Delicatese Literare
Recenzii

Dorință de Helen Hardt, Editura TREI, Colecția Eroscop – recenzie

Dorință

(Craving – 2016)

Helen Hardt

Editura TREI

Colecția Eroscop

Anul apariţiei: 2019

Nr. de pagini: 296

Traducere de: Irina Borțoi

Al doilea volum din Saga Frații Steel (Steel Brothers Saga)

1. Dorință – Editura Trei – Craving – 2016
2. Obsesie – Editura Trei – Obsession – 2016 – recenzie
3. Possession – 2016
4. Melt – 2016
5. Burn – 2017
6. Surrender – 2017
7. Shattered – 2017
8. Twisted – 2017
9. Unraveled – 2018
10. Breathless – 2019
11. Ravenous – 2019
12. Insatiable – 2019
             13. Fate – 2020
            14. Legacy – 2020
           15. Descent – 2020
           16. Awakened – 2020
           17. Cherished – 2021
           18. Freed – 2021
Helen Hardt este autoarea bestseller New York Times, USA Today și Wall Street Journal a seriilor Blood Bond, Steel Brothers, The Cougar Chronicles și colaborează cu Meredith Wild pentru seria Misadventures. Helen Hardt a scris prima poveste la șase ani și nu s a mai oprit de atunci. În afara faptului că este o premiată autoare de cărți romantice contemporane și istorice, precum și de romane erotice, este mamă, are centura neagră la Taekwondo, e obsedată de gramatică, adoră vinul roșu și înghețata Ben and Jerry’s. Scrie de acasă, din Colorado, unde locuiește cu familia ei. Lui Helen îi place foarte mult să asculte opiniile cititorilor ei.
După ce a fost părăsită la altar, Jade Roberts caută alinare la prietena sa cea mai bună, Marj, care locuiește alături de frații ei la o fermă din Colorado. Cu inima încă sfâșiată de fostul logodnic, Jade nu se așteaptă să fie atrasă atât de curând de un alt bărbat, fratele nesuferit al lui Marj.
Talon Steel n a putut depăși niciodată o suferință teribilă din copilărie și se mulțumește cu orice cucerire, fără să se implice în vreo relație. Însă Jade Roberts apare în viața lui și îi strică echilibrul fragil. E frumoasă, generoasă, iar dorința pe care o simte pentru ea îl acaparează cu totul.
Pasiunea celor doi îndrăgostiți explodează… însă secrete îngropate demult amenință să îi despartă.
„Ne pare rău, Christian Grey, a apărut un nou cuceritor în oraș. Numele lui e Talon. Talon Steel.“ – Booktopia
„Hardt ne dăruiește o nouă serie, cu cowboy duri și partide incendiare de sex. Chimia dintre Talon și Jade încinge paginile.“ – RT Book Reviews
„Secretele întunecate și realitatea tulburătoare sunt fundalul unei iubiri incan¬descente, într o poveste care îi va face pe cititori să se roage pentru un miracol.“ – Pretty Little Books

Un prim volum incendiar dintr-o serie romantic erotică de mare succes, o poveste intensă, personaje charismatice, emoții și sentimente puternice, deși ținute în frâu…
După niște lecturi foarte frumoase din genul romantic -erotic (Mărturisirea de Jodi Ellen Malpas și trilogia Casa Păcatelor de Elizabeth Naugthon), eram curioasă și nerăbdătoare să descopăr povestea din „Dorință” ❤
Îmi plac poveștile romantice, îmi plac si cele romantic-erotice și mă așteptam să-mi placă Dorință de când am citit sinopsisul. Am admirat și coperta foarte frumoasă.
Subiectul e foarte ofertant – două suflete distruse, doi oameni aparent incompatibili atrași unul de altul în ciuda propriilor voințe, între care stau ziduri de secrete ce par de netrecut –, îmi place acest gen de povești, iar autoarea știe cum să-și atragă cititorii prin stilul de scriere și construcția personajelor și dialogurilor.
Odată ce începeți cartea, așteptați-vă să nu o puteți lăsa din mână până la final, captivați de povestea lui Talon și Jade. Ambii au ziduri construite în fața celorlalți, amândoi au fost răniți și umiliți, unul mult mai mult decât celălalt, și și-au protejat inimile pentru a nu se îndrăgosti. Dar atracția explozivă pe care o simt unul față de celălalt se transformă într-un sentiment pe care nici unul nu vrea să îl accepte sau recunoască…
Povestea este spusă la persoana întâi, alternativ, din perspectiva celor doi protagoniști: Jade și Talon.
Jade Roberts este o tânără frumoasă și deșteaptă, de profesie avocat (dăduse examenul de admitere în barou și aștepta rezultatele). Fusese crescută de tatăl ei, după ce mama – un celebru fotomodel – îi părăsise pentru cariera sa.
Pe plan personal, lucrurile o luaseră razna de curând, când fusese părăsită în fața altarului de Colin – cel ce îi era iubit de șapte ani – spre totala ei umilință, dar nu și disperare, căci relația lor se răcise în ultimul timp, continuând-o în virtutea inerției. Însă astfel dispar și perspectivele ei de angajare la firma tatălui lui Colin, după cum era făcut planul.
În această situație, Jade acceptă invitația celei mai bune prietene a ei, Marjorie, de a se muta în Colorado și a locui la ferma acesteia împreună cu ea și fratele ei mijlociu, Talon, până reușește să se pună pe picioare.
Când ajunge la aeroport este întâmpinată de fratele prietenei sale. Marjorie nu a putut s-o aștepte, așa că l-a rugat pe fratele ei, Talon, să se ducă să o ia și să o aducă la fermă. Marjorie avea trei frați – unul mai atrăgător decât altul, iar Talon era mijlociul. Pe ceilalți doi – Jonah și Ryan – Jade îi cunoștea, dar pe Talon acum îl întâlnea prima dată. Iar chimia pe care a simțit-o a fost instantanee.
– Tu ești Jade? A întrebat el cu un glas răgușit.
Am încuviințat, incapabilă să vorbesc. Talon Steel era un zeu încarnat. Inima îmi bubuia să-mi spargă pieptul. Cum puteam să fiu atât de atrasă de un bărbat când, într-un univers paralel, ar fi trebuit să fiu măritată acum cu altul?
Talon a servit în armată și a văzut lucruri pe care nu și le-ar fi dorit. De asemenea, suferea de o traumă din copilărie, când a fost abuzat. Frații lui știau acest lucru dar Marjorie habar nu avea, fiind mult prea mică atunci când s-a întâmplat.
El a fost grav rănit sufletește, poate chiar iremediabil, iar demonii din trecut se iveau în cele mai neașteptate momente, provocându-i atacuri de panică. Nu știe să arate și să-și gestioneze emoțiile și sentimentele și refuză categoric să apeleze la un psiholog.
Revenind la Jade, aceasta, în așteptarea rezultatului de la examenul de intrare în barou, încearcă să nu fie o povară prietenei sale, desi nu se punea problema, și se angajează la plantația de viță de vie a fratelui mai mare, aflată în apropriere.
Cât despre relația dintre ea și Talon, nu se puteau evita cu desăvârșire, locuind în aceeași casă, mai ales când ambii aveau probleme cu somnul și se întîlneau pe teritoriul ”neutru” al bucătăriei, în miez de noapte. Prima data când Jade a coborât să-și facă un ceai, l-a găsit pe Talon stând pe întuneric la masa din bucătărie, cu un pahar neatins de apă rece în față.
„Părul îi era dezordonat și sexy, și și-a trecut degetele prin el, ciufulindu-l și mai mult. Ochii negri superbi îi erau adânciți în orbite încercănați.
– Î… îmi pare rău că nu poți să dormi, am zis eu.
Și-a dres glasul.
– Nu e cazul. Nu dorm niciodată.
Așa ceva nu era posibil. Toți oamenii trebuie să doarmă. Dar, din nou, nu aveam de gând să insist.
– De obicei nu mi-e greu, am spus eu, dar prima noapte într-un pat nou e întotdeauna dificilă pentru mine. Sunt sigura că mâine noapte n-o să am nicio problemă.
– Da, o să fie ok. Demonii din casa asta nu au cum să ajungă la tine, a spus Talon, strângând din buze.
Demoni? Despre ce naiba vorbea? Probabil avea coșmaruri de când fusese în Marină. Poate suferea chiar de tulburare de stres post traumatic. Oare făcea terapie? Sigur nu era treaba mea să întreb.
– Nu prea am demoni. Decât, sigur, fostul meu logodnic, care m-a umilit complet acum o săptămână și ceva.
Talon ridica sprâncenele. Oare îi stârnisem interesul?
– Sunt sigur că a fost greu.
Tonul lui m-a descurajat. Desi părea să fie sincer, se simtea și o întepătură. O notă de sarcasm? Nu eram sigură ce voia să spună cu remarca asta, așa că am decis să o iau așa cum era.
– Sincer, sunt mai degrabă jenată. Nu prea cred că mai eram îndrăgostiți. Am fost împreună toți cei patru ani de colegiu la Denver, apoi eu am rămas și am făcut Dreptul, iar el a plecat la New York să facă un stagiu la firma tatălui lui. Cumva am reușit s-o facem să meargă, dar relațiile la distanță sunt grele. Dacă privesc în urmă, n-ar fi trebuit să rămânem împreună.
Talon s-a ridicat.
– Sunt sigur că o să-ți fie bine. Crede-mă, ar putea fi mult mai rău.”
De aici până a ajunge împreună în dormitor nu a fost decât un pas. Pe care l-au făcut.
Și-au spus că e doar sex și doar pentru o noapte, iar el a avertizat-o că nu se va repeta și în nici un caz nu se va implica afectiv. Dar, cum socoteala de acasă nu potrivește cu cea din târg, o singură partidă de sex n-a fost de ajuns pentru nici unul din ei, iar foamea unuia de celălalt părea că nu poate fi potolită. Bineînțeles, totul era clandestin, căci nu doreau să afle nimeni despre ceea ce se întâmpla între ei. Iar scenele lor de sex sunt absolut incendiare, sex nebun, fierbinte, limbaj murdar, totul explicit și foarte intens.

În dormitor, el e un mascul Alpha perfect, înalt, întunecat, extrem de sexy și un amant generos. Însă la lumina zilei, Talon e nu doar distant (felul lui de a fi cu toată lumea era la fel, era rezervat și taciturn), ci o respinge de-a dreptul, dându-i chiar de înțeles în câteva rânduri că nu e binevenită la fermă.
Lucrurile vor lua o întorsătură neașteptată odată cu apariția în pragul casei a lui Collin, fostul logodnic al lui Jade. Va urma un atac violent – presupuneți probabil cine pe cine va ataca – soldat cu acuzații și o arestare. Nu vă spun mai multe.
Fragmentele cele mai emoționante din carte, de-a dreptul copleșitoare, sunt cele în care, din frânturile de amintiri ale lui Talon, aflăm ce i s-a întâmplat în copilărie. A fost răpit, închis și violat în mod repetat de trei animale cu chip de om. Purtau cagule pe față, iar el nu-și aducea aminte decât semnul distinctive al unuia din ei: un tatuaj colorat cu o pasăre Phoenix. Talon îl salvase pe fratele lui mai mic, care reușise să fugă, iar fratele mai mare își reproșa și acum că nu fusese acolo să îl poată ajuta, așa că cei trei frați erau uniți prin fire invizibile de vină, acuzații nerostite și regrete.
Însă se pare că acesta nu era singurul secret din viața familiei Steel, iar la rândul ei Marjorie va realiza cu stupoare că în jurul nașterii sale e un mister, ca și în jurul sinuciderii mamei sale. Nu vom afla însă în acest volum răspunsul la întrebările care o vor frământa.
Nu prea avem parte de romantism în acest volum, deși avem parte de sentimente puternice. Cum și le vor gestiona cei doi protagoniști și cum se va derula relația lor, rămâne să aflați. Finalul, dramatic, ne lasă cu ochii-n soare, mai ales că avem parte de câteva revelații care ne fac să stăm ca pe jar în așteptarea volumului următor. Avem totuși bonus la final un fragment din volumul următor, Obsesie.
Urmărind construcția seriei, am observant că povestea lui Jade și a lui Talon e cuprinsă în primele trei volume, în următoarele fiind povestea celorlalți frați. Sper să se traducă mai repede, astfel încât, seria având 18 volume, să nu treacă ani de zile până vom putea s-o citim pe toată.
O poveste fierbinte, o lectură ideală de vacanță. Mi-a plăcut, o recomand!

Cărțile autoarei Helen Hardt pot fi comandate pe edituratrei.ro, librex.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, dol.ro

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

 

19 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *