Delicatese Literare
Recenzii

Dragoste sub presiune de Sandra Brown, Editura Litera, Colectia Carti Romantice – recenzie

Dragoste sub presiune (Friction – 2015) friction

Sandra Brown

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Traducerea: Laura Berteanu

404 pagini

Crawford Hunt își vrea fiica înapoi. După moartea soției sale în urmă cu patru ani, rangerul texan a alu­necat pe o pantă a nesăbuințelor care a făcut să fie consemnat la munca de birou și a dus la pierderea custodiei fiicei sale.
Acum însă Crawford și-­a regăsit calea cea dreaptă, așa că înaintează o cerere de redo­bândire a custodiei.
Cazul îi este atribuit judecătoarei Holly Spencer, o femeie la fel de atrăgătoare pe cât este de ambițioasă. Când un mascat înarmat între­rupe audierile pentru custodie și îndreaptă arma către judecătoare, rangerul reacționează instinctiv și se năpustește asupra lui. Dar autoritățile prind pe alt­cineva, iar adevăratul atacator rămâne necunoscut, în libertate, reprezentând în continuare un pericol.
Prinderea adevăratului făptaș devine pentru Crawford o misiune personală. Oare omul legii, obișnuit să ia atitudine, își va risca șansele de a obține custodia copilului și va porni pe urmele unui presupus asasin? Și oare va reuși această pereche mai puțin obișnuită să ignore atracția interzisă ce pare să fie din ce în ce mai puternică?
Intensă, emoționantă, cu momente fierbinți și multe răsturnări de situații, cartea te captivează încă din prolog și te ține în priză de la prima până la ultima pagină.
Chimia dintre cele două personaje este foarte puternică, în ciuda diferenţelor dintre ei şi a tuturor obstacolelor pe care le au de înfruntat.
Holly era însăşi chintesenţa eleganţei. Frumoasă, rafinată, ambiţioasă, corectă şi onorabilă, se condusese toată viaţa după reguli. Până să-l întâlnească pe Crawford, văzuse lucrurile doar în alb şi negru.
holly
Dimineaţa în care a prezidat procesul de custodie în care Crawford încerca să-şi recapete fetiţa avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna, precum şi principiile ferme după care se ghidase până atunci. Holly a descoperit că viaţa are nenumărate nuanţe de gri şi că, de multe ori, pentru a obţine un scop nobil trebuie să încalci câteva reguli.
Rangerul texan Crawford Hunt o tulbură şi îi zdruncină din temelii convingerile ferme de până atunci. O adevărată forţă, înalt de peste un metru nouăzeci, necizelat, direct, cu părul blond mereu ciufulit, fără să pună prea mare preţ pe eleganţa, conducându-se după principiul că scopul scuză mijloacele, părea exact opusul lui Holly.

crawford

În momentul în care un atacator mascat se năpusteşte în sala de judecată şi începe să tragă, omorându-l pe ofiţerul de serviciu şi părând că o viza pe judecătoare, Crawford nu ezită nici o secundă să o apere cu propriul trup, nepăsându-i de propria siguranţă.
Evenimentele se precipită, presupusul atacator prins şi omorât de poliţie se dovedeşte a nu fi cel ce trăsese în sala de judecată şi totul pare a face dintr-un plan mult mai amplu, menit să-l discrediteze şi să-i distrugă viaţa lui Crawford, având o legătură misterioasă cu trecutul lui.
Sub toată această tensiune, pasiunea dintre Crawford şi Holly izbucneşte pe neaşteptate, imposibil de ţinut în frâu. De dragul lui, Holly e dispusă să-şi rişte inclusiv cariera, care fusese punctul central al vieţii ei de până atunci.
„O strânse mai tare în braţe şi îşi ridică degetele în părul ei, până când îi cuprinse capul în mână. Cealaltă mână îi alunecă pe spate şi începu să-i maseze coloana. La un moment dat, îi alunecă peste mijlocul spatelui şi i se aşeză pe curba şoldului. Şi rămase acolo. Dintr-odată, nici unul din ei nu mai respira. După ceea ce păru un moment nesfârşit de împietrire, Holly îşi înălţă capul.
Crawford privi în ochii ei verzi strălucitori şi-şi zise: „La dracu’!“
”Sărutul lui era sălbatic și posesiv și îi amintea de impetuozitatea îmbrățișării lor de cu o seară în urmă. Apoi se domoli. Pasiunea fu înlocuită de tandrețe, făcând sărutul cu atât mai copleșitor. Atingerea lui deveni mai puțin agresivă, dar mult mai intimă. Apoi, cu un geamăt, își desprinse gura de a ei, dar numai ca să o îngroape în părul ei. Brațele îi cuprinseră talia și o lipiră și mai strâns de el. Îl îmbrățișă la rândul ei, răspunzând atingerii lui.”
„Îi trasă conturul buzelor cu vârful degetului.
– Nu eşti chiar atât de dur.
– Dacă mai spui chestii de-astea, o să-mi distrugi reputaţia.
– Promit că nu te dau de gol dacă mă mai săruţi o dată.
– Credeam că n-o să mi-o mai ceri.
Îi făcu pe plac, savurând gustul pe care ajunsese să-l cunoască, de care ajunsese să aibă nevoie.”
Viaţa nu fusese prea blândă cu Crawford. Părinţii lui divorţaseră în copilărie şi, fiecare în felul lui, îl trădase, mama din egoism, iar tatăl, un procuror excelent cândva, pentru că decăzuse din cauza băuturii după ce îl părăsise soţia şi nu îi mai păsase de nimic, inclusiv de propriul fiu. Toate acestea ar fi putut să-l înrăiască, totuşi el reuşise, cu multă ambiţie şi determinare, să fie bun, onorabil şi să-şi aleagă o carieră în care reuşise să exceleze.
Ca ranger texan avusese de înfruntat multe riscuri, având de-a face cu persoane foarte periculoase. Îşi făcuse însă meseria cu multă dăruire şi curaj, neţinând cont de riscuri. Moartea soţiei l-a destabilizat, alunecând pe o pantă depresivă, făcând abuz de alcool şi comiţând mai multe nesăbuinţe. Spre cinstea lui, şi-a revenit repede şi a făcut eforturi susţinute pentru a se reabilita şi demonstra că este responsabil şi poate să aibă grijă de fetiţa lui, Georgia.
Iubirea necondiţionată a lui Crawford faţă de fetiţa lui este absolut impresionantă, el fiind capabil de orice sacrificiu pentru a-i asigura fericirea.
Revelaţia din final m-a făcut să-l apreciez cu atât mai mult. În ciuda aparenţei dure pe care o afişa, Crawford a dovedit că are un suflet deosebit de sensibil, generos şi iertător. Te înduioşează grija cu care a ales toate accesoriile pentru decorarea camerei fetiţei, toate roz, neţinând cont de nici un preţ.

georgia

Plină de adrenalină, romantică şi emoţionantă, Dragoste sub presiune te cucereşte irezistibil, neputând să o laşi din mână odată ce ai început-o.

Am menționat cartea în Top 10 eroi romantici din cărțile contemporane

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Sandra Brown

58 Comments

Spune-ți părerea!