Delicatese Literare
Prezentari carti

Dragoste și onoare de Mary Jo Putney, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Dragoste și onoare

(Once Dishonored – 2020)

Mary Jo Putney

Editura Litera/ Lira

Colecția Cărți Romantice

Traducere: Cristina Radu

1. Ispășire prin iubire – Once a Soldier – 2016 – prezentare
2. Rebelul de altădată – Once a Rebel – 2017 – prezentare
3. Fecioara din harem – Once a Scoundrel – 2018 – prezentare
4. Odiseea dragostei – Once a Spy – 2019 – prezentare
5. Dragoste și onoare – Once Dishonored – 2020
6. Stăpânul inimii mele – Once a Laird – 2021 – prezentare

Ca ofițer în Marina Regală, Lucas Mandeville a purtat multe bătălii, urmate de ani grei de închisoare. Întors la Londra, încearcă să refacă legătura cu lumea în care s-a născut, însă este văzut doar ca un fost prizonier care, evadând, a renunțat la lucrul cel mai de preț al unui ofițer: onoarea. Iar când este nevoit să participe la un bal alături de oameni care sunt gata să-l provoace din pricina trecutului său, și-ar dori mai degrabă să fie pe un câmp de luptă. Dar apariția unei femei care produce rumoare este pe cale să îi schimbe complet viața.

Kendra Douglas a atras dezaprobarea nobilimii printr-un divorț scandalos. Dar tocmai de aceea Lucas îi cere să danseze cu el și, mânat de o dorință neașteptată, se oferă să o ajute să-și recapete reputația. Astfel pornesc să dezlege ițele complotului care i-a distrus viața Kendrei și ajung să trăiască o dragoste la care nici nu au visat.

„Mary Jo Putney reușește, cu talentul ei îndelung exersat, să facă dintr-o poveste neverosimilă pentru epoca Regenței una credibilă pentru cititori, țesând laolaltă teme precum situația femeilor la 1800, divorțul, prietenia, războaiele napoleoniene, metodele de tratament alternative, și efectele traumei de orice fel asupra psihicului uman. O lectură antrenantă și emoționantă despre eforturile unei mame de a-și recupera fiul din mâinile unui tată rău-intenționat și despre recăpătarea nu doar a reputației și a statutului social pentru ambii protagoniști, dar și a încrederii și a stimei de sine.“ – LAURA FRUNZĂ, blogger

Citate:

„Nu-şi putea aminti când strânsese ultima dată o femeie în braţe. Și era flămând, atât de flămând! Mişcându-se cu grijă, se aplecă să o sărute, dându-i timp să se retragă. Nu o făcu. În schimb, se lipi de el şi îl luă pe după gât, apoi în profunzimea caldă a gurii ei el găsi o foame la fel ca a lui. Avea un gust aşa de dulce în timp ce se explorară unul pe celălalt!”
„Cu tine mă simt tânără, iubită şi plină de viaţă. Aici nu ne cunoaşte nimeni, călătorim fără servitori, de ce să nu împărtăşim pasiunea chiar dacă e doar pentru o noapte?
Într-un colţ întunecat al minţii, ştia că n-ar fi trebuit să facă acest pas, dar nu-i putea rezista. Trebuia să fie lipit de ea, piele pe piele, respiraţie în respiraţie.”
„Te iubesc aşa cum n-am mai iubit nici o altă femeie şi nici nu-mi pot imagina să iubesc pe altcineva aşa de mult. Îi studie faţa încântătoare, ochii scrutători ce reflectau o profundă şi caldă compasiune. Ştiu că e prea devreme. Poate că nu vei putea să mă iubeşti vreodată şi, dacă e aşa, sper că vei găsi bărbatul pe care să-l poţi iubi. Zâmbi trist. Îţi fac doar o declaraţie. Ce faci cu ea depinde doar de tine.”

Volumul ̦ de Mary Jo Putney apare la chioșcurile de presă vineri, 26 martie 2021.

Sursa: Cărți Romantice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *