Delicatese Literare
Recenzii

Ducele barbar de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colectia Iubiri de Poveste – recenzie

Ducele barbar

(The Duke – 2017) 

Kerrigan Byrne

Editura Litera

Colecția Iubiri de poveste

  1. 1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015) – recenzie
  2. 2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016) – recenzie 
  3. 3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander – 2016) – recenzie 
  4. 4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017)
  5. 5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzie
  6. 6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo – 2018) – recenzie 
  7. 7. Străinul seducător (A Dark and Stormy Knight – 2019) – prezentare
  8.     7.5. The Earl of Christmas Past – 2020
  9. 8. The Earl on the Train – 2021

Puternic ca un viking. Frumos ca Adonis. Bogat ca Midas.
Collin „Cole” Talmage, duce de Trewyth, este eroul perfect al legendelor și se pare că viața i se așterne înainte fără vreun obstacol important – până când soarta îi demonstrează contrariul. Familia lui Cole este ucisă și cei mai apropiați camarazi îl trădează pe câmpul de luptă. Dar Cole nu este omul care să își plângă de milă destinul crud. Este un bărbat al datoriei, al onoarei – și al pasiunii. Iar acum este pregătit pentru lupta vieții sale…
Pe când era foarte tânără și fără nici un ban, frumoasa Imogen Pritchard lucra ziua în spital, iar noaptea ca servitoare într-un bordel – și așa a ajuns să-și petreacă o noapte scandaloasă alături de Cole.
Un an mai târziu, când Cole revine din război grav rănit, Imogen îi salvează viața. Însă bărbatul care i-a bântuit visurile nu o mai recunoaște – ba chiar, din cauza lui, ajunge să-și piardă slujba. Salvarea ei vine în urma unei căsătorii de conveniență, care la scurt timp o lasă o văduvă bogată, și viața lui Imogen se schimbă din temelii. Însă un lucru rămâne neschimbat: amintirea lui Cole este încă vie, așa că, atunci când descoperă ce îi e vecin, Imogen nu știe dacă este o binecuvântare sau un blestem faptul că nici acum Cole nu o recunoaște – deși pasiunea care o simt amândoi este la fel de puternică…

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

Cea de-a patra carte din serie, Ducele barbar, plină de adrenalină, ne convinge de miracolul celei de-a doua (sau a treia) șanse. Drumurile celor doi eroi ai cărți s-au intersectat de două ori și s-au despărțit de fiecare dată, prin forța împrejurărilor sau datorită erorilor de judecată. Din fericire, destinul le-a mai acordat o nouă șansă miraculoasă…

Eroul cărții este Collin Talmage, duce de Trewyth. În tinerețe, părea că sorții sunt cu totul de partea lui Collin. Tânăr, bogat, carismatic, cu un fizic de invidiat, cu o carieră militară plină de succese, Collin avea un viitor strălucit în față. În acea perioadă l-a cunoscut Imogen, o tânără săracă și altruistă, care se împărțea între slujba de infirmieră și cea de servitoare la un bordel pentru a-și putea întreține familia.

Când Collin și soldații lui au intrat în bordel, acesta a fost fermecat de Imogen și, confundând-o cu una dintre prostituate, a cerut-o pe ea să-și petreacă noaptea. Neputând rezista sumei imense oferite de Cole, patronul bordelului a șantajat-o pe Imogen să accepte, amenințând-o că o va lăsa fără locuință. A urmat o noapte plină de pasiune, Imogen dăruindu-i lui Cole virginitatea ei.

Curând după aceea, viața avea să-i dea lovitură după lovitură lui Cole. Familia i-a fost ucisă mișelește. Trădat de Hamish Mackenzie, ajunge să fie luat prizonier și dus în India, unde a fost cumplit torturat. Pentru a se putea elibera din lanțuri ca să evadeze a fost nevoit să-și taie brațul stâng. Salvarea i-a venit de la Liam Mackenzie care, aflând unde era deținut, a venit după el și l-a adus înapoi în Anglia.

Cu rănile încă supurânde, coincidența a făcut să fie internat în spitalul unde Imogen lucra ca infirmieră. Dându-și seama că era în pericol de septicemie, Imogen trece peste regulile spitalului, salvându-i practiv viața prin intervenția ei salutară. Fără a o recunoaște, departe de a fi recunoscător, Cole se poartă grosolan cu ea. Mai mult, indisciplina ei i-a adus și concedierea…

Norocul lui Imogen a venit de la un lord bătrân, care o îndrăgise nespus, fiind profund impresionat de bunătatea și blândețea cu care ea îl îngrijea. Aflând de necazurile ei, acesta i-a propus să se căsătorească de formă cu ea, pentru a-i putea asigura protecția.

Destinul i-a adus din nou împreună pe Cole și Imogen. Rămasă văduvă, Imogen a descoperit că îl avea vecin chiar pe Cole, pe care nu-l putuse scoate din inima ei, în ciuda tuturor celor întâmplate. La rândul lui, Cole era obsedat să o găsească pe tânăra de la bordel care continua să-i bântuie visele. Totuși, în ciuda voinței lui, era tot mai intrigat de frumusețea blondă care se învecina cu el, cu care avea adesea dueluri verbale. Este foarte interesant modul în care Cole va descoperi adevărul despre Imogen și va realiză că, de fapt, cele două ființe de care era îndrăgostit erau, de fapt, una și aceeași persoană…

Citate:

„Imogen credea că mai fusese sărutată înainte, dar se înșelase amarnic. Asediul asupra gurii ei continuă până când ea rămase fără aer, dar nu îi păsa. Gândurile i se împrăștiară asemenea unui stol de păsări speriate. Chiar și în stare de ebrietate, talentul lui de a-și folosi gura o scoase din minţi. Trenwyth avea gust de scotch și de păcat, iar Imogen se întrebă dacă beţia era la fel de contagioasă precum ciuma, pentru că ea se simţea destul de ameţită.”

„Femeia agăţată de gura lui cu toată îndrăzneala pe care o putuse invoca nu era o binefăcătoare cu ochi luminoși. Era o femeie plină de dorinţă, de energie și hotărâre. Era precum un mustang sălbatic american, încă neîmblânzit de stăpânul lui.”

„Ea reacţionase la pasiunea lui cu o înfierbântare la care Cole nu se așteptase, cu o sălbăticie de care nu o crezuse capabilă. Disperarea lui animalică fusese îmblânzită de o tandreţe stranie. De o senzaţie de căldură și familiaritate pe care nu crezuse că avea să o mai simtă vreodată.”

„– Habar nu aveţi de câtă forţă este nevoie ca să fii femeie. Din experienţa mea, bărbaţii reprezintă sexul slab. Fie sunt prea indisciplinaţi ca să își controleze instinctele primitive, fie, dimpotrivă, sunt prea fragili pentru a îndura disconfortul sincerităţii sau al integrităţii. Cu toate astea, femeile îndură și supravieţuiesc prin orice mijloace au la dispoziţie.”

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Listă cărți Kerrigan Byrne

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *