Delicatese Literare
Prezentari carti

Drumul catre Sparta de Dean Karnazes, Editura Preda Publishing

Drumul catre Sparta

Dean Karnazes

Editura Preda Publishing

Colectia IRun
Anul aparitiei : 2018
Nr. de pagini : 320
Titlu original: The Road to Sparta : Retracing the Ancient Battle and Epic Run That Inspired the World’s Greatest Foot Race
Drumul către Sparta: Retrăind bătălia antică  și epopeea care a inspirat maratonul, cea mai frumoasă cursă a lumii
În antrenamentele mele, de-a lungul anilor, am alergat nenumărați kilometri. Dar ideea de a alerga 246 km – adică șase maratonuri consecutive în mai puțin de 36 de ore – e de neconceput pentru mine. Dar este exact ceea ce a făcut Dean Karnazes la Spartatlon, pe tărâmul legendar al înaintașilor săi. În această carte remarcabilă, Dean face cronica încercării sale de a păși pe urmele marelui erou grec Fidipide, pe parcursul căreia descoperă ceva mult mai profund despre puterea alergării: faptul că drumul ne conduce nu doar spre linia de sosire, ci și spre noi înșine și adevărata noastră natură. – Meb Keflezighi, atlet olimpic și autor al cărții Meb for Mortals.
În „Drumul catre Sparta”, Dean Karnazes își poartă cititorii într-o călătorie personală, fizică, emoțională și spirituală, în timp ce aleargă pe meleagurile de baștină ale strămoșilor săi. Karnazes ne dezvăluie pasiunile sale definitorii, în special pasiunea arzătoare pentru atletismul de anduranță. Povestea se împletește minunat cu istoria alergării în Grecia antică și plasează epica alergare a lui Fidipide de la câmpul de bătălie din Maraton la Atena într-un context mai larg, insuflând viață personajelor istorice. Drumul către Sparta este o cronică plină de afecțiune, provocatoare și stimulantă, a cuiva care iubește cu adevărat sportul. – Frank Shorter, campion olimpic la maraton și autor al cărții My Marathon.
Dean Karnazes a fost inclus, de către revista Time, în topul celor mai influente 100 de persoane din lume și de către revista Men’s Health în topul 100 al bărbaților cu cea mai bună condiție fizică de pe planetă. A alergat și concurat în curse din întreaga lume, iar din 2006 a alergat 50 de maratonuri în 50 de zile consecutive, în toate cele 50 de state din America, finalizând cu Maratonul de la New York, pe care l-a terminat în 3 ore. Dean Karnazes a fost inclus de către revista TIME în ,,Top 100 al celor mai influente persoane din lume”, iar Men’s Health l-a numit ,,unul dintre cei mai în formă bărbați de pe planetă”. Atlet de anduranță recunoscut internațional și autor al unor cărți de succes, acesta și-a împins mintea și corpul către limite de neconceput, una dintre uimitoarele sale realizări fiind aceea de a alerga 563 km fără oprire. A experimentat temperaturi de 50 de grade în Valea Morții și a participat la primul maraton de la Polul Sud, înfruntând cele -40 grade Celsius ale Antarcticii. Dean Karnazes, numit de către New York Times “cel mai faimos ultramaratonist al lumii”, a câştigat în 2004 celebrul Badwater Ultramarathon, în 2006 Vermont Trail 100 Mile, iar în 2008 Cursa celor patru deșerturi (Antarctica, Atacama, Gobi si Sahara). În 2011 a alergat 4.800 de kilometri de-a lungul SUA, din California până la New York, performanţă finalizată în 75 de zile prin alergarea a 65-78 de kilometri pe zi.
A primit premiul ESPY de la ESPN și a câștigat de trei ori titlul Atletul Anului la categoria anduranță, oferit de revista Competitor. Dean locuiește împreună cu soția și cei doi copii în San Francisco Bay Area. Aventurile sale sunt relatate în cel mai mic detaliu în cartea sa, ,,Ultramaratonistul”, aparută de asemenea la Editura Preda Publishing.
Când alegi o carte deschizi o lume. Nouă, plină de provocări, momente de suspans, drame și eșecuri, dar și clipe de emoție pură, glorie și triumf. Niciodată nu știi ce se va întâmpla, însă e minunat să te scufunzi în ea, fără nicio idee despre ceea ce îți va oferi. Sau despre eroul pe care îl vei descoperi. Sau eroina pe care o vei îndrăgi și cu care te vei identifica.
Cărțile Preda Publishing sunt cărți dedicate eroului din tine. Am început cu eroii sportului și continuăm cu eroii fictivi care ne fac să visăm cu ochii deschiși, ne inspiră și ne deschid porțile unei noi realități, una pe care de multe ori nu o cunoșteam.

Cărţile autorului pot fi comandate de pe elefant.rocartepedia.roemag.ro.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *