Delicatese Literare
DIVERSE

Documentarea romanului Niciodată de Ken Follett

Documentarea romanului Niciodată de Ken Follett

Buncărul nuclear secret Kelvedon Hatch, ce se află în districtul Brentwood din comitatul englez Essex, este un mare adăpost subteran din timpul Războiului Rece. A funcționat ca potențial sediu al guvernului regional. De când a fost dezafectat în 1992, buncărul a fost deschis publicului ca atracție turistică, având un muzeu focusat pe istoria Războiului Rece. Numeroase filme și emisiuni de televiziune au fost realizate în acest loc.  

Este cunoscut faptul că documentarea la fața locului reprezintă unul dintre secretele succesului lui Ken Follett. Autorul nu ezită să meargă în cele mai îndepărtate regiuni, să viziteze muzee tematice sau să pătrundă în zone ascunse pentru a prelua informații corecte pe care le introduce în cărțile sale.  

Noul volum Niciodată, o istorie care nu ar trebui să se întâmple, dar care riscă să apară în orice moment, tratează despre un iminent atac nuclear. Un al Treilea Război Mondial. Un scenariu apocaliptic în care buncărele pot juca din nou un rol important. Acțiunea romanului Niciodată are loc în prezent și spune povestea unei crize globale care amenință să ducă la izbucnirea unui al treilea război mondial. Cititorul nu știe dacă războiul mondial se va întâmpla de fapt, până la ultima pagină. Mai mult decât un thriller, Never este bogat în detalii autentice,  din inima dogoritoare a deșertului Sahara până în cele mai ascunse camere ale puterii din marile capitale ale lumii.

 
Ne face plăcere să vă prezentăm un videoclip în care se explică limbajul folosit în cazul amenințării cu un atac nuclear. Sunt cuvintele pe care le folosește și Ken Follett în romanul Niciodată:

De asemenea, vă prezentă, două fotografii realizate de autor în timpul vizitei la buncărul nuclear secret Kelvedon Hatch. Pentru acestea, vă rugăm să asociați creditul: Peter Ritson and Kelvedon Hatch Nuclear Bunker.

Niciodată/ Never va fi publicat în SUA și Marea Britanie pe 9 noiembrie, și în aceeași zi și în România, în cadrul Editurii Rao.

 

Cartea ”Niciodată” se găsește la precomandă pe raobooks.com!

Cărțile autorului Ken Follett pot fi comandate de pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, librariadelfin.ro, emag.ro, dol.ro

 

Spune-ți părerea!