Escape (2014) – prezentare
4. O dragoste neașteptată – Only Enchanting (2014) – prezentare
5. Doar o promisiune – Only a Promise (2015) – prezentare
6. Doar un sărut – Only a Kiss (2015)
7. Numai iubirea – Only Beloved (2016) – prezentare
De când a fost martoră la moartea soțului ei în timpul războiului, Imogen, Lady Barclay, s-a retras între zidurile de la Hardford Hall, casa lor din Cornwall. Noul proprietar nu a venit să-și revendice moștenirea, și Imogen speră cu disperare că acesta nu va apărea niciodată ca să-i tulbure pacea fragilă.
Percival Hayes, conte de Hardford, nu este interesat să se familiarizeze cu sălbăticia din Cornwall, dar când, sub impulsul momentului, se decide să facă o vizită la proprietatea pe care o deține în zonă, este șocat să descopere că nu este vorba doar de o grămadă de ruine. Și este și mai șocat să o găsească locuind acolo pe frumoasa văduvă a fiului predecesorului său.
Curând Imogen stârnește în Percy o pasiune de care acesta nu se crezuse vreodată capabil. Însă mai poate el să o salveze de nefericire și să-i trezească la viață sufletul zdrobit? Și, dacă da, care va fi prețul pe care va trebui să-l plătească?
Citate:
„… deși în prima clipă când gura lui o atinsese pe a ei – gura, nu doar buzele, mintea ei se goli, intră în stare de șoc, iar apoi sosise momentul următor, când mintea nu-i mai era goală, când îl dorise cu o pasiune sălbatică și îi răspunsese la sărut. Doar un moment trecător.
Dar cât de lung era un moment? Îl definise vreodată cineva? Stabilise niște limite de timp? Momentul era o secundă? O jumătate de secundă? Zece minute? Nu avea idee cât de mult dura un moment de slăbiciune.
De altfel, nici nu conta. Se întâmplase, iar ea nu și-o va ierta niciodată.
Doar un sărut, într-adevăr!
Doar un sărut!“
„Muzica începu.
Primul gând al lui Imogen fu că el știa cu siguranță să valseze. Al doilea gând fu că el avea un simț pentru sufletul dansului într-un fel care nu avea nevoie de pași complicați și de piruete exagerate. Al treilea gând fu că dansul nu fusese niciodată atât de pasionant. Și apoi orice alte gânduri încetară. Era prea preocupată de moment, de senzații. Erau senzații care implicau toate cele cinci simțuri, în timp ce ea vedea culori și lumini învârtejindu-se în jurul lor și auzea melodia, ritmul și mirosea colonia simțind totodată vinul pe care îl băuse la cină și mâinile lui calde atingând-o, conducând-o, făcând-o să se simtă prețuită și încântată, și mai fericită decât se simțise de la… Ei bine, de la.“
Dragostea, se gândi el aproape feroce, era cel mai afurisit lucru, pe care fusese destul de înțelept să-l evite în toți acești ani. Nu genul de dragoste pe care îl simțea pentru familia lui, dar genul despre care scriau marii poeți. Euforie un minut sau nici măcar atât și apoi timp de o eternitate cea mai neagră dintre disperări.
Dar cum reușeai să nu mai iubești?“
Veți putea citi întreaga poveste în romanul DOAR UN SĂRUT de Mary Balogh, volumul cu nr. 6 al seriei „Clubul supraviețuitorilor“. De vineri, 04.09.2020, la toate punctele de difuzare a presei!
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Mary Balogh

2 Comments

 • Doina

  O serie minunata!
  Cred ca povestea lui Imogen mi-a placut cel mai mult. Din volumele anterioare am perceput-o ca pe o femeie foarte sobra, inasprita de durerea care o invaluia. Felul in care intunericul din ea este strapuns de lumina stralucitoare, amuzanta, cuceritoare, raspandita de Percy da o savoare perfecta cartii. El este tipul perfect, cu o viata perfecta, cu o familie perfecta. Si nu e deloc plictisitor. E doar de luat acasa si pastrat pana la sfarsitul lumii.
  In povestile precedente pornim de la suferinta personajelor si parcurgem alaturi de ele chinul vindecarii si acceptarii. Aici Percy m-a cucerit, m-a farmecat, m-a convins sa ma bucur cu lejeritate de o poveste frumoasa de dragoste. Si cand a aparut punctul culminant, cand am aflat ce se ascundea sub marmura Imogen am fost izbita de o bomba de emotie.
  Cu aceasta poveste legatura dintre Supravietuitori a atins noi valente. Ii iubesc si ii admir pentru prietenia lor.
  Amuzati-va de umorul delicat si scaldati-va in marea de sentimente pe care aceasta autoare reuseste intotdeauna sa o creeze pentru noi! Bucurati-va de o lectura ce va va da o stare de bine!

Spune-ți părerea!