Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Domnul Zăpadă de Kate Westerlund, Eve Tharlet, Editura DPH – recenzie

Domnul Zăpadă

(Mr. Hollyberry’s Christmas Gift – 2018)

Kate Westerlund, Eve Tharlet

Editura DPH

Nr.pagini: 32

An apariție 2018

O poveste încântătoare de Crăciun.
Întotdeauna este ceva magic la fulgii care cad în noaptea de Ajun, dar adevărata magie se întâmplă atunci când Domnul Zăpadă își înclină elegantul lui joben. Dorințele unei fetițe timide și ale unei pisicuțe făcute din zăpadă dau viață unei povești gingașe și liniștitoare în care se leagă prietenii minunate.
Kate Westerlund și Eve Tharlet au creat o poveste care are toate șansele să devină o poveste clasică a minunilor de Crăciun.

Domnul Zăpadă este o carte încântătoare, gingașă și plină de speranță, superb ilustrată, care reușește să te introducă în atmosfera magică a Crăciunului. Scrisă într-un stil ușor de înțeles, cu desene extrem de sugestive, cartea reușește să înflăcăreze imaginația copiilor, fiind o lectură foarte potrivită pentru Ajunul Crăciunului. Câteodată, miracolelele chiar se produc…
Două surori, Lisi și Nora, au făcut, ca în fiecare an, un elegant om de zăpadă, punându-i un joben și un fular roșu, intitulându-l Domnul Zăpadă. Și, pentru ca acesta să nu se simtă singur, au construit și o pisicuță drăgălașă alături.

După ce surorile au intrat în casă, vesele și dornice să le împărtășească părinților lor isprăvile făcute, pe lângă omul de zăpadă a trecut Alisa, o fetiță timidă și singuratică, ce tocmai ce se mutase în zonă după ce tăticul ei își găsise un nou loc de muncă. În timp ce îl admira pe Domnul Zăpadă, Alisa a remarcat adorabila pisicuță de alături, zicând cu multă nostalgie că și-ar fi dorit să primească drept cadou de Crăciun o pisicuță adevărată, aidoma aceleia din zăpadă, pe care ar fi botezat-o Fulguț.

Pisicuța a auzit-o bucuroasă și a declarat că i-ar plăcea acel nume, însă fetița nu a auzit-o… Pisicuța s-a întristat, însă o pasăre care trecea pe acolo i-a spus să nu fie dezamăgită, întrucât glasul lor nu poate fi auzit decât de cei care aud și când cade un fulg de nea…
Totuși, pisicuța era în continuare tristă. Și-ar fi dorit mult să devină o pisicuță adevărată și să fie cadoul de Crăciun al Alisei, cu care să se poată juca apoi. Însă pisicuța nu aflase despre un mare secret. În Ajunul Crăciunului, fulgii care cădeau erau magici, iar dorințele de Crăciun pot deveni realitate.

Și, întrucât era chiar perioada potrivită din an, luna a început să lumineze puternic, vântul dansând în jurul Domnului Zăpadă, stârnind o rafală de fulgi în jurul acestuia.
Desenul este extrem de sugestiv, parcă vezi aievea dansul magic al fulgilor de zăpadă, luminați feeric, provocându-te parcă să-ți pui și tu propria dorință de Crăciun…

Deși Lisi și Nora construiseră pisicuța pentru a-i ține de urât Domnului Zăpadă, acesta a realizat că Alisa avea nevoie de un prieten mult mai mult decât el. Astfel, pentru ca miracolul să se poată produce, Domnul Zăpadă și-a scuturat jobenul deasupra pisicuței, iar fulgii au căzut peste aceasta, strălucind și licărind de parcă erau praf de stele. Ca prin farmec, pisicuța s-a transformat într-una adevărată, purtând numele de Fulguț, exact ca în dorința Alisei.

Alisei nu îi venea să-și creadă ochilor când a găsit, în dimineața de Crăciun, un coșuleț sub brad, în care se afla Fulguț, pisicuța mult dorită.

Să se fi produs oare un miracol? Plină de curiozitate, Alisa a alergat la casa celor două surori, unde o văzuse prima dată pe Fulguț, constatând că acolo nu mai era decât Domnul Zăpadă. Mai mult, pentru ca miracolul să fie desăvârșit, Alisa a câștigat și două noi prietene – pe Lisi și Nora, care tocmai ieșiseră din casă.
Într-o liniște totală, în care puteai auzi și cum se așează și un singur fulg de nea, cele trei fetițe au auzit și mesajul Domnului Zăpadă, cel care contribuise din plin la realizarea miracolului: ”CRĂCIUN FERICIT, COPII!”

O carte despre miracole și despre importanța prieteniei și a speranței! O recomand cu drag copiilor, dar și părinților și bunicilor deopotrivă!

Mulțumim Editura DPH pentru cartea Domnul Zăpadă oferită pentru recenzie!

Cartea Domnul Zăpadă de Kate Westerlund, Eve Tharlet poate fi comandată pe edituradph.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

 

9 Comments

Spune-ți părerea!