Delicatese Literare
Recenzii

Domino de Lucian Dragos Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu, Editura Tritonic – recenzie

Domino

Lucian Dragos Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu

Editura Tritonic

An apariție: 2017
Colectie: Thriller and Mystery
Nr. pagini: 132
Până acum, și-au rezolvat singuri cazurile.
Dar unele rețele sunt greu de distrus.
Pentru prima dată, Tony Demetriade (seria Stelian Munteanu), Marian Ducă (seria Vagabond), Anton lordan (În mintea comisarului), Ovidiu Danelescu (Fete în roșu și altepovestiri polițiste) și Sergiu Manta (seria Sergiu Manta) își unesc eforturile pentru a rezolva un caz care poartă cititorul de la granița cu Serbia până la Marea Neagră.
DOMINO ESTE O CARTE CARE REUNEȘTE PERSONAJE CREATE DE CINCI AUTORI ROMÂNI.
LUCIAN-DRAGOȘ BOGDAN – este autor de literatură SF, polițistă și de dragoste. Marian Ducă este personaj secundar în seria Vagabond, din care au apărut până acum romanele: Vânătorii de capete (2016), Apărarea sicilina (2017).
BOGDAN HRIB – este editor la Tritonic și autor de literatură mystery și thriller. Polițistul Tony Demetriade a apărut pe parcursul seriei Stelian Munteanu, care cuprinde cinci romane și un volum de povestiri: Filierea grecească (2007), Blestemul manuscrisului (2008), scris în colaborare cu Răzvan Dolea, Somalia, Mon Amour (2009), scris în colaborare cu Sofia Matei, Ucideți  generalul (2011), 3+1(2014) – volum de povestiri, Patimile doamnei ministru (2016).
ANAMARIA IONESCU – este autoare de literatură polițistă. Sergiu Manta este protagonistul seriei omonime, care include până acum romanele: Nume de cod Arkon (2014), Zodiac (2016).
TEODORA MATEI – este autoare de literatură SF, polițistă și de dragoste. Personajul ei, Anton Iordan, a debutat în volumul: În mintea comisarului (2017).
DANIEL TIMARIU – programator de profesie, iar din 2014 și scriitor de literatură SF & Fantasy. Ovidiu Danelescu e personaj în  volumul de povestiri mystery&thriller „Fete în roșu și alte povestiri polițiste”. 
Pentru mine, DOMINO a fost colajul perfect, gura de aer proaspătă, cartea potrivită la momentul acesta… Singurul regret pe care l-am avut e că s-a terminat prea repede. Cartea, deși este subțirică, abordează subiecte foarte delicate și de mare amploare cum ar fi traficul de droguri și de persoane. Povestea este structurată pe mai multe subcapitole, fiecare aparținându-i unui scriitor. Aceștia au colaborat minunat, s-au completat unul pe celălalt și au scris o poveste frumoasă, intrigantă și plină de acțiune.
Pe parcursul cărții vom urmării evoluția cazului, unde, pentru prima dată, Tony Demetriade, Marian Ducă, Anton lordan, Ovidiu Danelescu și Sergiu Manta își unesc forțele  pentru rezolvarea lui. Uciderea a trei femei dă bătăi de cap celor implicați în rezolvarea cazului, iar adevărul stă ascuns unde nu te aștepți.
Moșul se opri din povestit pentru că nu mai putea să-și rețină lacrimile. Sergiu Manta păstra tăcerea și își pleca privirea ca într-un omagiu mut. Pentru că omul nu mai spunea nimic, agentul sparse liniștea apăsătoare.
– Și ce vrei să fac eu?
– Să-l pedepsești pe vinovat. Am aflat cine e.
– Cum?
– Un om ca mine are tot felul de conexiuni. E inevitabil, în branșa asta. În vestul țării și în Serbia lucrez cu un puști, Milan. El mă ajută să plasez marfă. Și tot el și un preot de prin zonă încearcă să ajute fetele astea ajunse în impas.
– Adică un traficant cu principii? Întrebă Sergiu cu neîncredere.
– Nu e un traficant. E un băiat care ar fi fost un artist dacă familia lui de mafioți sârbi nu l-ar fi forțat să intre în afacerile astea. E un om ca mine și ca tine. Nu se ascunde de un război, dar are limite în a face rău. Și, în plus, postura ta de asasin plătit nu prea cred că-ți permite să faci aprecieri morale.
Sergiu își mângâie părul roșcat tuns militărește și-și mușcă buzele. Alții rezolvaseră cazul, dar rămăseseră și resturi.
Recomand cu cea mai mare căldură cartea Domino, veți avea parte de o aventură ce vă va purta de la granița cu Serbia până la Marea Neagră, însoțindu-i pe protagoniștii poveștii, pe urmele unui caz complicat.

Mulțumim Editurii Tritonic pentru cartea Domino primită pentru recenzie!

Cartea poate fi comandată de pe tritonic.ro,  libris.ro, elefant.ro, librărie.net.

Recenzii Editura Tritonic

Recenzii și prezentări cărți autori români

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *