Delicatese Literare
Serii

Drako de Kiera Aslog, Editura Bookzone – recenzie

Kiera Aslog este o tânără autoare talentată, care face parte din noul val de tineri scriitori contemporani care a început să scrie pe platforma Wattpad, Drako fiind romanul ei de debut, câștigător al premiului ,,Cartea anului” pe Wattpad.
O carte de dragoste are puterea să te scoată din rutină și să te ducă într-o lume în care vei descoperi cele mai frumoase personaje. Drako se află printre cele mai citite cărți de dragoste și spune povestea sufletului care a renăscut din foc.

Drako este o poveste captivantă și emoționantă despre viață și destin, secrete și minciuni, prietenie și iubire, trăiri și sentimente, dar și o frumoasă și romantică poveste de dragoste.

DRAKO

Volumul 1

Kiera Aslog

Număr pagini: 349

Anul apariției: 2020

Editura Bookzone

Drako este povestea unui destin greu încercat care va învăța că de la ură la dragoste e doar un singur pas. Un pas fragil, dar capabil să-l salveze și să-i schimbe viața pentru totdeauna. O singură scânteie a fost de ajuns ca viața lui să devină scrum.
Casa familiei Scovil e cuprinsă de flăcări, iar fiul lor, Drako, scapă nevătămat, deși nimeni nu știe cum. Însă nu poți rămâne cu sufletul intact după o asemenea întâmplare, iar Joanna încearcă din răsputeri să îi urmeze pașii, din umbră, și să readucă la viață orice fărâmă care s-a rupt din sufletul lui. 
Destinele lor se unesc într-un punct comun: un trecut tragic care le împletește viețile printre secrete, lacrimi, minciuni și pasiuni ce renasc din cenușă și aprind fitilul unei relații năbădăioase.
Cartea este povestită din perspectiva Joannei, o tânără de șaptesprezece ani care locuiește împreună cu bunicul ei adoptiv după ce părinții ei sunt uciși într-un teribil accident de mașină, ea supraviețuind în pântecele mamei, crescând însă fără a știi nimic despre familia ei. Are parte de o copilărie fericită alături de bunic, un preot bătrân și înțelept care o crește cu multă dragoste și bunătate, dar și cu multă evlavie, ea petrecându-și majoritatea timpului la biserică împreună cu acesta. Are și rezultate bune la învățătură,  fiind în ultimul an de liceu, iar timpul liber îl petrece alături de Luke și Amalia, prietenii ei foarte buni.
La rugămintea doamnei Marta, care-i cunoaște sufletul blând și bun, acceptă să vorbească cu  Drako, un tânăr cu un destin greu încercat, pentru a-l ajuta să treacă peste pierderile suferite și să-i aline sufletul chinuit.
Drako Scovil este o mai veche cunoștință a Joannei, fiind băiatul care-i stricase aniversarea de 8 ani,  atunci când îi omorâse canarul cu praștia, mai târziu fiind colegi de școală, băiatul care  în urmă cu un an dispăruse fără urmă, fiind singurul supraviețuitor al incendiului care-i mistuise moșia și îi ucisese părinții. Provine dintr-o familie înstărită, însă urmărită parcă de un blestem, deoarece în urmă cu 11 ani bunicul din partea tatălui se stinsese electrocutat pe când se plimba cu barca.
Întâlnirea dintre cei doi este una cu scântei, Drako având un comportament josnic și un limbaj murdar la adresa fetei, însă ea nu se descurajează, fiind atrasă de suferința pe care acesta încearcă să o mascheze, iar chimia dintre ei este vizibilă de la bun început.
Afișând o imagine de om dur și rece, Drako încearcă prin orice mijloace să o îndepărteze de el, însă încăpățânarea și stângăcia Joannei îi pun în situații amuzante, ca apoi acesta să îi sară în ajutor de câte ori are nevoie, iar atunci când se întoarce la școală pentru a-și continua studiile, destinul face ca cea care trebuie să îl mediteze să fie tot Joanna.
Modul în care decurge povestea, prin ce  întâmplări vor trece, cine sunt Alex Armano și Bruno, dar și ce secrete  vor ieși la lumină, vă las să descoperiți singuri citind această carte frumoasă!
,, Inima e singurul lucru pe care nu trebuie să -l spargi de prea multe ori. Pentru că va veni o zi în care cioburile s-ar putea să nu se mai lipească la loc .”
,,Oare de ce ne complicăm viața cu persoanele nepotrivite?”
,,Sună ciudat, dar sunt unele lucruri în viață pe care nu le poți controla și unele lucruri pentru care nu poți găsi o explicație logică, oricât de mult ai încerca.”

DRAKO

Volumul 2

Kiera Aslog

Număr pagini: 333

Anul apariției: 2020

Editura Bookzone

,, Își freacă din nou gura de a mea, iar buzele sale le ating ușor pe ale mele, ca și cum ar fi puțin indecis. Fiorii îmi înfloresc în pântec, și închid ochii din no , lăsându-mă în voia simțurilor.
Își apăsă mai tare  buzele peste ale mele, ridicându-și palma stângă în dreptul obrazului meu, și își înclină capul pentru a avea mai mult acces. Mă sărută atent, oarecum leneș, ca și cum buzele mele ar fi oxigen, iar el ar fi în prag de sufocare. Aerul său cald îl cuprinde pe al meu, și îmi dispare din gând orice intenție de a-l refuza sau de a-l opri. În schimb, îl las să-mi acapareze ființa, oferindu-i lucrul după care a tânjit atâta timp.
Și poate că nu am rezolvat tot ce era de rezolvat între noi, dar acum simt că nu mai contează .
Pentru că acum trăiesc momentul acesta cu el.”
În al doilea volum povestea continuă, Joanna simțindu-se trădată când află că Drako cunoaște totul despre familia ei și sfârșitul lor tragic, precum și legătura strânsă dintre părinții lor, aceștia locuind la moșie o perioadă, tatăl fetei fiind medic veterinar, aceeași meserie pe care Joanna dorește să o îmbrățișeze. Ba chiar la un moment dat, mama lui Drako dorise să o înfieze, însă ea fusese luată de bătrânul preot, și chiar încercase să o ajute cu bani, făcând donații anonime bisericii.
Relația dintre cei doi evoluează, simt primii fiori ai iubirii și, cu toate că Drako o dorește din tot sufletul, păstrează în continuare distanța, nedorind să îi facă rău.
Joanna primește amenințări directe de la unchiul băiatului care o sfătuiește să  renunțe la el dacă nu vrea ca atât bunicul, cât chiar ea și prietenii ei să nu pățească ceva rău.
Petrec împreună noaptea de după balul de absolvire, trăind emoții intense și necunoscute pentru ea, însă la revenirea acasă găsește un plic cu o mulțime de poze făcute în acea noapte, în care chipul ei este tăiat cu un X, pe spate scriind ,,Tic-tac”!
,,Pentru că, odată ce ești rănit din dragoste, ești schimbat pentru totdeauna.”
,,Nu există o față urâtă a iubirii. Există doar lipsă de compatibilitate și sentimente investite în persoane nepotrivite.”
,,Viața fiecăruia dintre noi ne aparține, iar Dumnezeu ne va judeca pe fiecare pentru propriile păcate, nu pentru ale vecinului.”

DRAKO

Volumul 3

Kiera Aslog

Număr pagini: 332

Anul apariției: 2020

Editura Bookzone

DRAKO te scutură de cenușa trecutului, doar pentru a te aduce în prezentul care te răscolește la fiecare pas. Dar fiecare sfârșit poate deveni un nou început într-o călătorie în care trăiești fiecare clipă alături de Drako.
Destinul comun al lui Drako și al Joannei îi aduce mereu împreună, oricât de mult s-ar împotrivi. Dar când îți dorești atât de mult să salvezi pe cineva, uiți că tu însuți ești damnat. Când iubirea este o păpădie în bătaia vântului, cum ar putea supraviețui? Poate dacă ar fi păzită de trupurile iubiților…
Adevărul este că distanța nu te poate ajuta să uiți pe cineva. Nici măcar viața nu poate face asta atunci când o persoană ți-a rămas în suflet, fie el și un suflet rece și indiferent. Pentru că pasiunea reaprinde scântei și în cele mai întunecate inimi.
În volumul al treilea acțiunea are continuitate, povestea ia accentele unui thriller și, în ciuda tuturor amenințărilor, cei doi tineri petrec tot mai mult timp împreună, luând cina alături de bunicul fetei, la petrecerile organizate de noii lor prieteni, la un moment dat chiar ducând-o în locul în care părinții săi și-au jurat iubire, și unde ambii își declară sentimentele.
Însă tragedia lovește din nou, bunicul fetei fiind lovit mortal de mașina condusă de Alex Armano, totul fiind o răzbunare la adresa Joannei, iar mai apoi și casa îi este  distrusă, totul culminând cu momentul în care Drako rupe oficial orice legătură cu Joanna,  lăsând-o pe aceasta cu inima și sufletul sfâșiate.
Un alt moment tensionat este acela în care Alice este înjunghiată și tinerii sechestrați, moșia fiind din nou incendiată, Bruno sfârșind mistuit de flăcări, în timp ce  Drako dispare din nou fără urmă, neștiindu-se ce s-a întâmplat cu el!
Epilogul este unul sfâșietor, însă avem parte și de un capitol scris din perspectiva lui Drako, ceea ce mi-a plăcut foarte mult!
,, Nu putem controla unele lucruri, la fel cum degeaba ne abatem furia asupra Celui de Sus atunci când ne este greu, căci toate au rostul lor.”
,,Nu este un lucru rău să te arăți lumii așa cum ești.”
,,Ne gândim prea mult la lucruri care, la sfârșitul vieții, vor deveni simple  nimicuri ce n-au făcut decât să ne stoarcă de vlagă, puțin câte puțin. Ne strofocam  mințile cu idei, cu iluzii, cu visuri ce se dovedesc a fi deșarte și străine, în loc să ne oprim, să privim ce e în fața noastră și să facem din ziua de azi un mâine mai bun și mai binemeritat.”
Mi-a plăcut foarte mult cartea și, în ciuda câtorva greșeli pe care cu siguranță autoarea le-a aflat, mi-a transmis foarte multă emoție. Mi-a plăcut  modul cum descrie împrejurimile, folosind imagini bogate, cum a descris trăirile și sentimentele  personajelor, oferind o imagine vie despre oameni și locuri. Personajele au fost bine conturate, scrisul lejer, ușor de citit iar coperțile superbe!
Recomand această carte tuturor cititorilor, mai ales iubitorilor de cărți romantice, veți descoperi o poveste sfâșietoare despre fiorii primei iubiri, despre pierdere și vindecare, speranță și depășire a trecutului dureros!

Seria Drakovol. I, vol. II și vol. III – de Kiera Aslog poate fi comandată de pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *