Delicatese Literare
Recenzii

Ducele cu tatuaj de Kerrigan Byrne, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste – recenzie

Ducele cu tatuaj

(The Duke with the Dragon Tattoo – 2018)

Kerrigan Byrne

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. 1. Tâlharul de inimi – Editura Litera (The Highwayman – 2015) – recenzie
  2. 2. O țintă seducătoare – Editura Litera (The Hunter – 2016) – recenzie 
  3. 3. Demonul scoțian – Editura Litera (The Highlander – 2016) – recenzie 
  4. 4. Ducele barbar – Editura Litera (The Duke – 2017) – recenzie
  5. 5. Un mariaj neconvenţional – Editura Litera (The Scot Beds His Wife – 2017) – recenzie
  6. 6. Ducele cu tatuaj (The Duke with the Dragon Tattoo – 2018)
  7. 7. Străinul seducător (A Dark and Stormy Knight – 2019) – prezentare
  8.     7.5. The Earl of Christmas Past – 2020
  9. 8. The Earl on the Train – 2021

El este cunoscut drept Corbul, un bărbat fără nume, fără trecut și fără amintiri. Dar este totodată un bărbat de temut, puternic și care nu ezită să ucidă pentru a obține ce își dorește. Cu douăzeci de ani în urmă, când s-a trezit într-o groapă comună, un dragon tatuat pe braț a fost singurul indiciu al originii lui misterioase. Atunci, singura lui speranță de supraviețuire – și de mântuire – a găsit-o în ochii adânci și înflăcărați ai copilei care l-a salvat de la moarte și care a reușit să-i alunge demonii din suflet. Nevoit să o părăsească, a jurat că se va întoarce după ea, indiferent ce trebuie să facă pentru asta.

Lorelai Weatherstoke trăiește cu amintirea primului sărut și nu-l poate uita pe cel care i-a furat inima în urmă cu douăzeci de ani, un tânăr cu chip de înger, care încă îi bântuie visele. Atunci a simțit cei dintâi fiori ai dragostei, dar a vărsat primele lacrimi amare când tânărul a părăsit-o, luând cu el o parte din inima ei.

Ca o fantomă din trecut, Corbul reapare în viața lui Lorelai și se răzbună pe toți cei care au umilit-o, convins că ea este și va rămâne a lui pentru totdeauna. Dar poate ea avea încredere într-un bărbat considerat a fi rebel, hoț și ucigaș?

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne este o serie fascinantă, cu o galerie impresionantă de personaje pitorești, una dintre cele mai frumoase serii din colecția Iubiri de poveste! O serie superbă, care te convinge pe deplin de puterea vindecătoare a dragostei, miracolul celei de-a doua șanse și magia speranței!

Poveștile din serie sunt întrețesute unele cu altele, fiecare carte nou apărută dezvăluind noi conexiuni uluitoare, precum și legături tulburătoare între personaje.

Eroii masculini ai seriei sunt cu toții marcați de traume din trecut, care le-au modificat radical personalitatea. Cândva, cu toții au fost blânzi și inocenți, însă dramele trăite i-au călit și înăsprit, fiind nevoiți să fure, să mintă și să ucidă pentru a putea supraviețui. Cu un trecut tulbure și sângeros în spate, având în față un viitor nesigur, își pierduseră speranța la izbăvire. Însă soarta le-a scos fiecăruia dintre ei în parte un înger cu chip de femeie, care a reușit să pătrundă dincolo de scutul cu care își învelise inima, trezindu-le sentimente de mult uitate și readucând speranța și bucuria în viața lor.

A șasea carte din serie, Ducele cu tatuaj, este o carte deosebit de romantică și emoționantă, care te face să crezi într-o iubire unică și irepetabilă și în suflete pereche care reușesc să se regăsească în ciuda încercărilor cumplite la care le supune viața! În carte vom avea de-a face cu mai multe răsturnări spectaculoase de situație, aventuri pe mare și elucidarea unor mistere tulburătoare.

La începutul cărții o cunoaștem pe Lorelai, în vârstă de cincisprezece ani, fiica unui conte, un personaj feminin cu totul deosebit. Rămasă orfană de mică, cu un tată indiferent și un frate brutal si abuziv, mai marte cu patru ani decât ea, Lorelai reușise totuși să-și păstreze inocența, bunătatea și blândețea. Pe când ea avea doar șase ani, călcase din greșeală pe sabia de lemn a fratelui său, Mortimer. Turbat de furie, acesta o lovise în repetate rânduri cu sabia de lemn peste gleznă, până i-o frânsese. Tatăl ei, dorind să-și acopere fiul, mușamalizase cazul și nu chemase niciun doctor, astfel că glezna lui Lorelai se vindecase strâmb și ea rămăsese cu un șchiopătat permanent. În ciuda acestui lucru, ea nu își ura fratele, ci doar învățase să se ferească din calea lui. Neavând alți prieteni de vârsta ei cu care să se joace, Lorelai își găsise fericirea și echilibrul îngrijind tot felul de animale și păsări rănite, în timp adunând o adevărată menajerie, dându-le un nume fiecăreia dintre ele, inspirate din povestiri războinice.

Întâmplarea care avea să-i marcheze definitiv destinul s-a petrecut într-o zi banală, pe când se întorcea acasă într-o trăsură cu tatăl și fratele ei. La un moment dat, în apropierea unei gropi comune, Lorelai a observat sub un frasin un tânăr dezbrăcat, în vârstă de aproximativ optsprezece ani, mutilat groaznic, având pe corp mai multe răni și arsuri cumplite și un dragon complicat tatuat pe un braț. Observând o mișcare aproape insesizabilă a pieptului acestuia, Lorelai a realizat că tânărul încă trăia și și-a implorat tatăl să-l ia cu ei pentru a-l salva. În următoarea perioadă, Lorelai și-a dedicat tot timpul și energia îngrijirii tânărului. Acesta s-a trezit plutind într-o beznă cumplită, neștiind cine era și cum ajunsese în acea stare. Doar vocea îngerului de lângă el îl motiva să mai revină la viață.

După ce a pendulat o bună bucată de timp pe granița subțire dintre viață și moarte, tânărul a reușit să se întremeze. În culmea fericirii, Lorelai i-a dat numele de Ash (Cenușă), i-a inventat o zi de naștere și i-a dat cadou un corb, motivând că părul negru, cu reflexe albăstrui a lui Ash semăna cu penele corbului. În plus, i-a spus ea cu înflăcărare, corbii sunt păsări foarte romantice, care au o singură pereche toată viața. Complet fermecat de Lorelai, Ash i-a promis că, ”atâta timp cât soarele va apune la vest” el va reveni mereu la ea, sărutând-o deosebit de tandru pe buze. Mai mult, dându-și seama de abuzurile fizice și psihice repetate la care o supunea Mortimer de ani de zile, Ash a decis în sinea lui să o scape pe Lorelai de fratele pentru totdeauna, indiferent de riscurile pe care și le asuma el. Prilejul s-a ivit când Mortimer i-a cerut să-l însoțească într-o călătorie la Londra. Totuși, în acea zi s-a întors acasă doar Mortimer, motivând că Ash și-a amintit cine era și a plecat să-și întâlnească o fostă iubită.

Următorii douăzeci de ani au fost triști și pustii pentru Lorelai, doar amintirea sărutului împărtășit cândva cu Ash alinându-i nefericirea… Pe măsura trecerii anilor, Lorelai și-a pierdut speranța că îl va mai putea reîntâlni vreodată pe Ash. O rază de lumină a mai pătruns în viața ei când Mortimer, devenit între timp conte după moartea tatălui lui, s-a însurat cu Veronica, o tânără curajoasă și veselă, care a reușit să-și păstreze bunătatea și optimismul în ciuda brutalităților la care o supunea soțul ei. Prietenia celor două femei este cu totul deosebită, ca și cum ar fi fost surori de sânge, amândouă înseninându-și zilele reciproc și fiind dispuse la orice sacrificiu de dragul celeilalte. Astfel, când Mortimer a pierdut la cărți casa în care locuiau și totodată mâna surorii lui în favoarea unui duce bătrân și libidinos, Lorelai a acceptat resemnată noua lovitură a sorții de dragul Veronicăi, conștientă de repercusiunile pe care aceasta le-ar fi suportat de la Mortimer, în cazul în care Lorelai ar fi refuzat căsătoria.

Însă, în ziua nunții, cele două au fost răpite de un bărbat misterios, Corbul, supranumit Regele piraților, un bărbat dur și necruțător, pe seama căruia circulau multe legende. Fără să ezite nicio secundă, Corbul l-a lichidat pe mire și l-a împușcat pe Mortimer în cap, urcându-le pe cele două femei pe corabia lui. Șocată, Lorelai a realizat că renumitul Corb era chiar Ash al ei, cu un fizic impresionant dar și cu o totul altă personalitate! Cu ochii reci și goi, aspru, nemilos și de neclintit, Corbul părea că nu păstrase nimic din vechiul Ash, informând-o sec pe Lorelai că, întrucât soarele încă apunea la vest, venise după ea și urmau să se căsătorească.

Pe măsură ce noi evenimente se produc, Lorelai va realiza că, dincolo de straturile dure și impenetrabile cu care Corbul își înconjurase inima pentru a putea supraviețui, băiatul bun și romantic pe care îl cunoscuse ea cândva stătea încă ascuns, așteptând să fie salvat.

În ultima parte a cărții ni se confirmă identitatea reală a lui Ash, pe care am intuit-o încă din primele pagini – acesta era Dorian Blackwell, cel despre care toți credeau că a fost omorât din greșeală în locul lui Dougan Mackenzie de ucigașii trimiși de tatăl acestuia! După cum știm din Tâlharul de inimi, Dorian fusese închis pentru un furt mărunt și urma să fie eliberat peste o lună, astfel că Dougan și-a însușit identitatea lui pentru a scăpa din închisoare. Acum aflăm însă un alt amănunt tulburător – furtul pentru care fusese condamnat Dorian nu fusese comis de el, ci de bunul lui prieten Cuttler Morley, iar Dorian luase fapta asupra lui pentru a-l salva, mai ales că în urmă cu doar câteva zile, Catherine – sora geamănă a lui Cuttler și logodnica lui Dorian, fusese omorâtă. Ulterior, Cuttler trecuse de partea legii, luându-și numele de Carlton Morley, personaj pe care l-am cunoscut foarte bine în precedentele volume din serie. Următoarea carte din serie îi este dedicată.

În acțiunea cărții a apărut și un personaj nou, fascinant și controversat – Sebastien Moncrieff, fiul unui lord, dar care se făcuse pirat și ajunsese mâna dreaptă a Corbului. Finalul ne lasă cu multe semne de întrebare în privința acestui personaj, ale căror răspunsuri sperăm să le găsim în următoarele volume din serie. Atracția dintre el și Veronica este aproape palpabilă, povestea lor o vom afla în a opta carte din serie.

Citate:

„– Unde te doare cel mai rău?
Ochii lui negri injectaţi și cu vase de sânge sparte îi căutară pe ai ei, parcă încercând să găsească răspunsul la o întrebare pe care nu îndrăznea să o rostească. Atmosfera din încăpere se schimbă brusc. Unde de încredere începură să vibreze între ei, luând locul fricii și ezitărilor. Încet și cu mare băgare de seamă, el îi luă mâna și i-o puse în dreptul inimii.”

„Ea se agăţă de el și suspină. Răspunsul ei la sărut fu timid, dar încărcat de promisiuni. Sărutul lor pecetluia promisiunea unei legături ce se înfiripa între ei. Era o uvertură a unei simfonii a dorului pe care el avea s-o compună în timp.
„Te iubesc.“
Mărturisirea plutea în aer. Voia s-o rostească, dar alese să nu-și dezlipească buzele de ale ei.”

„– Nu pleca, șopti ea.
– Trebuie, gemu el, făcând eforturi să-și recapete suflarea.
– O să te întorci, da?
– Știi bine că da. Doar ţi-am promis. Lorelai, două lucruri știu clar pe lumea asta: că soarele apune la vest și că mă voi întoarce la tine. Întotdeauna.”

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Cărțile autoarei Kerrigan Byrne pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro, emag.ro

Listă cărți Kerrigan Byrne

Recenzii și prezentări cărți Kerrigan Byrne

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *