Delicatese Literare
Recenzii

Dragoste și mătase albă, seria Salem vol.1 de Corina Cindea – recenzie

Dragoste și mătase albă 

Corina Cîndea

332 pagini

  • Seria Salem

1. Dragoste și mătase albă – Editura Librex
2. Pasiune și satin roșu – Editura Hathor – recenzie
3. Iubire și catifea albastră – Editura Hathor – recenzie

“Salem. Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.

Logan Savage. Un contract îl aduce în Salem și totul se schimbă pentru el.

Obișnuit să nu stea prea mult într-un singur loc, să nu se atașeze de nimeni și de nimic, atunci când o întâlnește pe Faith Dalton, Logan se trezește prins într-un vârtej de întâmplări și sentimente ciudate care îi răscolesc existența și îl fac să se întrebe dacă nu cumva există, totuși, o soartă sau un destin pentru fiecare dintre noi.

O glumă îți poate schimba viața?

Uneori, da.

Iar dacă totul se întâmplă în Salem, atunci povestea capătă sens…” 

Dragoste și mătase albă este o carte romantică fermecătoare, caldă, cu mult umor, momente fierbinți și un strop de paranormal, care dă un plus de savoare.

Deși replicile spumoase și duelurile verbale dintre personajele cărții m-au făcut să pufnesc în râs de multe ori, cartea abordează și multe teme serioase.

De multe ori, greșelile tinereții ne urmăresc peste ani  și am da orice să putem întoarce timpul înapoi să îndreptăm faptele de atunci. Din păcate, acest lucru nu este posibil, astfel că trebuie să faci eforturi serioase pentru a corecta efectele acestora.

După o trădare dureroasă în dragoste, reacția firească este să devii sceptic și să nu mai ai încredere în nimeni. Dar, pentru a-ți oferi o șansă la fericire, trebuie să-ți asculți instinctele și să riști să-ți pui din nou inima în joc.

Iar  când simți că ți-ai întâlnit adevăratul suflet pereche, merită să faci orice efort pentru posibilitatea unei vieți trăite împreună.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva personajelor principale ale cărții, Logan și Faith, oferindu-ne ocazia să înțelegem mai bine sentimentele, motivațiile, temerile și speranțele acestora.

Logan, Quinn și Declan erau trei buni prieteni și colegi de echipă, uniți de o greșeală asemănătoare din trecut. În urmă cu patru ani, pe când erau studenți, fiind deosebit de inteligenți și mânați de teribilismul specific vârstei, se distraseră accesând bazele de date ale Pentagonului și altor agenții guvernamentale, printre care și NASA. Deși nu avuseseră niciun folos material din activitatea lor, fapta era o infracțiune grav pedepsită de lege. Din fericire, li se oferise o alternativă la anii grei de pușcărie și anume să semneze un contract pe termen nelimitat cu o agenție guvernamentală, urmând să execute sarcini în numele acesteia și anume să descopere hackerii care spărgeau bazele de date și să refacă sistemele de securitate ale instituțiilor afectate. Cei trei se agățaseră cu ambele mâini de șansa miraculoasă oferită și, o perioadă, părea că duceau o viață perfectă, făcând ceea ce le plăcea, câștigând o grămadă de bani, călătorind mult și având nenumărate aventuri în locurile unde ajungeau.

Venirea în micul orășel Salem din Oregon avea să aducă o cotitură decisivă în destinul lor, conștientizându-i că schimbaseră de fapt o închisoare cu alta, contractul semnat limitându-le drastic opțiunile.

Imediat ce au intrat în Salem, Declan a și ochit o roșcată apetisantă și s-a repezit să o vrăjească, cerându-i să-l îndrume spre o stradă inexistentă, sperând să-i intre repede în grații, roșcatele fiind slăbiciunea lui. Și-a găsit însă repede nașul, focoasa fată punându-l repede la punct!

”- Nu există strada asta! Îi răspunde femeia după o scurtă ezitare, iar vocea joasă și extrem de senzuală mă face să ridic din sprâncene. De când vii?

– De când? rânjește Declan. Poate de unde!

– Nu! De când? Continuă femeia și îi putem auzi și noi, de la distanță, ironia din voce, iar rânjetul lui Declan dispare treptat, lăsând loc confuziei. Ești călător în timp?”

Văzându-l confuz, roșcata îl lămurește repede că numai un călător venit din timpuri trecute nu ar fi auzit până atunci de GPS.

”- GPS? întreabă el pe un ton derutat, de parcă ar fi pentru prima oară când ar auzi de așa ceva.

– Global Positioning System, îi spune roșcata extrem de rar, ca și cum i-ar explica unui tâmpit. E un program care… Stai! strigă atât de brusc încât Declan tresare. Ai auzit de telefon mobil? Oh, văd că ai unul în buzunar! arată cu degetul către el. Se folosește la altceva decât să îți umpli partea din față a pantalonilor cu el! Mă rog, bănuiesc că tu ai nevoie și de asta, adaugă chicotind, dar te sfătuiesc să încerci să găsești cu el strada pe care o cauți. Asta în cazul în care nu ai găsit statul. Sau continentul! începe să râdă, apoi îl depășește pe Declan, văzându-și de drumul ei în timp ce prietenul nostru rămâne blocat câteva secunde bune.”

Uluit de aplombul fetei, Declan rămâne complet fără replică, spre hazul nebun al prietenilor lui. Încercând să-și aline demnitatea rănită, Declan găsește repede o explicație: fata sigur era vrăjitoare și l-a hipnotizat cu privirea ei intensă.

”- Vă jur că e vrăjitoare! e primul lucru pe care-l spune Declan și deja nu mai pot, hohotele provocându-mi deja dureri de burtă. M-a țintuit cu ochii ăia mari și nu am mai putut scoate nici un sunet, se justifică el, clătinând uluit din cap, iar când am vrut să mă mișc… Era ca și cum o forță mă ținea pe loc!”

Peripețiile celor trei nu se opresc aici. La scurt timp după aceea, mașina lor intră în coliziune cu o alta, pe care o avariază ușor. Din mașina lovită ies trei amazoane înfuriate, toate superbe: roșcata de mai înainte, o brunetă cu ochi albaștri fascinanți și o șatenă atrăgătoare, toate având un corp tonifiat, bine lucrat.

Bruneta, de care Logan se simte atras ca de un magnet, îl ia imediat în primire.

” – Voi sunteți măcar de pe planeta asta? întreabă bruneta ironică, iar întrebarea ei mă face să înțeleg că roșcata le-a povestit de întâlnirea cu noi.”

Însă, de data aceasta, Logan nu îi mai vine să râdă. Era una când prietenul lui fusese lăsat fără cuvinte, dar cu totul altceva atunci când și el era pus în aceeași oală cu el, astfel că se grăbește să-i dea replica.

”-  Nu, suntem dintr-o altă galaxie, vrem să vă invadăm, iar voi tocmai ne-ați avariat nava spațială! spun cât se poate de serios.”

Bruneta nu se pierde cu firea, ironizându-l. Mai mult, gesturile ei par să provoace efecte inexplicabile, lăsându-i pe cei trei cu gura căscată.

”- O, hai că nu e chiar așa de grav! spune cu o voce atât de senzuală încât îmi produce un gol  în stomac. Din mașina noastră iese fum, face un gest cu mâna spre bolidul negru și, ca prin minune, aburul sau fumul sau ce era, se oprește brusc din a mai apărea de sub capotă. Iar nava voastră spațială… e doar puțin îndoită, nu a pierdut nimic! și repetă gestul cu mâna, de data aceasta înspre mașina noastră.

Exact în acel moment, oglinda aflată lângă portiera mea se desprinde de parcă ar fi fost retezată de o lovitură invizibilă și se sparge cu zgomot când atinge asfaltul.”

Concluzia lui Declan e clară. După părerea lui, renumele orașului avea un sâmbure de adevăr și aici chiar trăiau urmașele vrăjitoarelor care scăpaseră să fie arse pe rug.

”- Și asta e vrăjitoare!”

În curând, cei trei mai descoperă o coincidență uluitoare. Casa pe care o închiriaseră ei, pe strada Miracolelor nr. 13 era vecină cu cea a lui Faith, fermecătoarea brunetă. Prietenele ei veneau adesea să petreacă timpul împreună cu ea, April fiind șatena, iar Piper roșcata.

După o perioadă amuzantă în care cele două grupuri de prieteni își fac tot felul de șotii unii altora, se produce un eveniment tensionant, cu implicații profunde. În timp ce se aflau cu toții într-un bar și se tachinau reciproc, apare un tânăr la vederea căruia Faith se încordează brusc. Logan descoperă în curând că era Nathan, fostul logodnic al lui Faith, de care se părea că aceasta nu se despărțise în condiții amiabile, dar care părea hotărât să o recâștige. Faith îl ia prin surprindere pe Logan zâmbindu-i galeș și pretinzând că el era noul ei logodnic. Logan este asaltat de o furtună de sentimente: gelozie, dorință de a o proteja și ceva mult mai puternic și nedefinit, care îl răscolește.

”Dar un lucru îl știu cu siguranță: în această clipă, aș da orice ca zâmbetul pe care mi-l acordă să fie sincer!”

Fără să ezite, intră în jocul ei, înfruntându-l pe Nathan și găsind imediat o explicație pentru lipsa inelului de logodnă.

”- A trebuit să-l scoată, spun ce îmi trece prin minte. I se mai umflă degetele câteodată și o strânge. Din cauza sarcinii, înțelegi?”

Deși jucaseră teatru amândoi, Logan a realizat că și-ar fi dorit ca totul să fi fost real. Împins de un impuls irezistibil, îi iese din ce în ce mai des în cale lui Faith. În același timp, nopțile îi sunt dominate de visuri erotice cu aceasta. Mai mult, în curând se va lămuri că decorul pe care îl visa în fiecare noapte era cât se poate de real. Dintr-un amănunt semnificativ, Logan își dă seama că era ceva în neregulă cu Faith și pătrunde în casa ei, descoperind-o pe aceasta în pat, mistuită de febră.

”Ochii îmi privesc uluiți camera care îmi este atât de cunoscută, de la mobilier și până la șemineul aflat într-un colț, deși știu cu siguranță că este pentru prima oară când pășesc în ea. Și se opresc pe patul care ocupă o bună parte din încăpere.

Același pat uriaș cu baldachin pe care l-am visat de când am ajuns în Salem. Aceleași așternuturi de mătase albă.

Iar în mijlocul lui, cu părul negru, lung și împrăștiat pe pernă, doarme Faith.

Exact ca în visele mele!”

Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani în casa lui Logan și ale cărei vrăji și poțiuni magice ajutaseră multe persoane să-și găsească adevărata dragoste.

”- Știu doar că, de-a lungul timpului, toți cei care au locuit în casa lui Simone și-au găsit sufletul pereche. Au avut povești uimitoare de iubire și toți au ajuns să fie fericiți.”

Logan a realizat că o iubea profund pe Faith și că își dorea o relație adevărată, de durată, cu aceasta, în ciuda faptului că nu o putea avea.

”Fiindcă, la atracția care este între noi, ori stăm departe unul de celălalt, ori ardem împreună. Cale de mijloc nu există.”

Din păcate, greșelile trecutului îl înrobiseră cu lanțuri grele, deși invizibile, pe Logan, care nu avea libertatea propriilor decizii, poposind pentru scurt timp în fiecare loc unde era trimis, doar până își rezolva misiunea și neavând nicio idee unde va trebui să plece apoi.

”Înjur din nou în sinea mea și, pentru prima oară, aș vrea să dau timpul înapoi. Să nu mai fac prostiile pe care le-am făcut.”

Prea îndrăgostit de Faith, Logan nu se poate ține departe de ea dar, în același timp, nu i se pare corect să o inducă în eroare. Își deschide sufletul în fața ei, mărturisindu-i toate greșelile lui și conștientizând-o că orice relație dintre ei nu poate fi decât pe termen scurt.

Faith suferise mult în trecut, descoperindu-și logodnicul în brațele altei femei. Cu orgoliul și încrederea zdruncinate, nu mai dorea să se implice prea curând în altă relație, dar Logan, cu ochii lui verzi scânteietori și replicile lui jucăușe i se strecurase încetul cu încetul în suflet.

Tandrețea și grija cu care o înconjura Logan i-au redat lui Faith încrederea în ea și i-au alinat sufletul rănit, astfel că, fie și pentru un scurt timp, nu-și poate refuza bucuria unei relații cu el.

Relația dintre ei e foarte intensă și pasională, amândoi realizând că nu mai pot renunța unul la celălalt, fiind hotărâți să lupte pentru șansa lor la fericire indiferent de riscuri.

Părea o misiune imposibilă, dar destinul, prin mesagerii lui speciali, îți poate oferi uneori oportunități neașteptate.

Evenimentele se precipită, Logan îl pune la punct pe Nathan, hackerul pe care îl căutau în Salem se dovedește a fi o surpriză neașteptată, persoane din trecutul lui Logan își fac apariția, iar cei doi vor acționa fiecare, în felul lui, pentru a-și oferi posibilitatea unei vieți trăite împreună, trecând cu brio proba încrederii reciproce și fiind dispuși la orice sacrificiu de dragul celuilalt.

”- Nu puteam să înțeleg cum pot avea asemenea vise cu tine când tu, la fiecare întâlnire, nu făceai decât să mă ironizezi și să îmi ceri să păstrez distanța. Nici nu mi-am dat seama când m-am îndrăgostit de tine! continuă cu un glas răgușit care își face loc în mine, țopăind totul în calea lui. Însă ador firea ta bătăioasă la fel de mult ca și felul în care te făstăcești uneori. La fel cum iubesc și faptul că, oricât ai fi de emoționată, eu sunt cel care te liniștește imediat. Modul în care îți umezești buzele de fiecare dată e un chin pentru mine, și geme adânc când eu, fără să vreau, mi le umezesc imediat, dar te iubesc mai mult decât pot spune în cuvinte!”

O carte care îți încălzește sufletul și te lasă cu o stare de bine, prima dintr-o serie ale cărei volume viitoare se anunță la fel de savuroase!

Abia aștept să descopăr și povestea lui Declan și Piper, între care se declanșa un întreg foc de artificii când se găseau unul în preajma celuilalt, și a lui Quinn și April, un cuplu ce se anunță de un farmec aparte.

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

Cartea Dragoste și mătase albă poate fi comandată pe site-ul www.editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

29 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *