Delicatese Literare
Prezentari carti

Dragonul de gheata de George R.R. Martin, Editura Nemira, Colectia Nemi

Dragonul de gheata

George R.R. Martin

Editura Nemira

Colectia Nemi
An aparitie: 2017
Format: Hardcover
Numar pagini: 120
Vârsta: 10+
Traducator: Ruxandra Toma
Titlu original: The Ice Dragon

 

Dragonul de gheață este o poveste încântătoare despre curaj și sacrificiu pentru tinerii cititori, dar și pentru adulți, scrisă de popularul autor al seriei Cântec de gheață și foc, G.R.R. Martin. Iar ilustrațiile splendide ale artistului Luis Royo îmbogățesc această poveste captivantă și emoționantă a unei tinere fete și a dragonului sau.
În lumea din Cântec de gheață și foc dragonul de gheață este o creatură legendară și înfricoșătoare, întrucât niciun om nu a reușit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul sau pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu și un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheț pe care toată lumea, chiar și Bătrânii, și-l amintesc.
Adara nu mai ținea minte când a văzut pentru prima oară dragonul de gheață. Părea că a fost dintotdeauna prezent în viață ei, o strălucire îndepărtată pe când se juca afară, în zăpadă, mult timp după ce ceilalți copii plecaseră la casele lor goniți de frigul muşcător. Când avea patru ani l-a atins, iar la cinci ani a zburat prima oară pe spatele lui înghețat. Apoi, când a împlinit șapte ani, într-o zi liniștită de vara, dragoni fioroși s-au abătut în zbor deasupra fermei liniștite în care locuia Adara.
Iar legendele spun că doar un copil al iernii – și dragonul de gheață care ține la el – pot salva lumea de la distrugere.
Dragonul de gheață se petrece în același univers din seria Cântec de gheață și foc de G.R.R. Martin, care stă la baza serialului de succes HBO, iar acest volum de colecție minunat ilustrat va fi, în mod sigur, pe placul fanilor.
Sursa: Editura Nemira

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *