Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Doctorul Miez. Zbârni oaia dispărută de Walko, Editura DPH – recenzie

Doctorul Miez. Zbârni oaia dispărută

(Doktor Miez – Das verschwundene Sumselschaf – 2019)

Walko

Editura Didactica Publishing House

Colectia: Povesti ilustrate

Tip coperta: cartonată

An apariție: 2019

Nr. pagini: 54

Doctorul Miez și asistentul său, Tobi, sunt gata să ajute pe toată lumea. În cabinetul lor din frumosul sat Zbârni vin mulți pacienți-animale. Când doctorul este pe punctul de a examina urechile ariciului Ari, Papagai îi spune agitat că vecina lui, Zbârni-oaia Meee, a dispărut. Împreună, doctorul Miez și prietenii săi pornesc în căutarea ei. Dar unde poate fi Meee?

Doctorul miez. Zbârni oaia dispărută de Walko, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, este o poveste încântătoare, interesantă și amuzantă, cu personaje foarte simpatice, pe care cei mici o vor adora!

Cartea beneficiază de o copertă și ilustrații minunate și, în plus, decorul acțiunii e foarte bine redat: satul Zbârni și Zbârni-poienița (mi-a venit să zâmbesc citind haoiasele denumiri) au propriile hărți la începutul, respectiv la finalul cărții. Îmi plac cărțile cu hărți care arată locul acțiunii, iar cei mici vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu noțiunea de hartă.

Satul Zbârni:

Zbârni-poienița:

Stilul de scriere e foarte prietenos, iar personajele -animale sunt foarte frumos imaginate și redate, atât ca descriere, cât și ca poză. Personajele- animalele trăiesc într-o micuță comunitate, fiind prietene între ele și ajutându-se la nevoie.

De la început facem cunoștință cu doctorul Miez și cu asistentul său Tobi, un motan și un cățel care lucrează foarte bine împreună, tratând pacienții-animale cu multă grijă și competență.

Porcul Grabi veni la consultație cu prietenul său, ariciul Ari, care stătea, ca de obicei, pe spatele său.

– Ei, ia spune, unde te doare?
– Mă înțeapă spatele de mor, mârâi porcul.
– Așa, așa, spuse doctorul Miez, și Tobi îl luă pe arici de pe spatele lui.

Tratamentul: l-a uns cu puțin unguent cu arnică, apoi luă o pătură mică și o puse pe spatele lui, înainte de a-l așeza pe Ari la loc.

– Nu mai simt chiar nimic, bâigui porcul, surprins. Tu chiar ești cel mai bun doctor pe care îl cunosc, Doctor Miez.

Ari avea și el o suferință: nu mai auzea bine. Care se va dovedi cauza și cum îl va trata doctor Miez, veți vedea.

Însă urgența adevărată în acea zi se va dovedi alta: papagalul Papagai le cere ajutorul s-o găsească pe vecina lui, Zbârni-oaia Meee.

Toți prietenii au pornit s-o caute, în toate locurile cunoscute. Li s-a alăturat și… omulețul de pe Marte , și el locuitor al satului Zbârni, dar și crocodilul Croco, care avea și el o supărare:

Era tare supărat pentru că nimeni nu se temea de el, așa cum se aștepta toată lumea să facă atunci când întâlnea un crocodil.

 

Cine li s-a mai alăturat în căutare, pe unde au mers s-o caute pe Meee, unde și cum au găsit-o, rămâne de văzut.

O poveste pe care o recomand tuturor copilașilor, cu personaje care se vor număra cu siguranță printre preferatele lor, având de la fiecare câte ceva de învățat.

Cartea Doctorul miez. Zbârni oaia dispărută de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

2 Comments

Spune-ți părerea!